A témához csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá.
Kattintson ide a belépéshez! Regisztrálni itt lehet.
A Fidelio.hu fórumszabályzata itt olvasható
Új hozzászólás   Új téma

1. 10 14:43 2006.07.23
    -

a hozzászólást még senki nem értékelte

Kedves Hozzászólók!

Úgy érzem: teljesen felesleges "lefikázni" ezt a rangost váci eseményt. A VVV idén - szerintem - rendkívül színvonalas lesz a műsorkínálatot alapul véve. Gratuláció a szervezőknek!
    Ami a Székesegyházat illeti: a váci főtér áátépítése miatt sok programnak a templom előtti nagy terület (Konstantin tér) ad otthont, köztük a péntek esti nyitóceremóniának. Ha innen nézzük: nem baj, hogy a Székesegyház az illusztráció a beharangozó mellett - szerintem. Egyébként meg a vigalom mindenkié! Nem attól függ, hogy a látogató vallásos -e vagy sem! Egyébként ajánlom a program iránt érdeklődnek a www.vaconline.hu hírportált. Ott sokkal áttekinthetőbben, külön blokkban olvasható a rendezvény programja. Szerintem a www.dunakanyar.hu oldalon látható közlés áttekinthetetlen és a teljesség igényére való törekvést is nélkülözi. Egyébként én is amondó vagyok: érdemes ellátogatni erre a programra az ország bármely pontjáról, vagy akár határainkon túlról is.

2. 9 17:23 2006.07.21
    -

Kedves Vierne, szerencsére tévedsz.
    Ha kevesen is, de vagyunk jópáran még, akik nem csak a fény és csillogás bűvkörében élnek, és igyekeznek a felszín mögé látni, értékükön kezelni embereket, kapcsolatokat.
    Ki mint él - úgy ítél.
    Épp ezért nem kellene általánosítani.

3. 8 15:24 2006.07.21
    -

Tudod Tremolo, a mai kirekesztő világban mindenki külső alapján, azonnal, a legelső benyomás alapján dönt, vagy ítél. Azaz, "aki hülye, haljon meg" - ezt diktálja a MA. Nem emberi kapcsolatok fejlődnek, hanem érdekkapcsolatok szövődnek, mindegyik fél számára profittal kecsegtetően. A boldogság egy másodlagos kérdés. A mai embert a fény, siker és csillogás teszi boldoggá.
    Ha helyes, ha nem, sajnos, vagy nem sajnos, de így van.
    Ezektől függetlenül én boldog vagyok, annak ellenére, hogy bunkó - avagy magyarra fordítva szókimondó; olyan ember, aki megmondja a véleményét.

"Sommás" írásomban egy szóval nem bíráltam Huszár Anitát (hiszen nem is ismerem), sem Bednarik Nemzetesasszonyt, csupán céloztam egy elírásra, és arra, hogy a komolyzenei rendezvényeken - melynek két fellépőjére utaltam - bizonyára komoly lesz a hangulat is, hiába a "világi vigalom".

A VVV pedig egész jó ötlet, így a Való világ után.

4. 7 14:25 2006.07.21
    -

Bunkó vagy Vierne! Huszár Anita történetesen egy nagyon jó énekes. A VVV-ről pedig ha nincs közelebbi információd, ne mondjál sommás vélemémyeket. Amúgy mit vétett neked B.A.?

5. 6 13:08 2006.07.21
    -

Hát nem tudom, de a "Váci világi vigalom"-ról inkább olyasmire asszociálunk elsősorban, hogy "hé srácok, buli van Vácon nyomás oda", azaz nem igazán komolyzenei töltetű a rendezvény neve. Viszont amint meglátják az "énekűvészt"-t, avagy Bednarik Nemzetesasszonyt, rögtön megkomolyodnak - az biztos.

6. 5 10:38 2006.07.21
    -

... Vácról, tehát Vác Világáról szól, ennyiben világi....
    Kedves Mindegy: erre gondoltam, mikor azt írtam, hogy izzadtságszagú... :-)

7. 4 09:46 2006.07.21
    -

A változatos programból én különösen az "énekűvész"-re, Huszár Anitára lennék kiváncsi. :-((
    Viszont: szerintem ez a vigalom nem egy az egyházitól eltérő programra utal, hanem Vácról, tehát Vác Világáról szól, ennyiben világi. Van abban minden: de Vácról beszélni a templomai, köztük a dóm nélkül nem lenne vonzó, mert pl. a híres Kőkapu kevéssé fejezi ki Vácot, míg a hirhedt börtön nem címlap-téma, és helyszínnek sem jó egy koncertre.
    Lehetnének a rosszemlékű porhányó DCM vagy a Főldvári téri "hangulatos", világhírű lakóházak is címlapra valóak, de talán mégse.

8. 3 09:17 2006.07.21
    -

Kedves Vierne, örülnék, ha nem idéznél tőlem... Ha meg mégis, pontosan tedd, mert félreérthető, hol kezdődik az, amit én mondtam és hol a Te privát, vitriolos véleményed.

A lényeg: minél többen gyertek el minél több orgonakoncertre! Ez az én üzenetem, nem több.

9. 2 09:02 2006.07.21
    -

Vierne -megint belekaptál az egyházba, belerúgtál Fidibe- miért is? Mert a templomokban vannak az orgonák? Vagy mert Vácnak ugyanolyan meghatározó építészeti éke a székesegyház, mint Esztergomnak, Egernek, Debrecennek. Vagy azért, mert valamelyik kis ügyes "piáros" összehozott három V-t a névben, amiből a középső teljesen felesleges - a Váci Vigalom sem túl frappáns, de így "felturbózva" még izzadságszagúbb. :-)

10. 1 08:08 2006.07.21
    -

Ez sem rossz...

"Váci Világi Vigalom 2006" - mi más is lehetne a fotóillusztráció, mint a világiasság egyik nagy fémjelzője, a váci székesegyház...

Bár igaz, ami igaz, elég vigalom van ott Vácott a papság körében, így a fotóillusztráció még érthető is...:)

Nade cisz-mollt idézve: menjünk minél többen Vácra hallgatni az orgonakoncerteket. Benne többek között az egyik korábban is már híressé vált részt, "Bednarik nemzetesasszony művészetnének szárított gyümölcseit". :))

Kiemelt cikkeink

Eltemették Seregi Lászlót

A Kossuth-díjas művésztől a családja, balettművészek, énekesek, színészek búcsúztak az Opera előcsarnokában és a Farkasréti temetőben.FOTÓRIPORTTAL

A tűzről pattant énekesnő gyógyít is

Pannonica mindig felnézett Thelonius Monkra

Színvonalas és társadalmilag elkötelezett világzenét játszik a Rupa and the April Fishes, akik május 31-én érkeznek a Müpába. MAGAZIN

Szűz kéz

A Budapesti Wagner-napokon június 3-án és 19-én a Müpában látható a Tannhäuser. A darab rendezőjével, Matthias Oldaggal beszélgettünk. INTERJÚ

Programok kicsiknek és nagyoknak a gyereknapi hétvégére

Ugrin Gábor

Játékkiállítás, rajzfilmek, artisták, nassolás, Varázshegy és százéves villamosok - csak néhány a gyereknapi hétvége programjaiból.

Érdi Tamás: "Ezekért a pillanatokért érdemes élni"

Nemrég tért haza a Prima Primissima-díjas zongoraművész svájci turnéjáról, ahol többek között Chopin és Liszt műveit szólaltatta meg. INTERJÚ

Belvárosi design Majális

Az Erzsébet téren május 25-28. között lesz design vásár, fotókiállítás, családi program és koncert is az Urbitális Majális részeként.

Sötét idők

A kínai közelmúlt egy még mindig elhallgatott időszakáról, az 1959 és 1961 közti éhínségről huszonévesek készítettek megrázó előadást. KRITIKA

Programkereső

MIT HOL
 -TÓL   -IG