Sötét idők
A kínai közelmúlt egy még mindig elhallgatott időszakáról, az 1959 és 1961 közti éhínségről huszonévesek készítettek megrázó előadást. KRITIKA
Ha továbblép Shop oldalunkra, folytathatja a vásárlást.
A mégsem gomb megnyomására rendelési szándékát töröljük.
A kínai közelmúlt egy még mindig elhallgatott időszakáról, az 1959 és 1961 közti éhínségről huszonévesek készítettek megrázó előadást. KRITIKA
A Kossuth-díjas művésztől a családja, balettművészek, énekesek, színészek búcsúztak az Opera előcsarnokában és a Farkasréti temetőben.FOTÓRIPORTTAL
A fiatal New York-i jazz-generáció kiemelkedő bőgőse Oláh Tzumo Árpáddal és Csízi Lászlóval lép fel.
Az Operaház idei évadában még négy alkalommal tűzik műsorra a Toscát. A darabról Köteles Géza korrepetitor-karmesterrel beszélgettünk. INTERJÚ
Hamarosan elkezdődik a Végh Sándor Nemzetközi Vonósnégyes Verseny. Az előzsűri munkájáról kérdeztük a Bartók Vonósnégyes primáriusát. INTERJÚ
Az MNG és a Szépművészeti Múzeum a tervek szerint hamarosan összeolvad - utánanéztünk, mi a helyzet a július elsejére ígért lépéssel.
Az idén 70. születésnapját ünneplő Medveczky Ádám és Simon Erika írónő beszélgetéséből a Kairosz Kiadó jelentetett meg könyvet.
A Fidelio Média Kft. és kiadványai a Libri Csoport új médiacége, a Zsoldos Dávid által vezetett Libri Média részeként működnek tovább.
Peskó "a fogalom" Karajanról - és örömmel látom lentebb, hogy Vilma itt is megfordult.
(Most sajnos fideliózok - már Nektek sajnos, mert regenerátiós napom-hetem van, másrészt most dőlnek el a dolgok, és én nem veszek fel telefont, nem olvasok emilt: menekülés a Fidelióba)
http://real1.radio.hu:8080/ramgen/bartok/2010/03/04/2010-03-04-b18.rm?start=0:00:00.0
Most, hogy Karajan halálának 19. évfordulója van, hadd kérdezzem meg attól, aki hallotta: jó ez a felvétel?

teccik ez a KaraJános topic.
Ja: bár nem látszik, ez mind papírdobozos összkiadás. A Beethovenből a ’77-es. Engem a Schumann, a Bruckner meg a Haydn érdekel, azokból semmim sincs. (A Beethovenből meg a Mozartból se, de gondolom, kihagyhatók.)
A Deutsche Grammophon kivárt az EMI-hoz meg a Deccához képest: náluk szeptemberben kezdődik igazán a Karajan-év. Ilyenekkel:

(...és ugyanígy 7 CD-nyi Haydn: Párizsiak és Londoniak.)
Továbbá:
Steff a kocsmában sem tudja soha moderálni magát! Kösz, Fidelio, hogy segítettél!
Nem káromkodtam, polgártársak, csak beillesztettem egy képet, ami kibújt a keretből. Karajan-vonatkozása volt, kis érdekesség... de mindegy.
[MODERÁLVA]
43: Nem lehet, hogy az még 10 évvel korábbi Figaro? (Még mono.) Az nagyon jó, csak nincsenek benne a recitativo seccók, sajnos.
Amikor ezt megláttam: és - különösen idősebb korában - szép férfi

Aztán megkérdeztem a feleségem, és szerinte is a 60-as éveiben és még a 70-esek elején is tényleg nagyon sármos volt. Na, de ezen nem lepődöm meg, mert ő alapjában véve is kedveli az idősebb férfiakat...
Nemrég a Bartók Rádióban egy műsor különböző Figaro házassága-felvételeket hasonlított össze. Többek között bejátszottak részleteket Karajannak egy 60-as évek elji felvételéből is. Hát bizony, az volt a legjobb. Egyébként egyetértek ennioval (4. bej.): nagy karmester, nagy pozőr, és - különösen idősebb korában - szép férfi.
Na jó, idősebb korában már kevésbé... A 70-es években még nagyon elegáns volt.
Miért?? Nagyon elegánsan vezényel!!
Tévedés, kedvelem. Csak látni nem szeretem, ahogy vezényel, egyébként jóban vagyunk.
36 Én úgy tudom, hogy felvételeinek száma jóval 900 fölött van!
Steff! Te nem nagyon kedveled Karajant ugye?? Vagy csak a felhajtást körülötte, ami még a halála után 20 évvel is tart??
Figyelem, jövőre Karajan-év! Halálának 20. évfordulója!
Az ellenoldali diszkográfia (Deutsche Grammophon) már bonyolultabban bogarászható, de a DG honlapján azért lehet tájékozódni.

A Decca is megteszi a magáét: ebben 9 CD van, de opera nincsen.
Ha belegondolunk, hogy ezeken kívül még van jópár RCA meg Sony-felvétel, aggasztó, hogy ez az ember csinált-e egyáltalán mást is a lemezkészítésen kívül.
33 Pont a PDF-et bogarásztam, onnan döbbentem rá erre-arra, kösz a linkócit.
csatlakozom a 7-es-hez, és szégyellem magam, néhány hozzászóló helyett is!!!
A Mester csak Tiszteletet érdemel!!!