Óbudai Társaskör

Weöres Sándor - az átutazó

Táncol a Hold

József Attila születésnapja, április 11. évtizedek óta a költészet napja Magyarországon. A vers ünnepére az Óbudai Társaskör zenés irodalmi esttel készül.

A Táncol a Hold című összeállítás a száz éve született Weöres Sándor műveiből válogat. A program szerkesztő-műsorvezetője, Tarján Tamás irodalomtörténész így foglalta össze a rendezvény szellemi célját: "Weöres Sándor sokfelé megfordult a nagyvilágban, a Távol-Kelettől az Örök Városig. Szeretett utazni. Amíg el nem indult. Maga írta: egzotikus úti kaland is untatta, más írta róla: szobájából alig mozdult ki, mert Rómát épp olyannak találta, mint Kecskemétet. A poéta, akinek 2013. június 22-én lesz a születési centenáriuma, egyhelyben és főleg lélekben utazott legszívesebben. Megpróbáljuk követni hétmérföldes lépteit."

Weöres Sándor (forrás: Óbudai Társaskör)

Az esten Fátyol Kamilla, Barbinek Péter és Jaskó Bálint lép fel, Tfirst Péter és Hargitai Géza hegedűn, Várnagy Mihály brácsán, Rózsa Richárd gordonkán működik közre. A zenei szerkesztő Várnagy Mihály lesz.

Kapcsolódó program(ok) – a részletekért kattintson a linkre!

Böngésszen kulcsszavak segítségével!

Visszaadni az eredeti színeket

Tompa Andrea (fotó: eMasa)

Midori Seiler közreműködésével és irányításával Muffat és Händel darabjait játssza Európai Hidak című sorozatában szeptember 16-án a Budapesti Fesztiválzenekar barokk együttese. A japán-bajor hegedűművésznő kérdeztük. INTERJÚ

Tompa Andrea: "A kritikus dolga továbbra is a mérlegre tevés"

Szetember 21-én kerül sor a Színikritikusok Díjának kiosztására, melynek apropójából a Színházi Kritikusok Céhének elnökét kérdeztük. INTERJÚ

Klezjazz többlettartalommal

Párniczky András a Nigun alapítója szeptember 2-án a Zsidó Nyári Fesztiválon ad koncertet zenekarával és Frank Londonnal. INTERJÚ

Írj kritikát és utazz Japánba!

Van véleményed az előadásokról és meg is osztanád azt a szélesebb közönséggel? Akkor jelentkezz kritikapályázatunkra!

Színházak Éjszakája - Indul az évad!

Idén szeptember 20-án, az új évad nyitányaként rendezik meg a főváros népszerű eseményét.

Nyitott kapuk hétvégéje Bécsben

Csaknem hetven épület nyitja meg kapuit a látogatók előtt szeptember 13-14-én.

Design Oscar a Zeneakadémiának

A 24 tagú nemzetközi zsűri a legelőremutatóbb, a külcsín és a belbecs egységét leginkább képviselő "alkotásokat" díjazta.

Premier: Utolsó

A Proton új előadása bebizonyítja, hogy a zombi filmek világa nem összeegyeztethetetlen a színházzal.

A tánc nyelvén a kimondhatatlanról

Az L1danceFest fókuszába idén az izraeli táncosok kerülnek. Kettejükkel, Uri Shafirral és Nadar Rosanóval beszélgettünk. INTERJÚ

A témához csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá. Kattintson ide a belépéshez! Regisztrálni itt tud.
 

A NYÁR HOZ SOK CSODÁT

 

Az Óbudai Társaskörben  július 2-án a Hot Jazz Band Ha már a nyár sem hoz csodát című koncertjével  kezdődik a nyári programok sora, mely augusztus 9-ig, 20 estén át szórakoztatja a közönséget könnyű zenei koncertekkel, klasszikus zenei hangversenyekkel, színházi és felolvasószínházi estekkel valamint opera előadással.

A helyszínek között az Óbudai Társaskör kertjén kívül nemcsak a Kiscelli Múzeum udvara, hanem idén az Óbudai Református Templom és az Óbudai Szent Péter és Pál-főplébánia-templom is szerepel.

A rendezvények során megemlékeznek Tolnay Klári és Bohumil Hrabal 100. születés-napjáról, tisztelegnek Carl Philipp Emanuel Bach előtt 300. születésnapján, köszöntik a sanzonkirályt, a 90 éves Aznavourt.

A Krúdy-negyedben, az Óbudai Társaskör kezdeményezésére tavaly létrejött kulturális térben, idén sem felejtkeznek el Krúdy Gyuláról, kinek művei alapján Fráter Zoltán Az óbudai csodadoktor címmel új darabot írt. Megszólaltatják a református templom több mint 100 éves orgonáját, és visszatekintenek a Liszt Ferenc Kamarazenekar fél évszázados pályafutására.

Az idei nyár  művészei között  az Óbudai Társaskörhöz kötődő három kamarazenekaron - Liszt Ferenc Kamarazenekar, Budapesti Vonósok, Anima Musicae Kamarazenekar - kívül megtalálható többek között a Szent Efrém Férfikar, Háy János, Virágh András Gábor, Bardóczy Attila, Csákányi Eszter, a Katona József Színház színművészei.

Udvaros Dorottya és László Zsolt A szív hídjai romantikus történetét ismét elénk varázsolják. Szakács Ildikó, Hajdú András és Gaál Csaba az idei nyári opera előadásban - a  Carmen-filében - énekelnek.

Közkívánatra Darvas Ferenc nyáron a kertben is  leül a zongorához.

 Igen, ez a nyár hoz majd sok csodát!

 A programok Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata támogatásával az Óbudai Nyár keretében kerülnek megrendezésre.

www.obudaitarsaskor.hu

 

 

 

Partnereink: