Előzmények

Vitaindító: Klasszikusok 2009
A témához csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá.
Kattintson ide a belépéshez! Regisztrálni itt lehet.
A Fidelio.hu fórumszabályzata itt olvasható
Új hozzászólás   Új téma

1. 2 12:13 2010.01.05
    -

a hozzászólást még senki nem értékelte

Én nem szavaztam, mert bár jó néhány kiváló koncerten voltam a felsoroltak közül, de szerintem messze a Budapesti Wagner Napok volt a legjelentősebb zenei esemény 2009-ben.

2. 1 11:52 2010.01.05
    -

a hozzászólást még senki nem értékelte

Szavaztam, bár egy ilyen szavazásnak csak akkor van igazi értéke, ha a szavazó a felsorolt 11 koncert mindegyikét meghallgatta, figyelembe véve, hogy némelyik több koncertnek felel meg /Beethoven marathon stb./. Miután a megnevezettekből csak négyen voltam jelen, míg a meg nem nevezettek közül számolatlanul sokat hallgattam meg, óvatosan, de őszintén szavaztam, és nem tudom, hogy ha a z évben meghallgatott valamennyi közül kellett volna választani, mi lett volna az eredmény.
    Nagyon nehéz a különbőző zenéket egy év távlatában értékelni, de játéknak jó. Könnyebb egy hangversenyről vagy annak egyik résztvevőjéről negatív véleményt mondani, mert az egyszeri és később felejthető, a sok szép és jó előadás pedig talán azért felejthetetlen, mert valami különlegessé tette, teszi,  legyen az egyetlen előadó vagy egy egész zenekar, ill. kórus, karmesterestül, nem beszélve a befogadó hallgató "állapotáról". Tehát szavaztam, és nem is kell szégyenkeznem miatta, a fülem még jó :-)