Óbudai Társaskör

Weöres Sándor - az átutazó

Táncol a Hold

József Attila születésnapja, április 11. évtizedek óta a költészet napja Magyarországon. A vers ünnepére az Óbudai Társaskör zenés irodalmi esttel készül.

A Táncol a Hold című összeállítás a száz éve született Weöres Sándor műveiből válogat. A program szerkesztő-műsorvezetője, Tarján Tamás irodalomtörténész így foglalta össze a rendezvény szellemi célját: "Weöres Sándor sokfelé megfordult a nagyvilágban, a Távol-Kelettől az Örök Városig. Szeretett utazni. Amíg el nem indult. Maga írta: egzotikus úti kaland is untatta, más írta róla: szobájából alig mozdult ki, mert Rómát épp olyannak találta, mint Kecskemétet. A poéta, akinek 2013. június 22-én lesz a születési centenáriuma, egyhelyben és főleg lélekben utazott legszívesebben. Megpróbáljuk követni hétmérföldes lépteit."

Weöres Sándor (forrás: Óbudai Társaskör)

Az esten Fátyol Kamilla, Barbinek Péter és Jaskó Bálint lép fel, Tfirst Péter és Hargitai Géza hegedűn, Várnagy Mihály brácsán, Rózsa Richárd gordonkán működik közre. A zenei szerkesztő Várnagy Mihály lesz.

Kapcsolódó program(ok) – a részletekért kattintson a linkre!

Böngésszen kulcsszavak segítségével!

Nem szeret szmokingban játszani

Bacsó Kristóf (fotó: Burger Barna)

A Miles Davis együttesében is megfordult szaxofonos, Rick Margitza egy európai kvintettel pezsdíti fel a Budapest Jazz Club nyári programját augusztus 5-én. TAKE7

Ráérős fesztivál a ligetben

A Balaton partján színházi és zenei fesztiválok, borpiknik, alkotótáborok és kiállítások is várják az arra járókat. MAGAZIN

Ők a Színikritikusok Díja idei várományosai

A Színházi Kritikusok Céhe idén 34. alkalommal nyújtja át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit díját.

Önálló színházhelyszín a Völgyben

A kapolcsi Színház Színpadon zömében amatőr társulatok mutatkoznak be az ország különböző részeiből.

Hangverseny Fricsay Ferenc emlékére

A koncert előtt 18.00 órai kezdettel kamarazenei előadásokat hallhatnak az érdeklődők.

Kié lesz a legjobb gyerekelőadás?

A Színikritikusok Díjának gyerek- és ifjúsági kategóriájában a Budapest Bábszínház és a Kolibri Színház produkciói versenyeznek.

Betörtek a Polgár Galériába

A Petőfi Sándor utcai galériából értékes ékszereket és karórákat vittek el a fal megbontásával bejutott rablók.

Holokauszt Salzburgban: élet vagy színház?

Július 28-án tartották a világpremierjét az operának, melyet a német-zsidó származású festőművész, Charlotte Salomon élete ihletett.

A témához csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá. Kattintson ide a belépéshez! Regisztrálni itt tud.
 

A NYÁR HOZ SOK CSODÁT

 

Az Óbudai Társaskörben  július 2-án a Hot Jazz Band Ha már a nyár sem hoz csodát című koncertjével  kezdődik a nyári programok sora, mely augusztus 9-ig, 20 estén át szórakoztatja a közönséget könnyű zenei koncertekkel, klasszikus zenei hangversenyekkel, színházi és felolvasószínházi estekkel valamint opera előadással.

A helyszínek között az Óbudai Társaskör kertjén kívül nemcsak a Kiscelli Múzeum udvara, hanem idén az Óbudai Református Templom és az Óbudai Szent Péter és Pál-főplébánia-templom is szerepel.

A rendezvények során megemlékeznek Tolnay Klári és Bohumil Hrabal 100. születés-napjáról, tisztelegnek Carl Philipp Emanuel Bach előtt 300. születésnapján, köszöntik a sanzonkirályt, a 90 éves Aznavourt.

A Krúdy-negyedben, az Óbudai Társaskör kezdeményezésére tavaly létrejött kulturális térben, idén sem felejtkeznek el Krúdy Gyuláról, kinek művei alapján Fráter Zoltán Az óbudai csodadoktor címmel új darabot írt. Megszólaltatják a református templom több mint 100 éves orgonáját, és visszatekintenek a Liszt Ferenc Kamarazenekar fél évszázados pályafutására.

Az idei nyár  művészei között  az Óbudai Társaskörhöz kötődő három kamarazenekaron - Liszt Ferenc Kamarazenekar, Budapesti Vonósok, Anima Musicae Kamarazenekar - kívül megtalálható többek között a Szent Efrém Férfikar, Háy János, Virágh András Gábor, Bardóczy Attila, Csákányi Eszter, a Katona József Színház színművészei.

Udvaros Dorottya és László Zsolt A szív hídjai romantikus történetét ismét elénk varázsolják. Szakács Ildikó, Hajdú András és Gaál Csaba az idei nyári opera előadásban - a  Carmen-filében - énekelnek.

Közkívánatra Darvas Ferenc nyáron a kertben is  leül a zongorához.

 Igen, ez a nyár hoz majd sok csodát!

 A programok Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata támogatásával az Óbudai Nyár keretében kerülnek megrendezésre.

www.obudaitarsaskor.hu

 

 

 

Partnereink: