Eltemették Seregi Lászlót
A Kossuth-díjas művésztől a családja, balettművészek, énekesek, színészek búcsúztak az Opera előcsarnokában és a Farkasréti temetőben.FOTÓRIPORTTAL
Ha továbblép Shop oldalunkra, folytathatja a vásárlást.
A mégsem gomb megnyomására rendelési szándékát töröljük.
A Kossuth-díjas művésztől a családja, balettművészek, énekesek, színészek búcsúztak az Opera előcsarnokában és a Farkasréti temetőben.FOTÓRIPORTTAL
Színvonalas és társadalmilag elkötelezett világzenét játszik a Rupa and the April Fishes, akik május 31-én érkeznek a Müpába. MAGAZIN
A Budapesti Wagner-napokon június 3-án és 19-én a Müpában látható a Tannhäuser. A darab rendezőjével, Matthias Oldaggal beszélgettünk. INTERJÚ
Játékkiállítás, rajzfilmek, artisták, nassolás, Varázshegy és százéves villamosok - csak néhány a gyereknapi hétvége programjaiból.
Nemrég tért haza a Prima Primissima-díjas zongoraművész svájci turnéjáról, ahol többek között Chopin és Liszt műveit szólaltatta meg. INTERJÚ
Az Erzsébet téren május 25-28. között lesz design vásár, fotókiállítás, családi program és koncert is az Urbitális Majális részeként.
A kínai közelmúlt egy még mindig elhallgatott időszakáról, az 1959 és 1961 közti éhínségről huszonévesek készítettek megrázó előadást. KRITIKA
sbg,
te is tudod, hogy a hangosság és a dinamika két különböző dolog. A dinamikát kedvelem, a hangosságot kevésbé.
Borb,lehet, hogy itt is kiütközik a temperamentumbeli különbség? Szerintem nem baj. „Változatosság az élet sója” - ezért különböznek népek és zenekarok. Hozzám az angol ideál áll legközelebb: kevésbé precíz, mint a német, nem olyan slendrián, mint az olasz. Nekem nagyon összeszedettnek tűnnek. (Általában.)
Lehet, hogy félreértettem füge hozzászólását, de nekem nem magával a dinamikával van a bajom, hanem a külsőséggel, azzal, ha nincs értelme. Nincs eleje, vége, csak széttörve, darabonként nézve az egészet értelmetlen dolog. Lehet, hogy a szilánkok egyenként szépek, de ha az ember próbálja az egész ablakot elképzelni, amin keresztül megláthatna egy másik világot, és ahogy az alkotó is eleve elképzelte a darabot, nem éri be csak a szilánkokkal.
Valoszinüleg, mivel olasz zenekarrol van szo, erössegük a hangszin es pl. nem a ritmika. Ugy erzitek, csak hangos volt? Biztos, hogy nem olyan precizek, mint egy nemet zenekar, de szerintem szebb a hangzasuk.
Vakolat vagy sem, ezek szerint még mindig zavar Magyarországon a Hungaroton hangmérnökein kívül is valakit a dinamika? 2006-ban?
Szégyen.
Szerintem olyan volt, mint a vakolat, csupa külsőség. Díszletnek nagyon szép volt, egy díszdoboz... valaminek. De a semminek minek? A Csajkovszkij-szimfóniában semmi ív nem volt, vagy nagyon elmütyürkészte, vagy dörömböltette a karmester. A harmadik tételről meg kis bugris nyuszik jutottak az eszembe ahogy mozgatják a pisze orrukat és vakkognak, ami elég idegesítő. A ráadás viszont brutális volt. Ott jöttek ki a szineik igazán.
Másik szerintem, hogy minden zenét önmagában kell nézni. Az nem mentség, hogy itt még ennyi sincs.
Nekem pont az tetszett bennük, hogy szólnak mint az ágyú... elegem volt már a finomkodó zenekarokból! Tessék jól odarakni és kész. Szóval a Végzet hatallma nyitány nagyon jó volt, a Manon Lescaut intermezzo is szólt rendesen néhol, és kicsit jól bele is gyorsítottak, de pont jó volt SZERINTEM. Akkor épp ez esett jól :) Ja és abból is elegem van, hogy nekünk itt a tökéletes Budapesten semmi se jó... Mert van egy tökéletes operaházunk - tökéletes operaénekesekkel, soksok tökéletes koncerttermünk, ahol naponta világhírű tökéletes zenekarok lépnek fel.... Mit nekünk a milánói Scala zenekara... ők is csak egy a sok közül.
SzÓVAL NEMÁÁÁÁÁÁ.
Szólnak, mint az ágyú, de semmi érzékük a finomságokhoz. Le sem tagadhatnák, hogy operazenekar - igaz, azok között még mindig az egyik legjobb -, ez a Verdiben nagyon jó volt, még a Csajkovszkijban is, de a Respighi tényleg elég vacakul sikerült.
A Momuson van róla kritika, nekem tetszett az első rész, a Csajkovszkij is, de megértem ha valaki falra mászik tőle.
Legközelebb hívj meg...
Addig pedig inkább ismertesd az estét :-)
Akkor úgy látszik nem volt senki... :)
Ki volt????????? Vélemények?????? Én voltam.... :)