Vitaindító: High End Show 2004
A témához csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá.
Kattintson ide a belépéshez! Regisztrálni itt lehet.
A Fidelio.hu fórumszabályzata itt olvasható
Új hozzászólás   Új téma

1. 45 21:38 2005.11.26
    -

a hozzászólást még senki nem értékelte

Kedves zesa,
    szétrobbantás előtt nézd meg, nem ér-e hozzá a motortengelyen valami a házhoz. Én a Projekten találkoztam eleinte ilyen jelenséggel, hosszabb folyamatos üzemben jelentkezett. Beállítható. Macerás.

2. 44 22:33 2005.11.25
    -

Kedves Pigor,

Örülök, hogy tudtam segíteni. Remélem hamarosan megint zenélni fog a HB1. :)

3. 43 15:52 2005.11.25
    -

Leó,
    köszönöm az ajánlatodat, lehet, hogy élni fogok vele. Működik mostani állapotában is, de van egy halk tak-tak-tak zaja.
    Az az igazság, ritkán kerülnek elő az LP-im, a CD kényelme...
    Ha egyszer lesz rá alkalmam összehasonlítom az eredeti angolt és a Tesla kópiát.
    Az az igazság, hogy régóta dédelgetem egy lemezjátszó építését (egyáltalán nem kivitelezhetetlen technikailag) éppen csak időigényes...

4. 42 15:06 2005.11.25
    -

Kedves minimalist!

Hálám örökké üldözni fog! Már meg is beszéltem velük, 5 ezerért megjavítják mindkettőt.

Elismerem, a Quad mégiscsak jobb, mint B&W (mert nem vagyok megalkuvó :))))))

5. 41 14:50 2005.11.25
    -

Új LP-játszót keresőknek a viszonylag normálisan árazott Projekt (egykor Tesla gyár) lemezjátszók szemrevételét ajánlom (Projekt Debut). Nekem egy magasabb kategóriás van, de még nem bántam meg :))

Leó,
    a csehszlovák kivitel sajnos tényleg csak házibulizni volt jó, nagy tételben pedig csak azt hozták be. És annak mindegy volt, milyen kar merre kószált rajta ...
    Korábban egy Tesla MC400-asom volt, két és fél kilós tányér, rugós felfüggesztésű sasszi (az NC440 utóda). Aztán pár év alatt a peremsúlyos (nyomaték!) lemeztányér széle lehajlott(!), mint a gomba kalapja. Apósoméké a mai napig hibátlan. Ennyit a szoci lemezjátszóiparról.

6. 40 12:09 2005.11.25
    -

Az enyémben a motor nem rossz, azt odaadom. De akart NEM lehet beállítani, arra csavarod, amerre jól esik, és másnap másmerre fog. Ennek az ellenkezőjéről senki se fog meggyőzni.

7. 39 11:45 2005.11.25
    -

"a Hifi Magazin éveken keresztül egekig magasztalt és buheráltatott, tényleg a litoveli Tesla cég gyártotta."
    Némi pontosítás: az, hogy a HM által rút kiskacsának nevezett lemezjátszó melyik szériából származott azt nem tudom, de az első NAD lemezjátszók, amit itthon lehetett kapni még eredeti angol darabok voltak. Apámé is ilyen.
    Nekem is van egy, az már tényleg csehszlovákiai :-) Használtan vettem és sajnos "zötyörög" a motorja (csapágyhibás?) ha van valakinek egy felesleges, szóljon!

8. 38 10:17 2005.11.25
    -

Kedves Gábriel, mea maxima culpa egyrészt. Másrészt a NAD LEMEZJÁTSZÓT, amit a Hifi Magazin éveken keresztül egekig magasztalt és buheráltatott, tényleg a litoveli Tesla cég gyártotta. Olyan is, kelet-európai, ami a buherától talán szebben szól, de még kevésbé üzembiztos.

9. 37 08:50 2005.11.25
    -

Pigor,

Konkrétan nem tudok HB1-hez mélysugárzót, de kérdezd meg itt: http://www.sonido.hu

Ha jól tudom, ők foglalkoznak hangszórójavítással is, biztos tudnak valami megoldást rá.

Zesa,

Köszi a képeket! Sajnos nincs köztük az említett szoba. :(

10. 36 01:26 2005.11.25
    -

Jópofák ezek a több tonnás üvegtányoros lemezjátszók - kár, h nem én nyertem a lottón, akkor tuti vennék egy ilyet a nappaliba! :)

11. 35 19:10 2005.11.24
    -

minimalist,

köszi az ajánlatot!
    Jártam ám a HES-en és lehet, hogy éppen ezt a szobát hagytam ki??
    Nem emlékszem rá. Nagy Quad cuccra igen, de kicsire nem.
    Ezekben a szobákban jártam:
    http://kep.tar.hu/hififoto/50176155#2

12. 34 18:03 2005.11.24
    -

Ja - ha már így összejöttünk -, nem tudsz véletlenül olyan helyet, ahol a HB1-hez külön árulnak mélysugárzót? (Mert az egyiknek bekrepált a gumírozása :(

13. 33 17:59 2005.11.24
    -

Minimalist,

Nagyon igazad van, sőt a helyzet szerintem romlott.

Nem állítom, h az én rendszerem a csúcsok csúcsa, de kb. 10 éve, amikor vettem elég jónak számított, és - igaz nem egyszerre, de pár hónap alatt össze tudtam rá dobni a pénzt (Rega 2, Rata 70-Van den Hul, Pioneer PD-S703, Ion Obelisk 2, HB1). Azt hiszem ma ez a rendszer se jönne ki félmilka alatt...

14. 32 15:28 2005.11.24
    -

Szia Pigor,

Nem, nem árulok semmit. :) Tényleg kár, hogy az embereket kevésbé érdekli a megvett cucc hangja, mint ahogy kinéz. Az egészet csak azért vetettem fel, mert Zesa írta, hogy szomorú, hogy csak olcsó bóvli van, a minőségi meg nagyon drága. Erre írtam, hogy azért közte is vannak jó dolgok, és példaként írtam a Quadot a HES apropóján, hisz az a topik tárgya. (Bár ez a 2005-ösön volt, de talán annyira nem off.)

Sajnos 100-150e-ért újonnan komoly rendszert nem lehet venni. Igazából itt a fizetésekkel van a baj, tőlünk nyugatra egy félmilkás rendszert egyhavi fizuból is össze lehet rakni, nekem például hosszú évekig tartott. :(

15. 31 15:19 2005.11.24
    -

Kedves Minimalist!

Ugye te Quadot árulsz? :)))

Kinek a Quad, kinek a Quadné... Egyébként tényleg én sem megyek bele a vitába, pláne nem hangfalakról, csak annyit, hogy a B&W azért elég sok hifikritikusi díjat bezsebelt, és még az egyszerűbb típusainak is nagyon szép, tiszta hangjuk van (végighallgattam, teszteltem az egész kollekciót...).

Hát szerintem nagyon kevesen engedik (engedhetik) meg maguknak, h félmilkáért vegyenek egy alsó-közép kategóriás hifi-cuccot. Inkább vesz egy "dögös" hifi-tornyot 100-150 ezerért, az még csillog is, villog is ennyiért. Az meg, h a hangja milyen - hát szerintem elég kevés embert érdekel (csak duhogjon! :)

16. 30 12:16 2005.11.24
    -

Leó,

a "Menő Manó" nem a lemezjátszó, hanem a legendás 3020-as erölködő.

http://www.oaktreeent.com/web_photos/Stereo_Amps_Pre/NAD_302
    0_Web.jpg

"Szóval az a NAD a kelet-európai buhera kategóriája"

Na, ezt azért nem mondanám...

17. 29 11:41 2005.11.24
    -

Emlegettétek a Menő manót. Hadd meséljem el, hogy két éve kidobtam. Ja nem, azt hiszem, anyuéknál van a padláson. Ha láttatok olyan berendezést, amit NEM lehet beállítani! Ezt épp 2 MC-hangszedőm bánta. Ha nincs ékszíjgyáros ismerősöd, eleve bele se vágj, eltettem az egy-két év alatt elhasználtakat, 2-3 cm különbség is van köztük. A lapos kar minden rezonanciát felvesz, a csőkar nemcsak oldal irányba beállíthatatlan (vagyis vagy függőleges, vagy nem, ahogy tetszik neki), hanem egzaktul felhelyezni sem lehet (felteszed, tűmérleg, beállítod, leveszed, felteszed, most egy kicsit jobban rányomva, semmi sem stimmel, de nem világos, mennyire kell rányomni, egyszerűen minden találomra megy). Le lehet venni a fedelét, annak idején ezt is mondták, az egész burkolatot, így alatta bálákban áll a pormacska. Az egész szerkezet egyébként légtsiztításra is alkalmas, annyira vonzza a port.

Vettem helyette használtan 25-ért egy Braunt. Nem igazi hifi-márka, de van egy 3 kilós tányérja, nyugatnémet minőségben, a meghajtása a jobb lemezjátszókéra emlékeztet (dörzs+kis szíj), fel lehet nyitni, le lehet csukni. Be és ki lehet kapcsolni. És mellesleg szebb hangja van. De ez nem meglepő, milyen hangja legyen egy beállíthatatlan szerkezetnek, mint az a NAD? Minden nap más. Szóval az a NAD a kelet-európai buhera kategóriája, nem tudom, hogy tarthatja magát ennyire a legendája ma is.

18. 28 11:18 2005.11.24
    -

Pigor,

Ha nem vesz félmilkáért, akkor mennyiért? (Újonnan!) A B&W-t a széteső hangjával, elkenődő hangjával semmiképp nem említeném a Quad-dal együtt. De mindegy, nem akarok veled vitatkozni, gondolom elég nagy itt mindenki, hogy eldöntse, mi kell neki. Csak szólok, hogy nemcsak milliókért volt ott valami.

19. 27 00:54 2005.11.24
    -

Csakhogy kapni lehet! :)))
    Egy "elavult" rendszert képviselő lemezjátszó potom 125 ezerért (mert az MM-nélkül ugyi használhatatlan...) és egy közepesen gagyi hangfalpár, amelyet a B&W ennyiért (vagy picit drágábban) simán lever.

Szerinted egy átlagember félmilkáért vesz hifit???

20. 26 21:12 2005.11.23
    -

Szia Zesa,

Az idei HES-en volt egy igen jó rendszer, amit kifejezetten a kispénzűek számára állított össze a Merlin Audio:

- Goldring GR2 lemezjátszó+hangkar+hangszedő (kb. 101e)
    - Goldring MM phonó-fokozat (kb. 23e)
    - Moth elő-végfok (kb. 210e)
    - Quad hangfalak (kb. 128e)

Ez már-már az az árkategória, amiért egy átlagember a Mediamarktban hifit venne, a hangja viszont jóval túlmutat az olyanon: hosszútávon élvezhető, ami bizony nem nagyon engedi a hallgatót felállni a székből. :)

Kiemelt cikkeink

Sötét idők

A kínai közelmúlt egy még mindig elhallgatott időszakáról, az 1959 és 1961 közti éhínségről huszonévesek készítettek megrázó előadást. KRITIKA

Eltemették Seregi Lászlót

A Kossuth-díjas művésztől a családja, balettművészek, énekesek, színészek búcsúztak az Opera előcsarnokában és a Farkasréti temetőben.FOTÓRIPORTTAL

Edward Perez és barátai a BJC-ben

Pannonica mindig felnézett Thelonius Monkra

A fiatal New York-i jazz-generáció kiemelkedő bőgőse Oláh Tzumo Árpáddal és Csízi Lászlóval lép fel.

Köteles Géza: "Puccini tökéletes zeneszerző"

Az Operaház idei évadában még négy alkalommal tűzik műsorra a Toscát. A darabról Köteles Géza korrepetitor-karmesterrel beszélgettünk. INTERJÚ

Komlós Péter: "A legfontosabb a műismeret volt"

Hamarosan elkezdődik a Végh Sándor Nemzetközi Vonósnégyes Verseny. Az előzsűri munkájáról kérdeztük a Bartók Vonósnégyes primáriusát. INTERJÚ

Papíron már össze is olvadt?

Az MNG és a Szépművészeti Múzeum a tervek szerint hamarosan összeolvad - utánanéztünk, mi a helyzet a július elsejére ígért lépéssel.

És mégis megszólal a pálca

Ugrin Gábor

Az idén 70. születésnapját ünneplő Medveczky Ádám és Simon Erika írónő beszélgetéséből a Kairosz Kiadó jelentetett meg könyvet.

Új keretek között folytatja a Fidelio

könyv

A Fidelio Média Kft. és kiadványai a Libri Csoport új médiacége, a Zsoldos Dávid által vezetett Libri Média részeként működnek tovább.

Programkereső

MIT HOL
 -TÓL   -IG