Óbudai Társaskör

 

Weöres Sándor - az átutazó

Táncol a Hold

József Attila születésnapja, április 11. évtizedek óta a költészet napja Magyarországon. A vers ünnepére az Óbudai Társaskör zenés irodalmi esttel készül.

A Táncol a Hold című összeállítás a száz éve született Weöres Sándor műveiből válogat. A program szerkesztő-műsorvezetője, Tarján Tamás irodalomtörténész így foglalta össze a rendezvény szellemi célját: "Weöres Sándor sokfelé megfordult a nagyvilágban, a Távol-Kelettől az Örök Városig. Szeretett utazni. Amíg el nem indult. Maga írta: egzotikus úti kaland is untatta, más írta róla: szobájából alig mozdult ki, mert Rómát épp olyannak találta, mint Kecskemétet. A poéta, akinek 2013. június 22-én lesz a születési centenáriuma, egyhelyben és főleg lélekben utazott legszívesebben. Megpróbáljuk követni hétmérföldes lépteit."

Weöres Sándor (forrás: Óbudai Társaskör)

Az esten Fátyol Kamilla, Barbinek Péter és Jaskó Bálint lép fel, Tfirst Péter és Hargitai Géza hegedűn, Várnagy Mihály brácsán, Rózsa Richárd gordonkán működik közre. A zenei szerkesztő Várnagy Mihály lesz.

Kapcsolódó program(ok) – a részletekért kattintson a linkre!

Böngésszen kulcsszavak segítségével!

Jelenetek egy válásból

Válótársak címmel mutatott be kétszemélyes vígjátékot tavaly év végén a Rózsavölgyi Szalon. A közös munkáról, összecsiszolódásról és hitelességről beszélgettünk Für Anikóval és Lengyel Ferenccel. INTERJÚ

Zongorával, több nyelven

Mózes Tamara zongorista-énekesnőnek 2014-ben jelent meg második lemeze, amelyet francia muzsikustársaival vett fel Párizsban. INTERJÚ

Vörösruhás nő a szőnyegen

Száz év után találkozik újra Rippl-Rónai József és Aristide Maillol a Magyar Nemzeti Galéria kiállításán. INTERJÚ

Jól járnak a vidéki múzeumok

Csaknem egymilliárd forint múzeumi célú állami támogatásról döntött az Emmi.

Feltérképezni a hangokat

Nagy sikerrel mutatták be a Zeneakadémián Bogányi Gergely új fejlesztésű zongoráját a magyar kultúra napja előestéjén. INTERJÚ

"Több mint húsz éve ugrálok"

A Cirque du Soleil februárban a Budapest Arénában látható. A Quidam című szuperprodukcióban Bánhegyi Kata is fellép. INTERJÚ

A Nyúl most bigbandben dalol

A Trafóban január 24-én ad újévi koncertet a Kéknyúl Hammond Fábián Julival közösen.

Felgyorsultak az események Szabadkán

Nem hivatalos információk szerint lemondott Andrási Attila, a szabadkai Népszínház vezetője.

Puskás Tamás megvenné a Centrál Színházat

Egy ajánlat érkezett a Centrál Színház értékesítésére kiírt pályázatra. Puskás Tamás megerősítette, hogy beadta pályázatát.

A témához csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá. Kattintson ide a belépéshez! Regisztrálni itt tud.
 

FARSANGRA FEL!

 

Szeretjük jókedvűen indítani az évet. Vízkereszt után a farsang elkezdődik, hogy a szürke, sötét napokat feledjük, vidám zenékkel, táncos ritmusokkal, széles jókedvvel kergessük el a telet.
Seress Rezsőt idézi fel újra Fesztbaum Béla a Kék Duna Koncert-Szalonzenekar kíséretével, mert még sokan szeretnék hallani azokat a legendás Dalokat a Kispipából.

A január nem múlhat el Hot Jazz Band nélkül. Koncertjükön a fess pesti nőről szól a dal - Óbudán. Perdüljünk táncra a Budapest Ragtime Band farsangi bálján, mert a tánc öröm, szárnyalás, szeretet a zene, a mozgás és a partner iránt, művészet, sport és gyógyszer mindenkinek kortól, nemtől függetlenül. 

Legkedveltebb szerzőink, Huszka Jenő, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, a Csárdáskirálynő, a Cirkuszhercegnő vagy A Montmartre-i ibolya dallamai a Kék Duna Koncert-Szalonzenekar és énekes szólisták előadásában február hónapban elénk varázsolja a híres magyar operett legendáját.

A Szent Efrém Férfikartól reneszánsz madrigálokat, lírai Schubert-dalokat hallunk értő előadásban, és „hozzáértő" kommentárokat - vagyis stand-up műelemzést, a farsang jegyében. Valentin-napon nincs jobb, mint Szeretni bolondulásig - ahogy ezt a Budapest Ragtime Band koncertjén is halljuk majd. Egy élő legenda, Orosz Zoltán és az Ezerarcú harmonika zárja a farsangot az Óbudai Társaskörben.

 

 

 

 

 

 

 

Partnereink: