Eltemették Seregi Lászlót
A Kossuth-díjas művésztől a családja, balettművészek, énekesek, színészek búcsúztak az Opera előcsarnokában és a Farkasréti temetőben.FOTÓRIPORTTAL
Ha továbblép Shop oldalunkra, folytathatja a vásárlást.
A mégsem gomb megnyomására rendelési szándékát töröljük.
A Kossuth-díjas művésztől a családja, balettművészek, énekesek, színészek búcsúztak az Opera előcsarnokában és a Farkasréti temetőben.FOTÓRIPORTTAL
Színvonalas és társadalmilag elkötelezett világzenét játszik a Rupa and the April Fishes, akik május 31-én érkeznek a Müpába. MAGAZIN
A Budapesti Wagner-napokon június 3-án és 19-én a Müpában látható a Tannhäuser. A darab rendezőjével, Matthias Oldaggal beszélgettünk. INTERJÚ
Nemrég tért haza a Prima Primissima-díjas zongoraművész svájci turnéjáról, ahol többek között Chopin és Liszt műveit szólaltatta meg. INTERJÚ
Az Erzsébet téren május 25-28. között lesz design vásár, fotókiállítás, családi program és koncert is az Urbitális Majális részeként.
A kínai közelmúlt egy még mindig elhallgatott időszakáról, az 1959 és 1961 közti éhínségről huszonévesek készítettek megrázó előadást. KRITIKA
Az idén 70. születésnapját ünneplő Medveczky Ádám és Simon Erika írónő beszélgetéséből a Kairosz Kiadó jelentetett meg könyvet.
61 - kivilágosodott...
59 - "kissé" rémisztö ez az Éj királynöje, (ha ugyan az...) a másik hölgyszereplö ki lehet? De ahogy végignéztem a képeket, egyre jobbnak találtam a bizarr maszkot. Nekem egy hagyományosabb DVD felvételem van vele a Vfuvolából, - erre is kíváncsi lennék. Köszönöm, Kabát. És persze Miklosa Erikát nagyon kedvelem, tisztelem, becsülöm.
Azért elgondolkodtató, hogy vajon az a művész nem érdemelné meg a Liszt-díjat, aki korábban csak egy szűk kör által művelt és hallgatott műfajt hosszú évek óta példátlanul eredményesen népszerűsít, ismertté tesz széles körben?
Ugyan az említett szűk kör nem ismeri el az illető művész tevékenységét, mivel nincs hivatalos papírja a művészetéről, "csupán" telt házas koncertjei és örökké érdeklődő, nyitott, közvetlen egyénisége, mégis pont ez a kör profitál belőle sokat, mert így már az ő koncertjeire is elmennek azok, akik korábban még a műfajt se ismerték.
Szerintem az előbbi művész pontosan úgy megérdemelné a Liszt-díjat, mint az, aki csupán egyéni ambíciókból kifolyólag, szakmája, hivatása tanult, diplomás mestere, és őt a szakma is elismeri ezért.
Az egyik oldalon áll a KÖZ szolgálata, míg a másik oldalon az EGYÉN ambíciója, vajon melyik az értékesebb teljesítmény? Összemérhető mindkettő ugyanabban a Liszt-díjban? Szerintem igen, bár én nem láttam sehol még a hivatalos leírást, hogy kit, mire, és kik terjeszthetnek elő nívós művészeti díjakra. Az is jó kérdés, kik döntenek a végén...
Egyébként figyelemreméltó, milyen esetleges egy-egy szakmai, művészi díj odaítélésének esélye, azt hiszem, jobb is, hogy nem tudjuk, hogy zajlik az ú.n. magas állami díjak kiosztása papíron, mert nagyon illúzióromboló lenne látni, mennyi kicsinyes érdek állhat a háttérben.
A művészeti díjaknál még talán belátható, ki miért lesz díjazott, mert az átlagember is meg tudja ítélni adott művészek teljesítményét, de az MK ilyen-olyan tisztikeresztje meg egyéb hangzatos címek javarészt politika, kapcsolatok és lobbizás eredménye.
