Sötét idők
A kínai közelmúlt egy még mindig elhallgatott időszakáról, az 1959 és 1961 közti éhínségről huszonévesek készítettek megrázó előadást. KRITIKA
Ha továbblép Shop oldalunkra, folytathatja a vásárlást.
A mégsem gomb megnyomására rendelési szándékát töröljük.
A kínai közelmúlt egy még mindig elhallgatott időszakáról, az 1959 és 1961 közti éhínségről huszonévesek készítettek megrázó előadást. KRITIKA
A Kossuth-díjas művésztől a családja, balettművészek, énekesek, színészek búcsúztak az Opera előcsarnokában és a Farkasréti temetőben.FOTÓRIPORTTAL
A fiatal New York-i jazz-generáció kiemelkedő bőgőse Oláh Tzumo Árpáddal és Csízi Lászlóval lép fel.
Az Operaház idei évadában még négy alkalommal tűzik műsorra a Toscát. A darabról Köteles Géza korrepetitor-karmesterrel beszélgettünk. INTERJÚ
Hamarosan elkezdődik a Végh Sándor Nemzetközi Vonósnégyes Verseny. Az előzsűri munkájáról kérdeztük a Bartók Vonósnégyes primáriusát. INTERJÚ
Az MNG és a Szépművészeti Múzeum a tervek szerint hamarosan összeolvad - utánanéztünk, mi a helyzet a július elsejére ígért lépéssel.
Az idén 70. születésnapját ünneplő Medveczky Ádám és Simon Erika írónő beszélgetéséből a Kairosz Kiadó jelentetett meg könyvet.
A Fidelio Média Kft. és kiadványai a Libri Csoport új médiacége, a Zsoldos Dávid által vezetett Libri Média részeként működnek tovább.
Szinte képtelenség, Zsölény, de ha nem volna más választásod, azon történd a fejed, melyikben van mégis a legnagyobb művészi gazdagsággal belésűrítve a ZENE. És közülük kiválasztanád az egyiket. Persze, ha azt mondják, öt perced van a választásra, azalatt tessék leemelni a polcról, különben lőttek az egésznek, könnyebben választanál.:))))
Egyetlen darabot kiválasztani, kedves Vörösbegy, tökéletes képtelenség, még az Excel véletlenszám-generátora sem elég jó hozzá.
Kedves Zsölény, nem 8 lemezről beszéltem, hanem egyetlen darabról. :)) A 8-ban benne volna, magam is úgy gondolom. Annál jobban ismerem az ízlésedet, hogy súlyosan tévedjek.:))
Kedves Vörösbegy, súlyosan tévedsz.:))
Richard Dawkins saját választását olvasva végiggondoltam, mi lenne az én 8 "desert island CD"-m, és az egyik Bartók volt.
Steff, engem mindenekelőtt a zene befolyásol.:) Azért vagyok a fórumon. Aztán amikor idekerültem, Shíla, Zsölény komoly látókörszélesítést végzett, és megkezdte az átnevelésemet.:) Aztán jöttek a többiek, Nocsa, Lorien, Gábris, és a mindannyiunknál felkészültebb Cleo. A minap ültünk Rossinin, az előttem lévő sorban a régizenei társaságunk. Érezni lehetett az levegőben, látni lehetett az arcukon, hogy nem Rossinira vannak szocializálva. Jó, ezt eleve tudtuk, nem is azért mentünk elsősorban. :)
-
Lorien, akinek fantasztikus zenehallgatási tapasztalata van, természetesen sorraveszi Straussot. Helyes. De ha nyúlni kell azért az egy darab lemezért, amit visz ama szigetre, biztos lehetsz, nem Straussot választja, ahogy a többiek se.:) Ennio egész biztos Bachot, de a választásával nem lenne egyedül. Zsölény se biztos, hogy Bartókot, pedig merő gyönyörűség, Stauss a nyomába se ér.
-
Amúgy soha rosszabb ne érjen, minthogy Cleo formálja az ízlésem.:) Ám ez se teljesen igaz, hanem az érvényes, amit alább a kétféle füllel való hallgatásról mondtam.
Van egy film, az a címe, hogy Egy hatás alatt álló nő.

Szerintem téged túlságosan is befolyásol Cleofide.
Ne hagyd magad! Verdi is van olyan jó, mint Lyommelli!
Johann Straussék pedig ugyanolyan nélkülözhetetlen ajándékai a történelemnek, mint... mint... Händel meg Schumann meg... meg... Nélkülük sincs élet!
Akármelyik Strauss is, számomra szinte hallgathatatlan. Rendkívül felszínesnek érzem. Az újévi bécsi koncertek is csak a hangulatuk miatt jók.
Azért néha elkalandozom másfelé is, bevallom neked, tavaly november-december táján a nagy évvégi hangulatban hoszzú hetekig Johann Strausst halgattam, persze gondosan ügyelve arra, hogy lehetőleg Harnoncourt előadásban legyen :) Aztán meg egyenesen átnyergeltem a huszadik századra,és egészen áprilisig fittyet hánytam a régizenére. A modern hangulatnak végül a reneszánsz vitte be a mélyütést, de közel fél évig mentes voltam szinte minden barokk zenétől.
"Hát igen, pocsék opera, remek tálalásban. De nem is ez volt a fontos, hanem végre személyesen is megismerkedtünk.
Vágásügyileg egyetértek Zsölénnyel, bár én hrabali szinten rövidítenék, az egészből maradna uszkve fél cédényi "extraits"."
Lorien, tökéletesen egyetértünk.:)) Sose vittem túlzásba a romantikus opera hallgatását, legfeljebb tudomásul vettem, hogy inkább az adódott, de rég nem hallottam, amióta beiratkoztam átnevelésre. Egy-két ária, duett, zenekari rész kivételével úgy éreztem, hogy a kor megteremtette a maga zenei közhelyeit, amitől tudni lehetett, hogy milyen ritmussal, dallamenetekkkel, hangzással hová fog tendálni a mű, egy lapozás után a következő oldal lap aljáig.:) A kivitelezés azonban tartogatott élvezetet.
"P.S. Asszony pajtás sajnos nem tudott mindenkitől elbúcsúzkodni, mert azt beszéltem meg vele, hogy kinn találkozunk, arra kért, ezúton tegyem meg helyette :)"
Biztos restelkedésében szaladt el, amiért Cleo kompromittálta Miskolcon.:)))))))))) Elküldtem neked az inkriminált fotót.:))))
Vivica is megéri a pénzét, egy ismeretlen pasassal összebújva elrobogott előttünk, és kirohantak az oldalsó kijáraton.:)
Hát igen, pocsék opera, remek tálalásban. De nem is ez volt a fontos, hanem végre személyesen is megismerkedtünk.
Vágásügyileg egyetértek Zsölénnyel, bár én hrabali szinten rövidítenék, az egészből maradna uszkve fél cédényi "extraits".
P.S. Asszony pajtás sajnos nem tudott mindenkitől elbúcsúzkodni, mert azt beszéltem meg vele, hogy kinn találkozunk, arra kért, ezúton tegyem meg helyette :)