Téma:
A témához csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá.
Kattintson ide a belépéshez! Regisztrálni itt lehet.
A Fidelio.hu fórumszabályzata itt olvasható
Új hozzászólás   Új téma

1. 11 06:45 2006.06.16
    -

a hozzászólást még senki nem értékelte

sbg,

te is tudod, hogy a hangosság és a dinamika két különböző dolog. A dinamikát kedvelem, a hangosságot kevésbé.

Borb,

lehet, hogy itt is kiütközik a temperamentumbeli különbség? Szerintem nem baj. „Változatosság az élet sója” - ezért különböznek népek és zenekarok. Hozzám az angol ideál áll legközelebb: kevésbé precíz, mint a német, nem olyan slendrián, mint az olasz. Nekem nagyon összeszedettnek tűnnek. (Általában.)

2. 10 23:51 2006.06.15
    -

Lehet, hogy félreértettem füge hozzászólását, de nekem nem magával a dinamikával van a bajom, hanem a külsőséggel, azzal, ha nincs értelme. Nincs eleje, vége, csak széttörve, darabonként nézve az egészet értelmetlen dolog. Lehet, hogy a szilánkok egyenként szépek, de ha az ember próbálja az egész ablakot elképzelni, amin keresztül megláthatna egy másik világot, és ahogy az alkotó is eleve elképzelte a darabot, nem éri be csak a szilánkokkal.

3. 9 17:16 2006.06.15
    -

Valoszinüleg, mivel olasz zenekarrol van szo, erössegük a hangszin es pl. nem a ritmika. Ugy erzitek, csak hangos volt? Biztos, hogy nem olyan precizek, mint egy nemet zenekar, de szerintem szebb a hangzasuk.

4. 8 15:44 2006.06.15
    -

Vakolat vagy sem, ezek szerint még mindig zavar Magyarországon a Hungaroton hangmérnökein kívül is valakit a dinamika? 2006-ban?
    Szégyen.

5. 7 14:28 2006.06.15
    -

Szerintem olyan volt, mint a vakolat, csupa külsőség. Díszletnek nagyon szép volt, egy díszdoboz... valaminek. De a semminek minek? A Csajkovszkij-szimfóniában semmi ív nem volt, vagy nagyon elmütyürkészte, vagy dörömböltette a karmester. A harmadik tételről meg kis bugris nyuszik jutottak az eszembe ahogy mozgatják a pisze orrukat és vakkognak, ami elég idegesítő. A ráadás viszont brutális volt. Ott jöttek ki a szineik igazán.
    Másik szerintem, hogy minden zenét önmagában kell nézni. Az nem mentség, hogy itt még ennyi sincs.

6. 6 21:11 2006.06.14
    -

Nekem pont az tetszett bennük, hogy szólnak mint az ágyú... elegem volt már a finomkodó zenekarokból! Tessék jól odarakni és kész. Szóval a Végzet hatallma nyitány nagyon jó volt, a Manon Lescaut intermezzo is szólt rendesen néhol, és kicsit jól bele is gyorsítottak, de pont jó volt SZERINTEM. Akkor épp ez esett jól :) Ja és abból is elegem van, hogy nekünk itt a tökéletes Budapesten semmi se jó... Mert van egy tökéletes operaházunk - tökéletes operaénekesekkel, soksok tökéletes koncerttermünk, ahol naponta világhírű tökéletes zenekarok lépnek fel.... Mit nekünk a milánói Scala zenekara... ők is csak egy a sok közül.
    SzÓVAL NEMÁÁÁÁÁÁ.

7. 5 18:04 2006.06.14
    -

Szólnak, mint az ágyú, de semmi érzékük a finomságokhoz. Le sem tagadhatnák, hogy operazenekar - igaz, azok között még mindig az egyik legjobb -, ez a Verdiben nagyon jó volt, még a Csajkovszkijban is, de a Respighi tényleg elég vacakul sikerült.

8. 4 15:36 2006.06.14
    -

A Momuson van róla kritika, nekem tetszett az első rész, a Csajkovszkij is, de megértem ha valaki falra mászik tőle.

9. 3 13:41 2006.06.14
    -

Legközelebb hívj meg...
    Addig pedig inkább ismertesd az estét :-)

10. 2 22:46 2006.06.13
    -

Akkor úgy látszik nem volt senki... :)

11. 1 15:14 2006.06.13
    -

Ki volt????????? Vélemények?????? Én voltam.... :)

Kiemelt cikkeink

Eltemették Seregi Lászlót

A Kossuth-díjas művésztől a családja, balettművészek, énekesek, színészek búcsúztak az Opera előcsarnokában és a Farkasréti temetőben.FOTÓRIPORTTAL

A tűzről pattant énekesnő gyógyít is

Pannonica mindig felnézett Thelonius Monkra

Színvonalas és társadalmilag elkötelezett világzenét játszik a Rupa and the April Fishes, akik május 31-én érkeznek a Müpába. MAGAZIN

Szűz kéz

A Budapesti Wagner-napokon június 3-án és 19-én a Müpában látható a Tannhäuser. A darab rendezőjével, Matthias Oldaggal beszélgettünk. INTERJÚ

Programok kicsiknek és nagyoknak a gyereknapi hétvégére

Ugrin Gábor

Játékkiállítás, rajzfilmek, artisták, nassolás, Varázshegy és százéves villamosok - csak néhány a gyereknapi hétvége programjaiból.

Érdi Tamás: "Ezekért a pillanatokért érdemes élni"

Nemrég tért haza a Prima Primissima-díjas zongoraművész svájci turnéjáról, ahol többek között Chopin és Liszt műveit szólaltatta meg. INTERJÚ

Belvárosi design Majális

Az Erzsébet téren május 25-28. között lesz design vásár, fotókiállítás, családi program és koncert is az Urbitális Majális részeként.

Sötét idők

A kínai közelmúlt egy még mindig elhallgatott időszakáról, az 1959 és 1961 közti éhínségről huszonévesek készítettek megrázó előadást. KRITIKA

Programkereső

MIT HOL
 -TÓL   -IG