Solange, itt vagy még? Megkaptad a levelem? Bocs, off.
Pénteken megyek Balázs János koncertre, de jó lesz nekem:):):):)
http://www.erikamiklosa.com/gallery2/main.php?g2_view=core.S
howItem&g2_itemId=164
Szeretettel gratulálok Wiedemann Bernadettnek is!
Miklósa Erikának szívböl gratulálok. Kívánom magunknak - zenehallgatóknak -, és Neki is további csodálatos elöadásokat; kedvességét, tiszteletteljes hozzáállását a müvészethez, a közönséghez, az önmaga elé állíótt magas színvonalú produkciókhoz. Erika: köszönöm, hogy vagy!
Schubert Ave Maria-ja engem is a könnyekig elvarázsol, más énekestől hallgatva is. Miklósa Erikának szeretettel gratulálok!
cisz-mollt ajánlom. Indoklás nem szükséges.
Ti kinek adományoznátok Liszt-díjat jövőre? Tartsunk egy kis közvéleménykutatást! Persze indoklás is kell, nem elég az, hogy csak, meg szeretem, meg olyan szép stb :-)
nab :-)
48-50 - ezért jó itt lenni veletek!
Kedves Sopen... ez a nyilatkozás oda-vissza megy. Én azt hiszem, hogy egy intelligens művész alaptalanul nem nyilatkozik durva dolgokat. A kedves kritikus közönség viszont könnyen és elhamarkodottan ítél.
Kedves DóraS, és ez még csak a kezdet...
Ahogy növekszik éveink száma, annál több ilyen élmény adatik, hála Istennek [de nem csak a korunk miatt, hanem a "begyűjtött" zenei élményeinknek köszönhetően ] Volt idő amikor én is elfordultam, h ne lássanak pityeregni. Akkoriban gyengeségnek tartottam. Ma már nem bánom ha annak látnak.
:)
Miklósa Erika valóban egy gyönyörű nő, de mindenekelőtt gyönyörű hangú, és egyedi varázsú hölgy. Ritka kincse a magyar zenei életnek.
Épp most jöttem a friss Liszt-díjas Miklósa Erika miskolci koncertjéről. VIlágsztár létére olyan otthonossá tette a Deszkatemplomot és úgy énekelt mindenkinek, mintha ezer éve ismertük volna. Ilyen alázatot és szeretetet rég nem éreztem színpadról áramlani. Talán ez (is) volt az oka annak, hogy életemben először könnyek szöktek a szemembe előadás közben.
Soha nem akartam még ennyire, hogy legyen már vége Schubert Ave Maria-jának - nem akartam jobban pityeregni.
"A hazai média - tisztelet a kevés kivételnek - hozzászoktatta az olvasókat/hallgatókat/nézőket, hogy a közlés mellé "árukapcsolással" szolgáltatja a véleményt is. De a Fidelio hír-rovata már csak megmarad kivételnek..."
Reméljük, így lesz.
Ők tudják.
Na most akkor mi a szakmai kifogas F.L. ellen ? Valaki fogalmazza mar meg nekem.
Kedves Fidelio,
ígérem, igyekszem nem lovagolni a témán.
A fő kérdés nem is az volt, hogy éppen Fassang képét raktátok ki, nem pedig Wiedemannét, vagy Miklósáét. Ez valóban kevésbé lényeges.
DE:
1. Fassang a kakukktojás (az összes közül a legeslegérdemtelenebb)
2. Fassang kifejezetten megosztó személyiség a fórumon (lásd implikált erőteljes hangvételű hozzászólások tömkelege)
Mivel a többiekre ezen két pont nem igaz, és vitathatatlanok az érdemeik, ezért az Ő esetükben a természetes és kulturált gratuláció merült volna csupán fel.
Tény, ami tény, ha igaz, igaz, ha nem, hát nem, de azért némi tudatosság biztos volt benne, azaz a kisördög ott bújkál a szerkesztőségben is... ;-)