Sötét idők
A kínai közelmúlt egy még mindig elhallgatott időszakáról, az 1959 és 1961 közti éhínségről huszonévesek készítettek megrázó előadást. KRITIKA
Ha továbblép Shop oldalunkra, folytathatja a vásárlást.
A mégsem gomb megnyomására rendelési szándékát töröljük.
A kínai közelmúlt egy még mindig elhallgatott időszakáról, az 1959 és 1961 közti éhínségről huszonévesek készítettek megrázó előadást. KRITIKA
A Kossuth-díjas művésztől a családja, balettművészek, énekesek, színészek búcsúztak az Opera előcsarnokában és a Farkasréti temetőben.FOTÓRIPORTTAL
A fiatal New York-i jazz-generáció kiemelkedő bőgőse Oláh Tzumo Árpáddal és Csízi Lászlóval lép fel.
Az Operaház idei évadában még négy alkalommal tűzik műsorra a Toscát. A darabról Köteles Géza korrepetitor-karmesterrel beszélgettünk. INTERJÚ
Hamarosan elkezdődik a Végh Sándor Nemzetközi Vonósnégyes Verseny. Az előzsűri munkájáról kérdeztük a Bartók Vonósnégyes primáriusát. INTERJÚ
Az MNG és a Szépművészeti Múzeum a tervek szerint hamarosan összeolvad - utánanéztünk, mi a helyzet a július elsejére ígért lépéssel.
Az idén 70. születésnapját ünneplő Medveczky Ádám és Simon Erika írónő beszélgetéséből a Kairosz Kiadó jelentetett meg könyvet.
A Fidelio Média Kft. és kiadványai a Libri Csoport új médiacége, a Zsoldos Dávid által vezetett Libri Média részeként működnek tovább.
Március 24, MÜPA. Bartók Béla születésének 125. évfordulója alkalmából rendezett hangverseny. A közreműködők - különösen Kelemen Barnabás - a kedvenceim. Persze a 17-i koncert is bizonyára pompás lesz Eötvössel! No nem panaszképpen mondom, de a jegyek kiválogatásánál voltak kényszerítőzéseim. Mindenhova nem juthat el az ember, már a fránya anyagiak miatt sem. Ez igaz!
Pontosan mi is az öröm forrása? Nem volt panasz, de bosszúság.
Különben én nem leszek ott, mert jobb befektetésnek találtam az Eötvös bemutatót a ritkán hallott élő Sacre előadást és a nagyhírű zenekart márc. 17.-én.
Ennek szívből örülök, hiszen akik akkor ott jelen lehetünk, panaszra semmi okunk nem lehet. Remélem a koncert után is ez lesz a véleményem, bár az előjelek, mint korábban már írtam, számomra roppant bíztatóak :)))
Nem TUD, hanem, ha hallani akarja, akkor KÉNYTELEN. És korántsem volt panasz.
Kedves Mindenki! Vártam egy-két kört a további hozzászólással, mert igen meglepődtem azon a kevésbé "barátságos" felszólításon, hogy ne jöjjek ide, ha nem tetszik itt nekem valami...mindez egy szabad országban, szabad interneten, s ha jól tudom a véleménynyilvánítás teljeskörű szabadságában! Vagy talán csak bizonyos vélemények nyilvánítása szabad? Ha attól eltérő, akkor nemkivánatos? Én nem értettem egyet nabbal, ezért megírtam. Elismerem, az "auftactom" talán nabéhoz hasonlóan provokatív volt. Igen, lehet! Koncertekről mindíg kicsit túlfűtötten, lelkesen , mondhatnám boldogan térek haza. Akkor még érzékenyebb vagyok az állandóan kesergő hangvételekre. Azt gondolom, aki kettejük részére 24.000.-Ft-ért tud jegyet venni arra a bizonyos koncertre , talán örülhetne is a panaszkodás helyett. Persze ez az ő dolga. Nem vagyok hivatásos zenész, de elég régen vagyok kórista és úgy érzem "belül" vagyok... Most itt be is fejezem, mielőtt még újabb "tanácsokat" zúdítanak a fejemre, hogy hol, mit adjak elő. Mindenesetre köszönöm azok hozzászólását, akik értették, hogy miről szeretnék beszélni és nem bűn a szemükben az öröm, az optimizmus, a zene szeretete...
A hozzászólásomat az Egyetértés témába teszem.
Ja.
Amúgy semmi baj nem volt a hozzászólásával, csak nem IDE illett. Ennyi.
Nem mi üldöztük, ő provokált. De hagyjuk. Szófecsérlés.
Légyen igazad, drága rezes.
Szerintem Mari s DóraS is félreérti a szitut.
Újra és újra egy dolog fogalmazódik meg bennem... Milyen őrült gyorsan el tudtok üldözni valakit, aki esetleg azt meri mondani, hogy jaj, de jó volt valami, ez mennyire tetszik stb. Mindenben a rosszat megtalálni, az nem művészet, hanem szőrszálhasogatás.
De tudom, menjek a dumámmal egy másik topicba, de inkább mégis a p*ába.
Amikor írtam, contrapunct hozzászólását még nem is olvastam...
Már megint a sok fölös szó. Gondoljatok Kodályra. 57-ben államfőt akartak csinálni belőle... Jó, mi?
Filemile, kérlek olvasd el, mit csinált Klebersberg. Elég a leltár.
Nono ... , Klebersberg Kunóra, Keresztúry Dezsőre igenis hogy gyakran szoktunk emlékezni.
"kérünk ne gyere ide, ha itt valami nem tetszik"
Ezt, Estrella, nem az én nevemben mondtad. Mintha a saját házadból utasítottad volna ki.
Jól elűztétek szegény Marikát.
Ha egy miniszter jól végzi a dolgát, felőlem térdgatyában is járhat, de ha nem, akkor a hajszínébe is bele fogok kötni.
Mi bajotok van a miniszter borostáival? Nem ő vitette ki a zongorát az opera színpadáról, hanem egyesek tavaszi reménysége, aki olyan törpe, hogy, nem stimmelt a térkompozíció.
Kedves Fenyő Mari, értsd meg a megkeseredetteket is. Még akkor is, ha tudod, minden korban voltak és lesznek kisebb tehetséggel áldottak, akik sikertelenségükért a mindenkori (bár egyeseknél nagyon kilóg a lóláb, hogy melyik) hatalmat kárhoztatják. Aki feketén akar látni mindent, annak hiába beszélsz bármit. És persze ne fogadd meg egyesek minősítését, hogy ez politikai topic, és hogy menj el innen. Szabad országban mindenki ott van, ahol akar.
Kedves Nab, nem érdemes korábbi miniszterekkel példálózni, mert sohasem a miniszterre emlékszünk, hanem a korszak hírességeire, pl. Bartókra, Kodályra, Móricz Zsigmondra, József Attilára. És hát ugye a felsoroltak esetében sem vagyunk biztosak abban, hogy az egyébként kiváló miniszter a megérdemelt támogatásban részesítette volna őket.
... megyen már a hajnalcsillag lefelé ...