Téma:
A témához csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá.
Kattintson ide a belépéshez! Regisztrálni itt lehet.
A Fidelio.hu fórumszabályzata itt olvasható
Új hozzászólás   Új téma

1. 53 10:32 2010.03.22
    -

a hozzászólást még senki nem értékelte

Peskó "a fogalom" Karajanról - és örömmel látom lentebb, hogy Vilma itt is megfordult.

(Most sajnos fideliózok - már Nektek sajnos, mert regenerátiós napom-hetem van, másrészt most dőlnek el a dolgok, és én nem veszek fel telefont, nem olvasok emilt: menekülés a Fidelióba)

http://real1.radio.hu:8080/ramgen/bartok/2010/03/04/2010-03-04-b18.rm?start=0:00:00.0

2. 52 09:21 2008.07.16
    -

Most, hogy Karajan halálának 19. évfordulója van, hadd kérdezzem meg attól, aki hallotta: jó ez a felvétel?

3. 51 10:50 2008.06.30
    -

teccik ez a KaraJános topic.

4. 50 10:42 2008.06.30
    -

Ja: bár nem látszik, ez mind papírdobozos összkiadás. A Beethovenből a ’77-es. Engem a Schumann, a Bruckner meg a Haydn érdekel, azokból semmim sincs. (A Beethovenből meg a Mozartból se, de gondolom, kihagyhatók.)

5. 49 10:39 2008.06.30
    -

A Deutsche Grammophon kivárt az EMI-hoz meg a Deccához képest: náluk szeptemberben kezdődik igazán a Karajan-év. Ilyenekkel:

(...és ugyanígy 7 CD-nyi Haydn: Párizsiak és Londoniak.)

Továbbá:

6. 48 15:50 2008.06.06
    -

Steff a kocsmában sem tudja soha moderálni magát! Kösz, Fidelio, hogy segítettél!

7. 47 15:42 2008.06.06
    -

Nem káromkodtam, polgártársak, csak beillesztettem egy képet, ami kibújt a keretből. Karajan-vonatkozása volt, kis érdekesség... de mindegy.

8. 46 09:43 2008.06.06
    -

[MODERÁLVA]

9. 45 11:23 2008.04.25
    -

43: Nem lehet, hogy az még 10 évvel korábbi Figaro? (Még mono.) Az nagyon jó, csak nincsenek benne a recitativo seccók, sajnos.

10. 44 12:26 2008.04.22
    -

Amikor ezt megláttam: és - különösen idősebb korában - szép férfi

Aztán megkérdeztem a feleségem, és szerinte is a 60-as éveiben és még a 70-esek elején is tényleg nagyon sármos volt. Na, de ezen nem lepődöm meg, mert ő alapjában véve is kedveli az idősebb férfiakat...

11. 43 10:43 2008.04.22
    -

Nemrég a Bartók Rádióban egy műsor különböző Figaro házassága-felvételeket hasonlított össze. Többek között bejátszottak részleteket Karajannak egy 60-as évek elji felvételéből is. Hát bizony, az volt a legjobb. Egyébként egyetértek ennioval (4. bej.): nagy karmester, nagy pozőr, és - különösen idősebb korában - szép férfi.

12. 42 21:11 2008.04.13
    -

Na jó, idősebb korában már kevésbé... A 70-es években még nagyon elegáns volt.

13. 41 21:10 2008.04.13
    -

Miért?? Nagyon elegánsan vezényel!!

14. 40 20:46 2008.04.13
    -

Tévedés, kedvelem. Csak látni nem szeretem, ahogy vezényel, egyébként jóban vagyunk.

15. 39 18:22 2008.04.13
    -

36 Én úgy tudom, hogy felvételeinek száma jóval 900 fölött van!

16. 38 18:09 2008.04.13
    -

Steff! Te nem nagyon kedveled Karajant ugye?? Vagy csak a felhajtást körülötte, ami még a halála után 20 évvel is tart??

17. 37 15:07 2008.04.13
    -

Figyelem, jövőre Karajan-év! Halálának 20. évfordulója!

18. 36 16:50 2008.02.03
    -

Az ellenoldali diszkográfia (Deutsche Grammophon) már bonyolultabban bogarászható, de a DG honlapján azért lehet tájékozódni.

A Decca is megteszi a magáét: ebben 9 CD van, de opera nincsen.

Coverabbildung

Ha belegondolunk, hogy ezeken kívül még van jópár RCA meg Sony-felvétel, aggasztó, hogy ez az ember csinált-e egyáltalán mást is a lemezkészítésen kívül.

19. 35 14:18 2008.02.03
    -

33  Pont a PDF-et bogarásztam, onnan döbbentem rá erre-arra, kösz a linkócit.

20. 34 12:11 2008.02.03
    -

csatlakozom a 7-es-hez, és szégyellem magam, néhány hozzászóló helyett is!!!

A Mester csak Tiszteletet érdemel!!!

Kiemelt cikkeink

Sötét idők

A kínai közelmúlt egy még mindig elhallgatott időszakáról, az 1959 és 1961 közti éhínségről huszonévesek készítettek megrázó előadást. KRITIKA

Eltemették Seregi Lászlót

A Kossuth-díjas művésztől a családja, balettművészek, énekesek, színészek búcsúztak az Opera előcsarnokában és a Farkasréti temetőben.FOTÓRIPORTTAL

Edward Perez és barátai a BJC-ben

Pannonica mindig felnézett Thelonius Monkra

A fiatal New York-i jazz-generáció kiemelkedő bőgőse Oláh Tzumo Árpáddal és Csízi Lászlóval lép fel.

Köteles Géza: "Puccini tökéletes zeneszerző"

Az Operaház idei évadában még négy alkalommal tűzik műsorra a Toscát. A darabról Köteles Géza korrepetitor-karmesterrel beszélgettünk. INTERJÚ

Komlós Péter: "A legfontosabb a műismeret volt"

Hamarosan elkezdődik a Végh Sándor Nemzetközi Vonósnégyes Verseny. Az előzsűri munkájáról kérdeztük a Bartók Vonósnégyes primáriusát. INTERJÚ

Papíron már össze is olvadt?

Az MNG és a Szépművészeti Múzeum a tervek szerint hamarosan összeolvad - utánanéztünk, mi a helyzet a július elsejére ígért lépéssel.

És mégis megszólal a pálca

Ugrin Gábor

Az idén 70. születésnapját ünneplő Medveczky Ádám és Simon Erika írónő beszélgetéséből a Kairosz Kiadó jelentetett meg könyvet.

Új keretek között folytatja a Fidelio

könyv

A Fidelio Média Kft. és kiadványai a Libri Csoport új médiacége, a Zsoldos Dávid által vezetett Libri Média részeként működnek tovább.

Programkereső

MIT HOL
 -TÓL   -IG