Eltemették Seregi Lászlót
A Kossuth-díjas művésztől a családja, balettművészek, énekesek, színészek búcsúztak az Opera előcsarnokában és a Farkasréti temetőben.FOTÓRIPORTTAL
Ha továbblép Shop oldalunkra, folytathatja a vásárlást.
A mégsem gomb megnyomására rendelési szándékát töröljük.
A Kossuth-díjas művésztől a családja, balettművészek, énekesek, színészek búcsúztak az Opera előcsarnokában és a Farkasréti temetőben.FOTÓRIPORTTAL
Színvonalas és társadalmilag elkötelezett világzenét játszik a Rupa and the April Fishes, akik május 31-én érkeznek a Müpába. MAGAZIN
A Budapesti Wagner-napokon június 3-án és 19-én a Müpában látható a Tannhäuser. A darab rendezőjével, Matthias Oldaggal beszélgettünk. INTERJÚ
Játékkiállítás, rajzfilmek, artisták, nassolás, Varázshegy és százéves villamosok - csak néhány a gyereknapi hétvége programjaiból.
Nemrég tért haza a Prima Primissima-díjas zongoraművész svájci turnéjáról, ahol többek között Chopin és Liszt műveit szólaltatta meg. INTERJÚ
Az Erzsébet téren május 25-28. között lesz design vásár, fotókiállítás, családi program és koncert is az Urbitális Majális részeként.
A kínai közelmúlt egy még mindig elhallgatott időszakáról, az 1959 és 1961 közti éhínségről huszonévesek készítettek megrázó előadást. KRITIKA
Kedves Hozzászólók!
Úgy érzem: teljesen felesleges "lefikázni" ezt a rangost váci eseményt. A VVV idén - szerintem - rendkívül színvonalas lesz a műsorkínálatot alapul véve. Gratuláció a szervezőknek!
Ami a Székesegyházat illeti: a váci főtér áátépítése miatt sok programnak a templom előtti nagy terület (Konstantin tér) ad otthont, köztük a péntek esti nyitóceremóniának. Ha innen nézzük: nem baj, hogy a Székesegyház az illusztráció a beharangozó mellett - szerintem. Egyébként meg a vigalom mindenkié! Nem attól függ, hogy a látogató vallásos -e vagy sem! Egyébként ajánlom a program iránt érdeklődnek a www.vaconline.hu hírportált. Ott sokkal áttekinthetőbben, külön blokkban olvasható a rendezvény programja. Szerintem a www.dunakanyar.hu oldalon látható közlés áttekinthetetlen és a teljesség igényére való törekvést is nélkülözi. Egyébként én is amondó vagyok: érdemes ellátogatni erre a programra az ország bármely pontjáról, vagy akár határainkon túlról is.
Kedves Vierne, szerencsére tévedsz.
Ha kevesen is, de vagyunk jópáran még, akik nem csak a fény és csillogás bűvkörében élnek, és igyekeznek a felszín mögé látni, értékükön kezelni embereket, kapcsolatokat.
Ki mint él - úgy ítél.
Épp ezért nem kellene általánosítani.
Tudod Tremolo, a mai kirekesztő világban mindenki külső alapján, azonnal, a legelső benyomás alapján dönt, vagy ítél. Azaz, "aki hülye, haljon meg" - ezt diktálja a MA. Nem emberi kapcsolatok fejlődnek, hanem érdekkapcsolatok szövődnek, mindegyik fél számára profittal kecsegtetően. A boldogság egy másodlagos kérdés. A mai embert a fény, siker és csillogás teszi boldoggá.
Ha helyes, ha nem, sajnos, vagy nem sajnos, de így van.
Ezektől függetlenül én boldog vagyok, annak ellenére, hogy bunkó - avagy magyarra fordítva szókimondó; olyan ember, aki megmondja a véleményét.
"Sommás" írásomban egy szóval nem bíráltam Huszár Anitát (hiszen nem is ismerem), sem Bednarik Nemzetesasszonyt, csupán céloztam egy elírásra, és arra, hogy a komolyzenei rendezvényeken - melynek két fellépőjére utaltam - bizonyára komoly lesz a hangulat is, hiába a "világi vigalom".
A VVV pedig egész jó ötlet, így a Való világ után.
Bunkó vagy Vierne! Huszár Anita történetesen egy nagyon jó énekes. A VVV-ről pedig ha nincs közelebbi információd, ne mondjál sommás vélemémyeket. Amúgy mit vétett neked B.A.?
Hát nem tudom, de a "Váci világi vigalom"-ról inkább olyasmire asszociálunk elsősorban, hogy "hé srácok, buli van Vácon nyomás oda", azaz nem igazán komolyzenei töltetű a rendezvény neve. Viszont amint meglátják az "énekűvészt"-t, avagy Bednarik Nemzetesasszonyt, rögtön megkomolyodnak - az biztos.
... Vácról, tehát Vác Világáról szól, ennyiben világi....
Kedves Mindegy: erre gondoltam, mikor azt írtam, hogy izzadtságszagú... :-)
A változatos programból én különösen az "énekűvész"-re, Huszár Anitára lennék kiváncsi. :-((
Viszont: szerintem ez a vigalom nem egy az egyházitól eltérő programra utal, hanem Vácról, tehát Vác Világáról szól, ennyiben világi. Van abban minden: de Vácról beszélni a templomai, köztük a dóm nélkül nem lenne vonzó, mert pl. a híres Kőkapu kevéssé fejezi ki Vácot, míg a hirhedt börtön nem címlap-téma, és helyszínnek sem jó egy koncertre.
Lehetnének a rosszemlékű porhányó DCM vagy a Főldvári téri "hangulatos", világhírű lakóházak is címlapra valóak, de talán mégse.
Kedves Vierne, örülnék, ha nem idéznél tőlem... Ha meg mégis, pontosan tedd, mert félreérthető, hol kezdődik az, amit én mondtam és hol a Te privát, vitriolos véleményed.
A lényeg: minél többen gyertek el minél több orgonakoncertre! Ez az én üzenetem, nem több.
Vierne -megint belekaptál az egyházba, belerúgtál Fidibe- miért is? Mert a templomokban vannak az orgonák? Vagy mert Vácnak ugyanolyan meghatározó építészeti éke a székesegyház, mint Esztergomnak, Egernek, Debrecennek. Vagy azért, mert valamelyik kis ügyes "piáros" összehozott három V-t a névben, amiből a középső teljesen felesleges - a Váci Vigalom sem túl frappáns, de így "felturbózva" még izzadságszagúbb. :-)
Ez sem rossz...
"Váci Világi Vigalom 2006" - mi más is lehetne a fotóillusztráció, mint a világiasság egyik nagy fémjelzője, a váci székesegyház...
Bár igaz, ami igaz, elég vigalom van ott Vácott a papság körében, így a fotóillusztráció még érthető is...:)
Nade cisz-mollt idézve: menjünk minél többen Vácra hallgatni az orgonakoncerteket. Benne többek között az egyik korábban is már híressé vált részt, "Bednarik nemzetesasszony művészetnének szárított gyümölcseit". :))