A témához csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá.
Kattintson ide a belépéshez! Regisztrálni itt lehet.
A Fidelio.hu fórumszabályzata itt olvasható
Új hozzászólás   Új téma

1. 62 18:25 2006.08.10
    -

a hozzászólást még senki nem értékelte

kihagytam: tarsadalmi megbecsüles...bocs

2. 61 18:24 2006.08.10
    -

Elnezest, hogy beleszolok, en nem jartam a ZAK-ra. Viszont azt hallottam, hogy egyesek fizettek, hogy bekerüljenek. Kar, hogy abbol a penzböl nem mentek inkabb valahova, ahol tanitottak volna nekik valamit... Felreertes ne essek, az biztos, hogy nincs igy minden tanszakon. Es legkevesbe a tanart hibaztatom, aki elfogadja a boritekot. A problema sokkal melyebben gyökerezik- zeneszek anyagi- es ezzel együtt jaro megbecsülesenek hianya, stb...

3. 60 21:50 2006.08.09
    -

Kedves cisz!

Ha szeretnél nagyjából képet kapni, mi történik az Akadémián (is), kérlek nézd meg holnap a Friderikusz ismétlését, vagy vedd fel, és ott a Szabó Gáborral folyó interjút jól hallgasd meg.

4. 59 21:32 2006.08.08
    -

Köszike. Mostmár végleg elárultam magam. én vagyok ennio. Csak a másik nevemet használtam véletlenül.

5. 58 21:14 2006.08.08
    -

[57]---->[55]

6. 57 21:00 2006.08.08
    -

54

Nagyon naív vagy. Pedig a kalauzok mindig nagyon okosok, ha jegyekről van szó...bankjegyekről...

7. 56 20:16 2006.08.08
    -

[55] Magam körül láttam, hogy VANNAK ilyen dolgok- ez már úgy érzem, ELÉG bizonyíték. A zongora tanszak VALÓBAN ilyen! És némely évfolyamtársam MAGA vallotta be, hogy nem (annyira) alkalmas szólistának, inkább az a korrepetítor típus!!! Némely zongoristáról- akit hallottam -pedig a SAJÁT fülemmel győződhettem meg ezekről a minőségi mínuszokról. Egyébként meg rengetegszer van olyan, hogy NEM ÉRTEM, hogy MIÉRT nem veszik fel a sokak által szupernek ítélt zongoristákat a Zak-ra, na ILYENKOR válik GYANÚSSÁ valami!!! Volt nekem egy konzis osztálytársam például, akit harmadszorra sem vettek fel, pedig NAGYON jó volt és NAGYON tehetséges és a harmadik felvételije már KIUGRÓAN jó volt. Egyébként meg az [1]-ben felsoroltakhoz járt és némelyekről elképesztő sztorikat mesélt. Hja és fizetett, mint KATONA. Lantosnak nem kellett. De MÁSNAK...

8. 55 09:53 2006.08.08
    -

Teljesen érthető Fidelio moderálása! Egy felháborodott - valószínűleg kudarcot érző - hozzászóló leírta az érzéseit. De megvádolni köztiszteletnek örvendő művészeket, pedagógusokat nem ildomos, különösen konkrétumok, bizonyítékok nélkül. A felsoroltak között egyébként épp úgy volt növendék (nem gazdag - ugyan mitől korrupt?), mint oktató. Biztos, hogy a Zeneakadémián sem rózsás a helyzet, és ott is akadhatnak kisebb-nagyobb visszaélések. De névsorokat gyártani igen visszatetsző. A következő hozzászólók is csak nagy általánosságokat írtak le. A vagdalkozásokból semmi jó nem születik! A felvett emberanyag...??? Biztos akadnak tévedések. Meg kell nézni a zongora tanszak tavaly felvett diákjainak névsorát. Nem tudom ki az, aki nem odaillő? Bármelyik felsőfokú zenei intézet örülne nekik.

9. 54 00:29 2006.08.08
    -

Hát igen. Könyöklő kukacokból van bőven. Mindenütt.

10. 53 23:25 2006.08.07
    -

Boldogak a lelki szegények...és a mükedvelök(a kibicek,a gibicek,a dilettánsok stb)-nem ismerem ennyire a müvészet templomának papjait emberi hitványságukban...csak egy kicsit..ismerem a saját körömét,attól fog el a hányinger.Az egészségügyi hályogkovácsoktól,tolvajoktól,hazugoktól stb.Éljen a Zöld könyv!Elöre gyurcsánny

11. 52 23:23 2006.08.07
    -

Viszont ez itt a ZENEAKADÉMIÁRÓL szól és nem az én nem túl gyakori esetemről. Az csak példa volt és kivétel, ami erősíti...

12. 51 23:21 2006.08.07
    -

Ez TÉNY, nem hit: ezt bármelyik tanár elismerheti a tanszakon. Az egyik itt díszeleg a címlapon és Sosztakovicsról faggatják.

13. 50 23:18 2006.08.07
    -

Fő a hit.

14. 49 23:10 2006.08.07
    -

(Legalább rám nem lesz ez igaz...hála Istennek...)

15. 48 23:09 2006.08.07
    -

[20] Ez NAGYON kellemetlen eset és elszomorító, mert nem így kellene ennek lennie...

16. 47 22:58 2006.08.07
    -

de ha a sajat tanarom mondja xy diplomazorol, hogy hinnye, ez rosszabbul jatszott a diplomajan, mint a felvetelin 5 eve? bar ez talan mashol is elöfordul... (?)

17. 46 21:45 2006.08.07
    -

[18] Pedig VALÓBAN egyre silányabb minden. Ha Kocsis is észrevette, hogy ez már nem az az intézmény, mint ami az Ő idejében, volt, akkor én ezt készséggel elhiszem Neki, mert annyit biztosan láthatok-hallhatok, hogy
    valami NAGYON nincs rendben a felvett emberanyaggal és ezt még MAGAMRA is hajlandó vagyok kiterjeszteni- visszanézve a felvételin produkáltakat. Hogy hová jutottam AHHOZ KÉPEST, az már más lapra tartozik.

18. 45 21:39 2006.08.07
    -

Nem szép dolog ilyet írkálni! Én is a ZAK-on diplomáztam, és a hírbe hozott személyeket valamennyire ismerem. Mindenkinek van hibája, és ez alól az említettek sem kivételek. De:
    1. Az egyetem 2-3 évvel ezelőtti adósságához képest és az egyre szűkösebb támogatás ellenére elért eredmények ismeretében azt gondolom, hogy odamondogatni könnyű, jobban csinálni... hát, ez egy kicsit nehezebb.
    2. Itt olyan embereket érnek súlyos vádak, akik a zenei világ élvonalához tartozó művészek, és nem a pénz miatt tanítanak, mert aki a pénzre hajt, az másfele keresi a szerencséjét, és nem a ZAK-on.
    3. A ZAK-on még most is világszínvonalú oktatás folyik sok szakon, és szép számmal jönnek ki olyan diákok, akik nemzetközi versenyeken is bizonyítanak.
    4. Nem szép dolog, ha az ember a saját fészkébe ....

19. 44 21:28 2006.08.07
    -

[1]

Én például undorítóbb vagyok náluk. Azaz az állítás nem igaz.

20. 43 21:24 2006.08.07
    -

14

Megint csak irogatsz, ami eszedbe jut. Amihez nem volt közöd, nem tudsz véleményt mondani.

Ki mondta, hogy olyan sokat érne?

Kiemelt cikkeink

Eltemették Seregi Lászlót

A Kossuth-díjas művésztől a családja, balettművészek, énekesek, színészek búcsúztak az Opera előcsarnokában és a Farkasréti temetőben.FOTÓRIPORTTAL

A tűzről pattant énekesnő gyógyít is

Pannonica mindig felnézett Thelonius Monkra

Színvonalas és társadalmilag elkötelezett világzenét játszik a Rupa and the April Fishes, akik május 31-én érkeznek a Müpába. MAGAZIN

Szűz kéz

A Budapesti Wagner-napokon június 3-án és 19-én a Müpában látható a Tannhäuser. A darab rendezőjével, Matthias Oldaggal beszélgettünk. INTERJÚ

Programok kicsiknek és nagyoknak a gyereknapi hétvégére

Ugrin Gábor

Játékkiállítás, rajzfilmek, artisták, nassolás, Varázshegy és százéves villamosok - csak néhány a gyereknapi hétvége programjaiból.

Érdi Tamás: "Ezekért a pillanatokért érdemes élni"

Nemrég tért haza a Prima Primissima-díjas zongoraművész svájci turnéjáról, ahol többek között Chopin és Liszt műveit szólaltatta meg. INTERJÚ

Belvárosi design Majális

Az Erzsébet téren május 25-28. között lesz design vásár, fotókiállítás, családi program és koncert is az Urbitális Majális részeként.

Sötét idők

A kínai közelmúlt egy még mindig elhallgatott időszakáról, az 1959 és 1961 közti éhínségről huszonévesek készítettek megrázó előadást. KRITIKA

Programkereső

MIT HOL
 -TÓL   -IG