Kattintson ide a belépéshez! Regisztrálni itt lehet. A Fidelio.hu fórumszabályzata itt olvasható
Facebook: irány az ötezer!
A címoldalról ajánljuk
Mintha és majdnem
Borisz Berezovszkij távollétében is jeles rendű, bár kissé matt koncerttel zárta bérletsorozatát a Nemzeti Filharmonikus Zenekar. KRITIKA
Hintázz óriás falovon!
Szőke Gábor Miklós szobrászművész és Huszár András építész hatalmas Hintalova május 25-én rekorddöntésre készül a Budai Várban.
Elmarad az Orfeo Zenekar pünkösdi koncertje
A ProArtFest május 25-i nyitókoncertjén Vashegyi György együttese helyett az Aura Musicae lép fel.
Gereben Zita: "A pop mindig is közel állt hozzám"
Két évvel első albumuk után új koronggal jelentkezik az énekesnő. Az Our Places lemezbemutató koncertje május 26-án lesz a BJC-ben. INTERJÚ
Táncfilm Jákob párnájáról
Az idén 80. évfordulóját ünneplő amerikai Jacob's Pillow Táncfesztiválon forgatott dokomentumfilm lenyűgöző táncelőadásokat mutat be. VIDEÓ
Rába Roland: "Ez egy nagyon mai történet"
Június 26-tól látható a Belvárosi Színházban az Orlai Produkció következő bemutatója, a világpremiernek számító Kramer kontra Kramer. INTERJÚ
Kerényi Miklós Gábor: "Halálosan szerelmes vagyok a Bohém Castingba!"
A Budapesti Operettszínház egy jól futó szekérhez hasonlítható – vélekedik Kerényi Miklós Gábor, az intézmény igazgatója. INTERJÚ

Gratulálok a versenyzőknek, és mivel az utolsó darabra emlékszem leginkább, és kiváló volt, elismerésem a győztesnek!
Két dolog még feltűnt:
- az elindult 53 versenyző alig 1/3-a volt nő (15 biztosan, és néhány távolkeletiről a neve alapján nem tudom eldönteni), a középdöntőbe már csak hárman, vagyis 1/4 arányban képviselték a nőket, míg a döntőbe egyikük sem jutott be (volt olyan kép, amelyről azt hittem, hogy Kondratiev is nő :)
- a sok japán közt voltak persze az itt tanulók is, de közülük csak egyetlen jutott a 12 közé, éppen egy lány
Mit mondjak, very érdekes, de kalapot lengetek így is :)
http://www.mr3-bartok.hu/content/view/14354/1/
Megszületett a 45. - Liszt Ferenc emlékére megrendezett - Budapesti Nemzetközi Zenei Verseny VÉGEREDMÉNYE: HARMADIK DÍJAT NYERT BALÁZS János, MÁSODIK lett az egyik orosz versenyző, Ilya KONDRATIEV. A VERSENY GYŐZTESE: a brit Alexander ULLMAN. Hétfőn este, az ünnepélyes díjkiosztó gáláról is élőben jelentkezünk.
Ma ott voltam az esti előadáson, a zenekari döntő első részézn. A 31. sz. versenyző, az orosz Ilya Kondratiev egészen kiváló volt az A-dúr zongoraversennyel, nagy vastapsot kapott, és a zenekar is bekapcsolódott a tetszésnyilvánításba. Nagyon tiszta koncepciójú, szép játék volt, kiválóan "rezonált" a zenekarra. Az 5. sz. Balázs János az Esz-dúr zongoraversennyel kevésbé tetszett, bár azt jól játszani talán művészileg is nagyobb kihívás, nehezebben adja meg magát. A 7. sz. szintén orosz Sergej Belyavskiy, aki a konferálás szerint a mezőny legfialabbja volt, szintén az A-dúr zongoraversenyt játszotta, kevésbé letisztultan, bár nem volt rossz ő sem.
Valami nem stimmel.Túl nagy a csend.Lehet hogy B.Csilla keveri a lapokat?
Ha a borzsűrizési tapasztalataimból indulok ki, ez az értékelési gyakorlat nagyon szubjektív eredményre vezet. A bornál a visszakóstolás, különböző párosítású összevetések jelentősen átírhatják a sorrendet. Ez a metódus azt feltételezi, hogy az első versenyző meghallgatásakor felállított mércével mérjék a további félszáz versenyzőt. Valószínűtlen.
http://www.fidelio.hu/klasszikus/interju/nagy_peter_liszt_rendkivul_nagylelku_zeneszerzo
Szurkolunk!
Én már voltam, s remélem, párszor még ott leszek.:)
Magam még nem voltam, többeknek is szurkolok, érdeklődéssel várom a véleményeket.