Óbudai Társaskör

Weöres Sándor - az átutazó

Táncol a Hold

József Attila születésnapja, április 11. évtizedek óta a költészet napja Magyarországon. A vers ünnepére az Óbudai Társaskör zenés irodalmi esttel készül.

A Táncol a Hold című összeállítás a száz éve született Weöres Sándor műveiből válogat. A program szerkesztő-műsorvezetője, Tarján Tamás irodalomtörténész így foglalta össze a rendezvény szellemi célját: "Weöres Sándor sokfelé megfordult a nagyvilágban, a Távol-Kelettől az Örök Városig. Szeretett utazni. Amíg el nem indult. Maga írta: egzotikus úti kaland is untatta, más írta róla: szobájából alig mozdult ki, mert Rómát épp olyannak találta, mint Kecskemétet. A poéta, akinek 2013. június 22-én lesz a születési centenáriuma, egyhelyben és főleg lélekben utazott legszívesebben. Megpróbáljuk követni hétmérföldes lépteit."

Weöres Sándor (forrás: Óbudai Társaskör)

Az esten Fátyol Kamilla, Barbinek Péter és Jaskó Bálint lép fel, Tfirst Péter és Hargitai Géza hegedűn, Várnagy Mihály brácsán, Rózsa Richárd gordonkán működik közre. A zenei szerkesztő Várnagy Mihály lesz.

Kapcsolódó program(ok) – a részletekért kattintson a linkre!

Böngésszen kulcsszavak segítségével!

Tettes vagy áldozat?

Máthé Zsolt. (fotó: Dömölky Dániel)

A Gál Kristóf egyszerre nagyon személyes és nagyon általános előadás, ami egyetlen ember életén keresztül generációs problémákról is beszél. KRITIKA

Türkmenisztánban filmtekerccsel, két keréken

Páczai Tamás 2013-ban végigjárta Vámbéry Ármin híres útját kerékpárral és három analóg fényképezővel. A lenyűgöző útról faggattuk. INTERJÚ

Aranymetszők

Korcsolán Orsolya és Mali Emese a Zsidó Nyári Fesztiválon debütáló közös albumukról mesélt. INTERJÚ

Chris Potter: "Nem tartom magam dogmatikusnak"

Chris Potter tizenöt saját albumával és egy Grammy díjjal igazi világsztárnak számít. INTERJÚ

Hárman pályáztak az Operettszínházra

Lőrinczy György és Bozsó József mellett Tokody Ilona is megpályázta az intézmény vezetői székét.

Végső búcsút vettek Bajor Imrétől

Sok száz tisztelője, barátja, pályatársa kísérte utolsó útjára Bajor Imre színművészt pénteken, a Farkasréti temetőben.

A meztelenség kísérletezői

A múlt évadban sikert és díjakat halmozó Hodworks újabb húsba vágó tánccal készül a MU Színházban.

Szakmaiság és motivált jókedv

Hollerung Gábor a napokban töltötte be hatvanadik életévét. A évfoduló kapcsán az elmúlt időszakról és terveiről kérdeztük. INTEJRÚ

Premiereső a pécsi Bóbitában

A Bóbita Bábszínház öt bemutatóval várja a közönséget a 2014/2015-ös évadban.

A témához csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá. Kattintson ide a belépéshez! Regisztrálni itt tud.
 

A NYÁR HOZ SOK CSODÁT

 

Az Óbudai Társaskörben  július 2-án a Hot Jazz Band Ha már a nyár sem hoz csodát című koncertjével  kezdődik a nyári programok sora, mely augusztus 9-ig, 20 estén át szórakoztatja a közönséget könnyű zenei koncertekkel, klasszikus zenei hangversenyekkel, színházi és felolvasószínházi estekkel valamint opera előadással.

A helyszínek között az Óbudai Társaskör kertjén kívül nemcsak a Kiscelli Múzeum udvara, hanem idén az Óbudai Református Templom és az Óbudai Szent Péter és Pál-főplébánia-templom is szerepel.

A rendezvények során megemlékeznek Tolnay Klári és Bohumil Hrabal 100. születés-napjáról, tisztelegnek Carl Philipp Emanuel Bach előtt 300. születésnapján, köszöntik a sanzonkirályt, a 90 éves Aznavourt.

A Krúdy-negyedben, az Óbudai Társaskör kezdeményezésére tavaly létrejött kulturális térben, idén sem felejtkeznek el Krúdy Gyuláról, kinek művei alapján Fráter Zoltán Az óbudai csodadoktor címmel új darabot írt. Megszólaltatják a református templom több mint 100 éves orgonáját, és visszatekintenek a Liszt Ferenc Kamarazenekar fél évszázados pályafutására.

Az idei nyár  művészei között  az Óbudai Társaskörhöz kötődő három kamarazenekaron - Liszt Ferenc Kamarazenekar, Budapesti Vonósok, Anima Musicae Kamarazenekar - kívül megtalálható többek között a Szent Efrém Férfikar, Háy János, Virágh András Gábor, Bardóczy Attila, Csákányi Eszter, a Katona József Színház színművészei.

Udvaros Dorottya és László Zsolt A szív hídjai romantikus történetét ismét elénk varázsolják. Szakács Ildikó, Hajdú András és Gaál Csaba az idei nyári opera előadásban - a  Carmen-filében - énekelnek.

Közkívánatra Darvas Ferenc nyáron a kertben is  leül a zongorához.

 Igen, ez a nyár hoz majd sok csodát!

 A programok Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata támogatásával az Óbudai Nyár keretében kerülnek megrendezésre.

www.obudaitarsaskor.hu

 

 

 

Partnereink: