Eltemették Seregi Lászlót
A Kossuth-díjas művésztől a családja, balettművészek, énekesek, színészek búcsúztak az Opera előcsarnokában és a Farkasréti temetőben.FOTÓRIPORTTAL
Ha továbblép Shop oldalunkra, folytathatja a vásárlást.
A mégsem gomb megnyomására rendelési szándékát töröljük.
A Kossuth-díjas művésztől a családja, balettművészek, énekesek, színészek búcsúztak az Opera előcsarnokában és a Farkasréti temetőben.FOTÓRIPORTTAL
Színvonalas és társadalmilag elkötelezett világzenét játszik a Rupa and the April Fishes, akik május 31-én érkeznek a Müpába. MAGAZIN
A Budapesti Wagner-napokon június 3-án és 19-én a Müpában látható a Tannhäuser. A darab rendezőjével, Matthias Oldaggal beszélgettünk. INTERJÚ
Játékkiállítás, rajzfilmek, artisták, nassolás, Varázshegy és százéves villamosok - csak néhány a gyereknapi hétvége programjaiból.
Nemrég tért haza a Prima Primissima-díjas zongoraművész svájci turnéjáról, ahol többek között Chopin és Liszt műveit szólaltatta meg. INTERJÚ
Az Erzsébet téren május 25-28. között lesz design vásár, fotókiállítás, családi program és koncert is az Urbitális Majális részeként.
A kínai közelmúlt egy még mindig elhallgatott időszakáról, az 1959 és 1961 közti éhínségről huszonévesek készítettek megrázó előadást. KRITIKA
Hát NEKIK legalább sikerül egy kicsit megnyilatkozniuk ezeken a hangversenyeken. Ez azért már VALAMI!
Don't TÍZ me!
Egy kis reklám a kollegáknak:
IKZE 2006
Márc.3.Bevezetôt mond: Hollós Máté
- Horváth Márton Levente: Népdalok (A Messiaen-os orgonista-srác!!!)
Márc.4.- Cser Ádám: Három etud
- Zombola Péter: Quintet
- Tóth Ákos: Négy etúdium gitárra
- Dinyés Dániel: Szonatina
- Zarándy Ákos: Cançao
- Sztojanov Georgi: Konklúzió
Bevezetôt mond: Serei Zsolt
- Siska Ádám: Concerto
- Meskó Ilona: Poesie
- Sztojanov Georgi: Dialógusok az agyamból
- Bella Máté: A pillangó álma
- Horváth Bálint: Szobrokat vittem
- Magala Ronnie: Missa brevis
- Horváth Márton Levente: Kötéltánc
Márc.5.
Sáry László Kreatív zenei gyakorlatok címu kurzusa
a közönség bevonásával
„A gyakorlatok a zenében járatlan emberekkel is eljátszhatók, de
komoly zenei képességekkel rendelkezô hangszeres játékosoknak is feladatot jelenthetnek. Nem kizárólag az éneklésre összpontosít,
hanem a mindenütt jelenlévô zenére: énekben, hangszerekben,
a környezetünkben és az emberi beszédben.”
Az est végén sor kerül a fesztivál Közönségdíjának
eredményhirdetésére, majd a három legjobb helyezést
elért mu újra elhangzik
Belépô: 1000 Ft
Diákigazolvánnyal a belépés ingyenes!
Jegyek a helyszínen, elôvételben
megvásárolhatók
(6) ...reméljük, a bicskájuk se törik bele...:)
Ajánlom mindenkinek Várkonyi Tamás remek cikkét a 2005-ös IKZE-ről a Muzsika júniusi számában: http://www.muzsika.net/cikknezo.php3?cikk_id=1811
Tényleg ügyesek,hogy ilyen,egyébként nem túl nagy népszerűségnek örvendő dologba vágták a fejszéjüket és nem tört bele.
Elnézést az elírásokért,sietve írtam.
Kedves Noémi és Gergő! Tudjátok, régi drukkeretek vagyok, és nagyon jó látni, ahogy évről évre fejlődik ez a kis (vagy már nem is olyan kis )fesztivál. Márciusban végre személyesen is elmegyek végre, de meg vagyok győződve róla, hogy amit ti elketdtek, az sikerre van ítélve. Ti vagytok az élő példa, hogy nem siránkozni kell állandóan akultúra honi helyzetén, hanem tenni érte! Sok sikert!
Tyűha!Láttátok már a képeket a honlapjukon!
Igen tetszetősek:)
?,nem !
A Gergely a képen mit csinál?
Táncol?Vagy ugrik?
Kik bírálják el a pályázatokat?