Előzmények
Téma:
A fórumban olvasható vélemények semmilyen formában nem tükrözik a Fidelio.hu álláspontját. A fórum utólagosan moderált, az öncélú trágárságokat, a fórum szándékos rombolását célzó hozzászólások módosításának, illetve törlésének jogát fenntartjuk. A fórum részletes moderációs szabályzatát a Fidelio.hu regisztrált felhasználói elfogadják.A témához csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá. Kattintson ide a belépéshez! Regisztrálni itt tud.
Szövegszerkesztőből vagy böngészőből a fórum beírómezőbe csak formázás nélküli szöveg illeszthető be a szokásos ctrl-v billentyűkombinációval, vagy az ikonsor jobb szélén található "T" feliriratú gombbal. Kép beillesztése az ikonsor kép gombjával lehetséges, a kép hivatkozásának beillesztésével. Más tartalom beillesztése nem engedélyezett.
Új topik nyitása esetén kérjük, az első hozzászólásban adja meg a téma néhány soros leírását. Az ettől eltérő bejegyzések minősülnek offtopiknak.
A topikhoz szorosan nem kapcsolódó hozzászólást kérjük előre jelezni az "OFF" szó beírásával. Ha a hozzászólás visszakapcsolódik a témához, az off- részt az "ON" szó használatával lehet lezárni. Az ilyen módon nem megkülönböztetett offtopik hozzászólásokat a moderátorok figyelmeztetés nélkül törölhetik.
A topikok címoldali fórum boxban való megjelenését a moderátorok korlátozhatják.

Itt lehet sokan érdeklődnek utána, de ettől még mind Alessandro és Domenico Scarlatti neve is 'elfeledett'... Őszintén! Világszerete hány Scarlatti operát tűznek műsorraŰ? (hát ez az...) Amúgy igen sok műve elérhető. (amik nekem megvannak.)
-Cain-Cantata per La Notte di Natale
-Cidkija
-Colpa, Pentimento e Grazia
-Endimione e Cintia
-Filandra e Selvino
-Griselda
-Il David rai
-Il Giardina di Rose
-Il martirio di Santa Cecilia
-Il Primo Omicido
-Il Trionfo dell ' Onesta Venere e Amore
-Il trionfo dell' Onore
-Ishmael
-La Giuditta
-La Maddalena
-La Santissima Annunziata (2005.08.24. Utrceht)
-La Santissima Trinitá
-La Vergine dei dolori
-Lesbina e Adolfo
-Maddalena Ovvero Il trionfo della Grazia
-Mitridate Eupatore
-San Casimiro ré di Polonia
-Sedecia
-Stabat Mater
-Telemaco
-Tigrane
-Passio Secundum IoannenNagyjából ... Stradella művei közil is elég sok elérhet. (A Szabó Ervinben pl. van Moro per Amor - kiváló alkotása én nagyon szeretem.) Viszont van egyéb más is természetesen. CD kiadás, Rádiófelvétel, kalóz cuccok :
-Cantate per il Santissimo Natale
ezek többsége mind elérhető akár a neten is.-Christmas Cantatas
-Esther
-Il Barcheiggo
-La Susanna
-L'anime del Purgatorio
-Lo schiavo liberato
-Moro per Amore
-Motets
-Qual Prodigio e' Ch'io Miri
-San Giovanni Battista
-Amanti ola, ola Chi resiste al Dio bendato
Valahol azt olvastam, hogy Alesandro Scarlatti elfeledett zeneszerző, ehhez képest itt jó páran érdeklődnek utána. Én azt szeretném kérdezni: hol lehet megszerezni az operáit? Szerencsém volt, és egy torrent oldalról letudtam tölteni a Griseldát, meg egy concertókat, illetve sinfoniákat tartalmazó felvételt, de ez minden. Még nem is volt időm meghallgatni őket, de mostanában minden érdekel, ami a régi zenével kapcsolatos. Holnap meghallgatom a Griseldát, de jó lenne más operáihoz is hozzá férni. A Szabó Ervinben egy sincs. Ja, meg nem tud valaki arról, hogy Stradella operák hozzáférhetők-e a neten vagy a boltokban, zenei könyvtárakban? Stradellára is nagyon kíváncsi lennék. Vivaldi volt még a érdeklődésem tárgya, de tőle három teljes opera felvételt is megszereztem + egy válogatást népszerűbb opera részletekkel különböző operáiból.