Óbudai Társaskör

 

Weöres Sándor - az átutazó

Táncol a Hold

József Attila születésnapja, április 11. évtizedek óta a költészet napja Magyarországon. A vers ünnepére az Óbudai Társaskör zenés irodalmi esttel készül.

A Táncol a Hold című összeállítás a száz éve született Weöres Sándor műveiből válogat. A program szerkesztő-műsorvezetője, Tarján Tamás irodalomtörténész így foglalta össze a rendezvény szellemi célját: "Weöres Sándor sokfelé megfordult a nagyvilágban, a Távol-Kelettől az Örök Városig. Szeretett utazni. Amíg el nem indult. Maga írta: egzotikus úti kaland is untatta, más írta róla: szobájából alig mozdult ki, mert Rómát épp olyannak találta, mint Kecskemétet. A poéta, akinek 2013. június 22-én lesz a születési centenáriuma, egyhelyben és főleg lélekben utazott legszívesebben. Megpróbáljuk követni hétmérföldes lépteit."

Weöres Sándor (forrás: Óbudai Társaskör)

Az esten Fátyol Kamilla, Barbinek Péter és Jaskó Bálint lép fel, Tfirst Péter és Hargitai Géza hegedűn, Várnagy Mihály brácsán, Rózsa Richárd gordonkán működik közre. A zenei szerkesztő Várnagy Mihály lesz.

Kapcsolódó program(ok) – a részletekért kattintson a linkre!

Böngésszen kulcsszavak segítségével!

Mátyássy Áron: "Elnyomott nők nemcsak Irakban vannak"

Sasha Radetsky, az American Ballet szólótáncosa (forrás: pinterest.com)

Kritikus társadalmi helyzetben élő iraki nők küzdelmét mutatja be a Vígszínház Házi Színpadának legújabb előadása. A Fátyol nélkül a filmes életből ismert Mátyássy Áron első igazi színházi rendezése, amelyhez kapcsolódóan október 22-én közönségtalálkozót szervez a Fidelio. INTERJÚ

Aki a végén nevet

Jiři Menzel első ízben rendezett operát Magyarországon - kritikusunk szerint pedig megérte várni. KRITIKA

A hangzás tundrája

Nils Petter Molvaer trombitás, a skandináv improvizatív zene legnagyobb élő képviselője koncertezett a BMC-ben. KRITIKA

"Itt nem működik a robotpilóta"

Pinchas Steinberggel, a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának tavaly kinevezett elnök-karnagyával beszélgettünk. INTERJÚ

Less be a Maladype kulisszái mögé!

A 2009-ben nagy sikerrel bemutatott Übü király rendhagyó próbafolyamatához hasonlóan a Maladype ismét nyílt próbákat hirdet.

Bőröndben hevert a Monet-festmény

Az Esti tájkép című festményt a májusban elhunyt német műgyűjtő, Cornelius Gurlitt hagyatékában találták.

Kitörölhetetlen kifejezések

Tetoválás és balettcipő - két összeférhetetlennek tűnő dolog. Valójában még a legnagyobb művészek közt is van, aki tetoválást visel. MAGAZIN

Kürtöst az Operettbe!

A Budapesti Operettszínház próbajátékot hirdet I. kürt zenekari állásra határozott idejű részmunkaidőre

Elhunyt Pribojszky Mátyás

Citeraművészként az országban elsőként kapott hivatásos működési engedélyt, majd a ősi népi hangszert hangversenypódiumra emelte.

A témához csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá. Kattintson ide a belépéshez! Regisztrálni itt tud.
 

A zene megfiatalít!

 

Az új évad az Óbudai Társaskörben mindig a Zene Világnapján kezdődik. Jelképes gesztus ez, hiszen ebben a patinás, és elegáns épületben a zene a főszereplő. Fontos számunkra, hogy a körünkben napi rendszerességgel megforduló zenészek, zenekarok - hat együttes tartja itt folyamatosan próbáit - otthonosan, a legelőnyösebb körülmények között dolgozhassanak.

Külön öröm az Óbudai Társaskör és rendszeres koncertlátogatói számára, hogy az új évad első hangversenyén a magyar zenei élet egyik legjelesebb hegedűművészét, a Liszt Ferenc Kamarazenekar művészeti vezetőjét, Rolla Jánost köszönthetjük 70. születésnapja alkalmából. Munkássága, igényessége már ma is példaként áll a fiatalabb generáció előtt, de álljon példaként mindannyiunk előtt vitalitása, fáradhatatlansága, kiapadhatatlan jókedve, mellyel koncertjein feltöltődhetünk.

Hallgassunk zenét, járjunk hangversenyekre, mert a zene nemcsak megfiatalít, hanem fiatalon is tart.

 

 

 

 

 

 

 

Partnereink: