Előzmények

Téma:
A témához csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá.
Kattintson ide a belépéshez! Regisztrálni itt lehet.
A Fidelio.hu fórumszabályzata itt olvasható
Új hozzászólás   Új téma

1. 3 09:44 2011.11.14
    -

a hozzászólást még senki nem értékelte

Köszönöm  a javítást. ! Nem szeretem az idegen szavakat, ha van egyértelmű magyar megfelelőjük, így máskor vigyázok. Miként a szobrász nevére is. Itt talán a zenész Végh Sándor miatt írtam el a nevet. A névcsere azért is bosszant, mert máshol már feltettem a Fidelióra az MTA-hangversenyek alkalmából mindig megnézett szobrának képét, amiatt is, mert az ábrázolt I. Tóth Zoltán (nem első, hanem Inokai, bár a fia is Zoltán és szintén történész) tragikus halála  nagyon megrázott, hiszen 45 évesen lőtték le a forradalok kitörése után, amikor egy egyetemi küldöttséggel az Akadémia utcai pártházból kilépett egy tárgyalás után. Özvegye 3 kiskorút nevelt fel egyedül becsülettel; a legidősebb gyermeke osztálytársam volt. Ha betegség okán is, de nálunk is - alig több mint egy hónappal később -  ment el édesapánk (mi négyen voltunk testvérek).

A szobrász az avatáskor 

A javításért cserébe jutalmat kapsz, mai árfolyamon 3121 Ft-ot:

2. 2 17:54 2011.11.12

Kedves "mindegy"

Az alábbi szobor és az alkotó megérdemli,hogy pontosak legyünk.

Tehát a szobrász neve Vígh Tamás.

A mellszobor pedig büszt.

3. 1 14:26 2011.09.07
    -

a hozzászólást még senki nem értékelte

A tavaly elhunyt Vígh Sándor Bartók-brüsztje a Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium Bartók Béla út 141 alatti épületében található, felette a szép mondással.

A szobor kinagyítva:

Az iskola a Zeneakadémia gyakorlóiskolája is.

Kiemelt cikkeink

Eltemették Seregi Lászlót

A Kossuth-díjas művésztől a családja, balettművészek, énekesek, színészek búcsúztak az Opera előcsarnokában és a Farkasréti temetőben.FOTÓRIPORTTAL

A tűzről pattant énekesnő gyógyít is

Pannonica mindig felnézett Thelonius Monkra

Színvonalas és társadalmilag elkötelezett világzenét játszik a Rupa and the April Fishes, akik május 31-én érkeznek a Müpába. MAGAZIN

Szűz kéz

A Budapesti Wagner-napokon június 3-án és 19-én a Müpában látható a Tannhäuser. A darab rendezőjével, Matthias Oldaggal beszélgettünk. INTERJÚ

Programok kicsiknek és nagyoknak a gyereknapi hétvégére

Ugrin Gábor

Játékkiállítás, rajzfilmek, artisták, nassolás, Varázshegy és százéves villamosok - csak néhány a gyereknapi hétvége programjaiból.

Érdi Tamás: "Ezekért a pillanatokért érdemes élni"

Nemrég tért haza a Prima Primissima-díjas zongoraművész svájci turnéjáról, ahol többek között Chopin és Liszt műveit szólaltatta meg. INTERJÚ

Belvárosi design Majális

Az Erzsébet téren május 25-28. között lesz design vásár, fotókiállítás, családi program és koncert is az Urbitális Majális részeként.

Sötét idők

A kínai közelmúlt egy még mindig elhallgatott időszakáról, az 1959 és 1961 közti éhínségről huszonévesek készítettek megrázó előadást. KRITIKA

Programkereső

MIT HOL
 -TÓL   -IG