Téma:
A témához csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá.
Kattintson ide a belépéshez! Regisztrálni itt lehet.
A Fidelio.hu fórumszabályzata itt olvasható
Új hozzászólás   Új téma

1. 40 22:15 2009.02.16
    -

a hozzászólást még senki nem értékelte

Hm.

"Az operából fog megszületni a tragédia legmagasabb formája."

Mármint az, ahogyan egyesek képesek azt megrendezni, vagy az, ahogyan egyesek képesek közreműködni benne?:)

2. 39 17:55 2008.02.25
    -

Jó lenne ismerni a mostani Hét idézetét németül, szövegkörnyezettel együtt, mert nem értem. Ki fordította magyarra, bár lehet hogy kifordította a szöveget

:)

De talán csak az én fülemben vagy szememben van a hiba?

3. 38 11:49 2007.11.10
    -

"Csak olyan istenekben hinnék,akik táncolni tudnak"(Nietzsche)- van pár "nietzscheánus "a körünkben...és itt van az istenük:  http://www.youtube.com/watch?v=zOFnzesg5-c

4. 37 15:49 2007.10.15
    -

"A hang az ember második arca"(G.Bauer)

"- még ennyi rossz arcú embert egyrakáson!"-vélem hallani az operában.

"Uram,az Ön tanítványának az arca egyáltalán nem tetszik nekem!"

"A belépő előtt legalább megborotválkozhatott volna!"()

"egész élete rá volt írva az arcára"

"énekesek,akiknek álarcos bál az élete "

"inkognitóban volt,nem lehetett ráismernil" http://www.youtube.com/watch?v=SvrHxQ3qjAE&mode=related&search

és egy kendőzetlen,bátor arc: http://www.youtube.com/watch?v=jij-E0O3Fbs&mode=related&search=

5. 36 12:23 2007.10.15
    -

"Ein edler Philosoph sprach von der Baukunst als einer erstarrten Musik und mußte dagegen manches Kopfschütteln gewahr werden. Wir glauben diesen schönen Gedanken nicht besser nochmals einzuführen, als wenn wir die Architektur eine verstummte Tonkunst nennen."

[Goethe: Maximen und Reflexionen. Goethe: Werke, S. 8212 (vgl. Goethe-BA Bd. 18, S. 641)]

6. 35 18:31 2007.10.09
    -

"Aki zenét hall, az magányát máris benépesültnek érzi."

(Robert Browning)

Ez pontos. Vagy mélyebbnek. Az is igaz lehet.

7. 34 01:31 2007.10.05
    -

Nekem miért nem találta meg??? Lehet, hogy azért mert idézőjelbe tettem???

8. 33 22:55 2007.10.04
    -

Bocs, de már van egy ilyen topic. Rémlett tavaly nyárról és meg is találta a kereső.

9. 32 22:20 2006.08.23
    -

Az e heti idézet is tanulságos és helytálló, de egy szerény kérdés:
    Ha "a zene /mint/ erkölcsi törvény lelket kölcsönöz..., szárnyat ad..., bájt és derűt /ad/...," és végül "ÉLETET AD MINDENNEK": mi van a rekviemmel?
    :-)

10. 31 08:52 2006.08.15
    -

Az éppen aktuális heti Toscaninis idézet lényegét írhatta volna valaki más persze akár Wagnerről vagy Bartókról, hogy csak az elsőkként beugró neveket említsem. Hiába, a magas művészet már csak ilyen egyszerű!

11. 30 13:33 2006.08.01
    -

Egyről beszélünk. cash money - hányok -

12. 29 13:32 2006.08.01
    -

Találó ez a """""művész"""""""név: Blixa BarGELD(!)

13. 28 00:53 2006.08.01
    -

Igaz, és pukkadjon meg, tegye tönkre a fülét a "zaj-oldal", megérdemli. Azért elképesztő, ha épp a te topikodban tárgyaltakat nézem... Ilyen világban élünk. A neve 'cash money', ld. 'Trivia' itt:

http://en.wikipedia.org/wiki/Blixa_Bargeld

No, mit szólsz a tipphez...

14. 27 00:15 2006.08.01
    -

Nem dühít, annyira ERŐTLEN ez a süketelés. Ez hülyeségeket beszél és ködösít.

15. 26 00:12 2006.08.01
    -

TITEKET NEM DÜHÍT? Pl. az első mondat logikai bukfence. Szánjatok már meg, együttérzésre van szükségem...

16. 25 21:54 2006.07.31
    -

Azért álljon itt eme elhanyagolt topik - és az utókor - kedvéért:

„Az élettől nem lehet elválasztani a zenét, a zaj pedig az élet része. Az élet zaj. A zene – a fogalom klasszikus értelmében – halott. A klasszikus értelemben vett zenének semmi köze az én élethelyzetemhez. Én inkább a zaj-oldalon állok.”
    (Blixa Bargeld német kísérleti zenész)

17. 24 21:50 2006.07.31
    -

No, gratula, kedves Blixa! Szerencsére semmi közöd nincs az én élethelyzetemhez!

18. 23 18:23 2004.06.10
    -

Félreértettél...én nem a Walter idézetre reagáltam,hanem arra,aki utána írt(dido)Ki vagyok én,hogy Walterre rosszat mondjak???Nagy MŰVÉSZ volt

19. 22 12:36 2004.06.09
    -

"Gondold meg, a kínaiak hajlandók volnának egy életen át bámulni ugyanazt a virágot. És nem unják meg. Ha pedig megkérdezné tőlük valaki, hogy mit néznek ezen annyit, szelíden kinevetnék." - írja Füst Milán (illetve Störr kapitány)

20. 21 12:15 2004.06.09
    -

Kedves Ivan!
    Szerintem nyugodtan lehet hinni Bruno Walter öszinteségében, s ha számodra túl szentimentális, hát túl szentimentális, amit mond. Ettől még nem kell az RTL-klubba küldeni szegényt. Szerintem egyébként éppoly komoly katarzist okozhat valakinek "a 4 levelű lóherék levelein számolni a kis mikrobaktériumokat", mint más valakinek végighallgatni az Istenek alkonyát. Ne adj isten a partitúra lapjain számolgatni a kis vezérmotívumcsírákat. Nem tudom, ki ismeri a zseniális Fizika kultúrtörténete című könyvet, Simonyi Károly a következő összehasonlítást teszi benne: egymás mellé rakja (nem emlékszem pontosan, talán) a Mona Lisat és Einstein híres képletét (E=m x c2), és felteszi a kérdést: "Melyik szebb?" No, szerintetek melyik?

Kiemelt cikkeink

Sötét idők

A kínai közelmúlt egy még mindig elhallgatott időszakáról, az 1959 és 1961 közti éhínségről huszonévesek készítettek megrázó előadást. KRITIKA

Eltemették Seregi Lászlót

A Kossuth-díjas művésztől a családja, balettművészek, énekesek, színészek búcsúztak az Opera előcsarnokában és a Farkasréti temetőben.FOTÓRIPORTTAL

Edward Perez és barátai a BJC-ben

Pannonica mindig felnézett Thelonius Monkra

A fiatal New York-i jazz-generáció kiemelkedő bőgőse Oláh Tzumo Árpáddal és Csízi Lászlóval lép fel.

Köteles Géza: "Puccini tökéletes zeneszerző"

Az Operaház idei évadában még négy alkalommal tűzik műsorra a Toscát. A darabról Köteles Géza korrepetitor-karmesterrel beszélgettünk. INTERJÚ

Komlós Péter: "A legfontosabb a műismeret volt"

Hamarosan elkezdődik a Végh Sándor Nemzetközi Vonósnégyes Verseny. Az előzsűri munkájáról kérdeztük a Bartók Vonósnégyes primáriusát. INTERJÚ

Papíron már össze is olvadt?

Az MNG és a Szépművészeti Múzeum a tervek szerint hamarosan összeolvad - utánanéztünk, mi a helyzet a július elsejére ígért lépéssel.

És mégis megszólal a pálca

Ugrin Gábor

Az idén 70. születésnapját ünneplő Medveczky Ádám és Simon Erika írónő beszélgetéséből a Kairosz Kiadó jelentetett meg könyvet.

Új keretek között folytatja a Fidelio

könyv

A Fidelio Média Kft. és kiadványai a Libri Csoport új médiacége, a Zsoldos Dávid által vezetett Libri Média részeként működnek tovább.

Programkereső

MIT HOL
 -TÓL   -IG