Eltemették Seregi Lászlót
A Kossuth-díjas művésztől a családja, balettművészek, énekesek, színészek búcsúztak az Opera előcsarnokában és a Farkasréti temetőben.FOTÓRIPORTTAL
Ha továbblép Shop oldalunkra, folytathatja a vásárlást.
A mégsem gomb megnyomására rendelési szándékát töröljük.
A Kossuth-díjas művésztől a családja, balettművészek, énekesek, színészek búcsúztak az Opera előcsarnokában és a Farkasréti temetőben.FOTÓRIPORTTAL
Színvonalas és társadalmilag elkötelezett világzenét játszik a Rupa and the April Fishes, akik május 31-én érkeznek a Müpába. MAGAZIN
A Budapesti Wagner-napokon június 3-án és 19-én a Müpában látható a Tannhäuser. A darab rendezőjével, Matthias Oldaggal beszélgettünk. INTERJÚ
Játékkiállítás, rajzfilmek, artisták, nassolás, Varázshegy és százéves villamosok - csak néhány a gyereknapi hétvége programjaiból.
Nemrég tért haza a Prima Primissima-díjas zongoraművész svájci turnéjáról, ahol többek között Chopin és Liszt műveit szólaltatta meg. INTERJÚ
Az Erzsébet téren május 25-28. között lesz design vásár, fotókiállítás, családi program és koncert is az Urbitális Majális részeként.
A kínai közelmúlt egy még mindig elhallgatott időszakáról, az 1959 és 1961 közti éhínségről huszonévesek készítettek megrázó előadást. KRITIKA
Nekem volt egy évig egy 1605-ös Arthus Geedinck kópia virginálom, most meg van egy spinétem, meg már lassan útban van a kétmanuálos hangszer is:) Girolamo te kitől rendelted? Hogy-hogy eg yhónap alatt kész lett?
Részemről nagyon szívesen, de még nem tudom. Sok minden torlódik össze a hónap közepére. De az is lehet, hogy családostúl (ha nem dobnak ki:)) ).
Köszi Chord a bizalamt, de elég kevés csembalós lemezem van! Az időközben beindult topicba fel fogom tenni a jelentősebbeket.
Most a jún 14-i orgonabemutató szervezésére koncentrálok. Nincs kedvetek eljönni?
Üdv: Girolamo
Persze itt most a soproni dolgokról kellene diskurálgatni....
Girolamo,
nyithatnál egy topicot régi billentyűsökről (mert csak orgona van) lemezajánlatokkal; páran biztosan szívesen olvasnánk.
Természetesen új. Egy 1605-ös Amszterdamban készült hangszer mása!
Üdv:
Girolamo
Húha! Gratula! Régi vagy új építésű?
Szép gazdag program! A Clemencic koncertet meg kellene hallgatni, a most restaurált Szent György templom beli orgonán!
Öt éve hallottam Clemencicet. A budai várban játszott klavikordján. Egyik legnagyobb koncertélményem volt! Egy hónapra rá vettem is egy virginált..... azóta én is játszom a hallottak egy részét.
Üdv: Girolamo
Megelőztél....:)) (Közben itt kellett hagynom a gépet.)
A program:
http://www.filharmoniabp.hu/oldal.asp?id=704
Nem azért nyitok topicot, mert túl kevés van, vagy hogy megörökítsem magam....
De itt talán egyben lehetnek az infók...
NAGYON IZGALMASNAK ÍGÉRKEZIK az idei, különösen az ismeretlen szerzőjű Orfeusz!
Én is most szereztem egy nálunk kevésbé ismert szerzőtől, bár csak a nyitányt.
-Tehát: J.D. Holland (1746-1847): Orpheus és Euridice.
A szerző 34 évesen Litvániába ment ott írta meg ezt a művét 1784-ben. Ott is maradt, mint az ottani (Vilnius) Zenei Egyetem vezetője, majd a haláláig.