Óbudai Társaskör

 

Weöres Sándor - az átutazó

Táncol a Hold

József Attila születésnapja, április 11. évtizedek óta a költészet napja Magyarországon. A vers ünnepére az Óbudai Társaskör zenés irodalmi esttel készül.

A Táncol a Hold című összeállítás a száz éve született Weöres Sándor műveiből válogat. A program szerkesztő-műsorvezetője, Tarján Tamás irodalomtörténész így foglalta össze a rendezvény szellemi célját: "Weöres Sándor sokfelé megfordult a nagyvilágban, a Távol-Kelettől az Örök Városig. Szeretett utazni. Amíg el nem indult. Maga írta: egzotikus úti kaland is untatta, más írta róla: szobájából alig mozdult ki, mert Rómát épp olyannak találta, mint Kecskemétet. A poéta, akinek 2013. június 22-én lesz a születési centenáriuma, egyhelyben és főleg lélekben utazott legszívesebben. Megpróbáljuk követni hétmérföldes lépteit."

Weöres Sándor (forrás: Óbudai Társaskör)

Az esten Fátyol Kamilla, Barbinek Péter és Jaskó Bálint lép fel, Tfirst Péter és Hargitai Géza hegedűn, Várnagy Mihály brácsán, Rózsa Richárd gordonkán működik közre. A zenei szerkesztő Várnagy Mihály lesz.

Kapcsolódó program(ok) – a részletekért kattintson a linkre!

Böngésszen kulcsszavak segítségével!

A színpadi szex árnyalatai

Xantus Barbara - Vagina monológok (Forrás: PORT hu, Szerző: Puskel Zsolt)

Szerkesztőségünket sem hagyta hidegen A szürke ötven árnyalata és a körülötte fellángoló indulatok: a témát továbbgondolva utánajártunk, hogy a magyar színpadokon mekkora szerephez jutott az elmúlt években a provokáció és az erotika. MAGAZIN

French Late Night: Francia módra

A Mozart Late Night tavalyi kudarca után idén már csupán a 18-as karika tűnt fölöslegesnek, s nem az egész későesti produkció. KRITIKA

"Hiába felkavaró és tragikus, mégis erőt ad"

Releváns alakítás, igazi jutalomjáték a Leenane szépe, Pokorny Liával a címszerepben. INTERJÚ

Nem tudja, mi a krump? Táncműfajok A-tól Z-ig

Hogy mi a balettban az arabesque vagy a legújabb őrület, a Finger Dance? VIDEÓ

Pátkai Rozina új kislemezével tölti meg a BJC-t

A népszerű, portugál és angol nyelven éneklő Rozina új albumát február 27-én mutatja be a Budapest Jazz Clubban.

Hangolódnak a Fráteresek

A Miskolci Szimfonikus Zenekar vendégei a Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium ifjú kóristái lesznek február 27-én.

Sokkolta a világot az ISIS szoborpusztító videója

Kalapácsokkal és fúrógépekkel zúznak szét több ókori tárgyi leletet egy észak-iraki város múzeumában.

Most egy kattintással megölheti Don Giovannit

Egy készülő londoni produkcióban a nézők avatkozhatnak bele Don Giovanni sorsába.

A témához csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá. Kattintson ide a belépéshez! Regisztrálni itt tud.
 

GŐZERŐVEL!

 

Ugyan hadakozunk még a Télkirállyal, de már tárt karokkal várjuk a tavaszt. Nőnap közeledtével egy színházi eseménnyel indítjuk a márciust. A női lélek megannyi arcáról mesél Csákányi Eszter zenés estje, az Akit az istenek szeretnek.

A 19. század zenei életének jelentős szereplője volt Mosonyi Mihály - születésének 200. évfordulójára emlékezünk Körmendi Klára és Kassai István zongoraművészek közreműködésével. Majd a 19. század második felének magyarországi tudományos, zenei és irodalmi életébe kapunk betekintést Gőzerővel! című Technikatörténeti Szalonunkon, amelynek szerkesztője és műsorvezetője Dr. Jeszenszky Sándor technikatörténész.

Jubileumra is készülünk ebben a hónapban: a „cserebogarak" ünneplik tízéves születésnapjukat. Ez alkalomból Fehér András instrukciói alapján két estén is részesei lehetünk Mozart: A varázsfuvola színpadra állításának.

Razvaljajeva Anasztázia hárfaművész és Környei Miklós gitárművész duója igazi kuriózum. A két pengetős hangszer gazdag színvilága és intim hangvétele új színfoltot hoz a hazai zenei életbe - ennek lehetünk tanúi a Gitrámuzsika Óbudán legközelebbi estjén.

A nagy sikerre való tekintettel ismét vendégünk lesz Fesztbaum Béla és a Kék Duna Koncert-Szalonzenekar, hogy a „füttyös muzsikus", a 125 éve született Seress Rezső dalaival zárjuk a tavasz első hónapját.

 

 

 

 

 

 

 

Partnereink: