A témához csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá.
Kattintson ide a belépéshez! Regisztrálni itt lehet.
A Fidelio.hu fórumszabályzata itt olvasható
Új hozzászólás   Új téma

1. 12 21:42 2004.07.09
    -

a hozzászólást még senki nem értékelte

Bigsony, tökéletes. Hülye módon a hallgatható művekre koncentráltam, és az ifjúkori hegedű-zongora-kettősversenyt kihagytam. De mondd, van színtiszta másik HEGEDŰverseny is?

2. 11 12:50 2004.07.09
    -

Mendelsshonnak nem csak e-moll hegedűversenye van. Zsölény - mellé. Ön nem nyert jegyet a következő játékon :)

3. 10 11:44 2004.07.09
    -

ez nagyon jó...:)) el is pirultunk, pedig nem szokásunk...;)

4. 9 22:34 2004.07.08
    -

Kedves Klaviátor!

Neked egy kicsit emelni kellene a nívót, mondjuk így: találd ki, mi LESZ a kérdés az elkövetkező hetekben, és válaszold is meg őket.

Az én tippjeim:

3. A "sors" melléknevű szimfónia az V.
    4. Mendelssohn hegedűversenye e-moll.
    5. Az Örömóda a IX. szimfóniából való.

5. 8 13:06 2004.07.07
    -

Kedves Claviator,

most fut a harmadik forduló, vasárnapig lehet rá beküldeni a tippeket; hétfőn (12-én) megint felteszünk egy kérdést, s az a forduló is vasárnapig tart majd. Aztán ugyanez még egyszer, 19-től. Hajrá! :)

6. 7 20:00 2004.07.06
    -

Jatszanek, de nem tudom, hogy mikor kezdodott a jatek. csak napok vannak emlitve, es nem datumok.
    Segitene valaki?
    Koszi.
    Clavi

7. 6 13:00 2004.07.05
    -

Kedves Olvasóink!

A játék második fordulójának helyes megfejtése: Csajkovszkij VI. szimfóniájának jelzője a "patetikus". Nyertesünk "kutato" felhasználói nevű játékosunk. Gratulálunk!

Adósak vagyunk az első forduló megfejtésével. Az A-dúr mellett Liszt másik zongoraversenyének hangneme Esz-dúr.

8. 5 21:18 2004.06.30
    -

Füllel is meg lehetne éppen próbálni:)
    Kedves Levi!
    Dehát itt van mindjárást a net. Hát legalább kutasson, akinek nincs bora. De hogy "milyen hangnemű az Esz-dúr zongoraverseny?"... E felett már csak vérprofik lebegnének?...

9. 4 10:33 2004.06.29
    -

Szerintem a Malediction hangnemét csak a kotta birtokában lehet tudni, vagy esetleg ha egy róla írt tanulmány feszít valahol a polcon. Szerintem nem rosszak ezek a kérdések: a "hány ujja van egy zongoristának?" és a Malediction hangneme között elég nagy a különbség.... :)

10. 3 06:14 2004.06.29
    -

Miért gondolja tisztelt "Zsölény", hogy ez a játék "csak" profiknak szól?

11. 2 19:55 2004.06.28
    -

Aranyos és nemes ez az ötlet a játékkal, de MAGASABBRA a tetőt, ácsok. Pl. mi a hangneme a Maledictionnak stb.

12. 1 16:36 2004.06.28
    -

Kedves Játékosaink!

Értesítjük Önöket, hogy az első forduló nyertese Mészáros Ildikó lett, így ő vehet részt a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertjén. Gratulálunk!

Kiemelt cikkeink

Sötét idők

A kínai közelmúlt egy még mindig elhallgatott időszakáról, az 1959 és 1961 közti éhínségről huszonévesek készítettek megrázó előadást. KRITIKA

Eltemették Seregi Lászlót

A Kossuth-díjas művésztől a családja, balettművészek, énekesek, színészek búcsúztak az Opera előcsarnokában és a Farkasréti temetőben.FOTÓRIPORTTAL

Edward Perez és barátai a BJC-ben

Pannonica mindig felnézett Thelonius Monkra

A fiatal New York-i jazz-generáció kiemelkedő bőgőse Oláh Tzumo Árpáddal és Csízi Lászlóval lép fel.

Köteles Géza: "Puccini tökéletes zeneszerző"

Az Operaház idei évadában még négy alkalommal tűzik műsorra a Toscát. A darabról Köteles Géza korrepetitor-karmesterrel beszélgettünk. INTERJÚ

Komlós Péter: "A legfontosabb a műismeret volt"

Hamarosan elkezdődik a Végh Sándor Nemzetközi Vonósnégyes Verseny. Az előzsűri munkájáról kérdeztük a Bartók Vonósnégyes primáriusát. INTERJÚ

Papíron már össze is olvadt?

Az MNG és a Szépművészeti Múzeum a tervek szerint hamarosan összeolvad - utánanéztünk, mi a helyzet a július elsejére ígért lépéssel.

És mégis megszólal a pálca

Ugrin Gábor

Az idén 70. születésnapját ünneplő Medveczky Ádám és Simon Erika írónő beszélgetéséből a Kairosz Kiadó jelentetett meg könyvet.

Új keretek között folytatja a Fidelio

könyv

A Fidelio Média Kft. és kiadványai a Libri Csoport új médiacége, a Zsoldos Dávid által vezetett Libri Média részeként működnek tovább.

Programkereső

MIT HOL
 -TÓL   -IG