Sötét idők
A kínai közelmúlt egy még mindig elhallgatott időszakáról, az 1959 és 1961 közti éhínségről huszonévesek készítettek megrázó előadást. KRITIKA
Ha továbblép Shop oldalunkra, folytathatja a vásárlást.
A mégsem gomb megnyomására rendelési szándékát töröljük.
A kínai közelmúlt egy még mindig elhallgatott időszakáról, az 1959 és 1961 közti éhínségről huszonévesek készítettek megrázó előadást. KRITIKA
A Kossuth-díjas művésztől a családja, balettművészek, énekesek, színészek búcsúztak az Opera előcsarnokában és a Farkasréti temetőben.FOTÓRIPORTTAL
A fiatal New York-i jazz-generáció kiemelkedő bőgőse Oláh Tzumo Árpáddal és Csízi Lászlóval lép fel.
Az Operaház idei évadában még négy alkalommal tűzik műsorra a Toscát. A darabról Köteles Géza korrepetitor-karmesterrel beszélgettünk. INTERJÚ
Hamarosan elkezdődik a Végh Sándor Nemzetközi Vonósnégyes Verseny. Az előzsűri munkájáról kérdeztük a Bartók Vonósnégyes primáriusát. INTERJÚ
Az MNG és a Szépművészeti Múzeum a tervek szerint hamarosan összeolvad - utánanéztünk, mi a helyzet a július elsejére ígért lépéssel.
Az idén 70. születésnapját ünneplő Medveczky Ádám és Simon Erika írónő beszélgetéséből a Kairosz Kiadó jelentetett meg könyvet.
A Fidelio Média Kft. és kiadványai a Libri Csoport új médiacége, a Zsoldos Dávid által vezetett Libri Média részeként működnek tovább.
Ott voltam, s nekem is tetszett. Azt hiszem a hangzás-problémák oka főleg a Nagyterem meleg és párás volta. A régi hangszerek miatt nem célszerű éppen május végén tartani a Régi Zene Fórumot egy elképesztően rossz szellőzésű helyszínen, amit persze én is nagyon szeretek, ráadásul ezúttal tele is volt.
Ezt en sem tudom! Viccnek szantam!
Ok. Szép. Jó. Ügyes.
De mire jó?
Sot: Ivan = 9+22+1+14 = 46
Kozlovsky = 11+15+26+12+15+22+19+11+25 = 156
I.K. = 20, de az I es a K szamtani kozepe eppen 10, pont annyi, mint amennyivel a 100+46 a 156-tol elter...
alfred = 1+12+6+18+5+4 = 46
Ja, most latom csak, hogy ehhez cikk is kapcsolodik...mindjart elolvasom!L.F.Alfred = 12+6+46 = 64
Ok, ezt latom, de miert eppen a J.S.BACH-ot szamoltuk igy meg? Miert nem mondjuk azt, hogy Joh.Sebast.Bach, vagy a teljes nevet ? Biztos mas eredmeny jonne ki...sot meg az is lehet, hogy bizonyos roviditessel ki lehet hozni, hogy mondjuk pont a duplaja legyen stb.
Vagy emeljuk negyzetre a szamokat, es vegyuk modulo 17, es akkor milyen jo lesz!
Na, mindegy!
Nem látod?Ha egy betű 1 szám,akkor az elő- és utóneve ugyanannak a számnak megfordítottja...
Ez mi ?!?
BACH: B=2, A=1, C=3, H=8, 2+1+3+8=14
J. S. BACH: J=10 S=17 10+17+14=41