Téma:
A témához csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá.
Kattintson ide a belépéshez! Regisztrálni itt lehet.
A Fidelio.hu fórumszabályzata itt olvasható
Új hozzászólás   Új téma

1. 10 09:07 2011.09.19
    -

a hozzászólást még senki nem értékelte

Gratulálok a versenyzőknek, és mivel az utolsó darabra emlékszem leginkább, és kiváló volt, elismerésem a győztesnek!

Két dolog még feltűnt:

- az elindult 53 versenyző alig 1/3-a volt nő (15 biztosan, és néhány távolkeletiről a neve alapján nem tudom eldönteni), a középdöntőbe már csak hárman, vagyis 1/4 arányban képviselték a nőket, míg a döntőbe egyikük sem jutott be (volt olyan kép, amelyről azt hittem, hogy Kondratiev is nő :)

- a sok japán közt voltak persze az itt tanulók is, de közülük csak egyetlen jutott a 12 közé, éppen egy lány

2. 9 00:28 2011.09.19
    -

Mit mondjak, very érdekes, de kalapot lengetek így is :)

3. 8 00:10 2011.09.19
    -

4. 7 00:09 2011.09.19
    -

Megszületett a 45. - Liszt Ferenc emlékére megrendezett - Budapesti Nemzetközi Zenei Verseny VÉGEREDMÉNYE: HARMADIK DÍJAT NYERT BALÁZS János, MÁSODIK lett az egyik orosz versenyző, Ilya KONDRATIEV. A VERSENY GYŐZTESE: a brit Alexander ULLMAN. Hétfőn este, az ünnepélyes díjkiosztó gáláról is élőben jelentkezünk.

5. 6 22:54 2011.09.17
    -

Ma ott voltam az esti előadáson, a zenekari döntő első részézn. A 31. sz. versenyző, az orosz  Ilya Kondratiev egészen kiváló volt az A-dúr zongoraversennyel, nagy vastapsot kapott, és a zenekar is bekapcsolódott a tetszésnyilvánításba. Nagyon tiszta koncepciójú, szép játék volt,  kiválóan "rezonált" a zenekarra. Az 5. sz. Balázs János az Esz-dúr zongoraversennyel kevésbé tetszett, bár azt jól játszani talán művészileg is nagyobb kihívás, nehezebben adja meg magát. A 7. sz. szintén orosz Sergej Belyavskiy, aki a konferálás szerint a mezőny legfialabbja volt, szintén az A-dúr zongoraversenyt játszotta, kevésbé letisztultan, bár nem volt rossz ő sem. 

6. 5 22:32 2011.09.16
    -

Valami nem stimmel.Túl nagy a csend.Lehet hogy B.Csilla keveri a lapokat?

7. 4 19:49 2011.09.16
    -

Ha a borzsűrizési tapasztalataimból indulok ki, ez az értékelési gyakorlat nagyon szubjektív eredményre vezet. A bornál a visszakóstolás, különböző párosítású összevetések jelentősen átírhatják a sorrendet. Ez a metódus azt feltételezi, hogy az első versenyző meghallgatásakor felállított mércével mérjék a további félszáz versenyzőt. Valószínűtlen.

http://www.fidelio.hu/klasszikus/interju/nagy_peter_liszt_rendkivul_nagylelku_zeneszerzo

8. 3 00:38 2011.09.15
    -

Szurkolunk!

9. 2 00:27 2011.09.15
    -

Én már voltam, s remélem, párszor még ott leszek.:)

10. 1 22:18 2011.09.14
    -

Magam még nem voltam, többeknek is szurkolok, érdeklődéssel várom a véleményeket.

Programkereső

MIT HOL
 -TÓL   -IG 

A címoldalról ajánljuk

Elhunyt Lengyel Erzsi színművész

gyerekszínjátszók

Életének 84. évében hunyt el a Jászai Mari-díjas színművész.

Mintha és majdnem

Borisz Berezovszkij távollétében is jeles rendű, bár kissé matt koncerttel zárta bérletsorozatát a Nemzeti Filharmonikus Zenekar. KRITIKA

Hintázz óriás falovon!

Szőke Gábor Miklós szobrászművész és Huszár András építész hatalmas Hintalova május 25-én rekorddöntésre készül a Budai Várban.

Elmarad az Orfeo Zenekar pünkösdi koncertje

A ProArtFest május 25-i nyitókoncertjén Vashegyi György együttese helyett az Aura Musicae lép fel.

Gereben Zita: "A pop mindig is közel állt hozzám"

Pannonica mindig felnézett Thelonius Monkra

Két évvel első albumuk után új koronggal jelentkezik az énekesnő. Az Our Places lemezbemutató koncertje május 26-án lesz a BJC-ben. INTERJÚ

Táncfilm Jákob párnájáról

Ugrin Gábor

Az idén 80. évfordulóját ünneplő amerikai Jacob's Pillow Táncfesztiválon forgatott dokomentumfilm lenyűgöző táncelőadásokat mutat be. VIDEÓ

Rába Roland: "Ez egy nagyon mai történet"

Június 26-tól látható a Belvárosi Színházban az Orlai Produkció következő bemutatója, a világpremiernek számító Kramer kontra Kramer. INTERJÚ

Kerényi Miklós Gábor: "Halálosan szerelmes vagyok a Bohém Castingba!"

A Budapesti Operettszínház egy jól futó szekérhez hasonlítható – vélekedik Kerényi Miklós Gábor, az intézmény igazgatója. INTERJÚ

Mai évfordulók

• Hans-Martin Linde születése (1930)
    • Edward Kennedy "Duke" Ellington halála (1974)
    • Bartók: A kékszakállú herceg vára  - bemutató (1918)