Eltemették Seregi Lászlót
A Kossuth-díjas művésztől a családja, balettművészek, énekesek, színészek búcsúztak az Opera előcsarnokában és a Farkasréti temetőben.FOTÓRIPORTTAL
Ha továbblép Shop oldalunkra, folytathatja a vásárlást.
A mégsem gomb megnyomására rendelési szándékát töröljük.
A Kossuth-díjas művésztől a családja, balettművészek, énekesek, színészek búcsúztak az Opera előcsarnokában és a Farkasréti temetőben.FOTÓRIPORTTAL
Színvonalas és társadalmilag elkötelezett világzenét játszik a Rupa and the April Fishes, akik május 31-én érkeznek a Müpába. MAGAZIN
A Budapesti Wagner-napokon június 3-án és 19-én a Müpában látható a Tannhäuser. A darab rendezőjével, Matthias Oldaggal beszélgettünk. INTERJÚ
Játékkiállítás, rajzfilmek, artisták, nassolás, Varázshegy és százéves villamosok - csak néhány a gyereknapi hétvége programjaiból.
Nemrég tért haza a Prima Primissima-díjas zongoraművész svájci turnéjáról, ahol többek között Chopin és Liszt műveit szólaltatta meg. INTERJÚ
Az Erzsébet téren május 25-28. között lesz design vásár, fotókiállítás, családi program és koncert is az Urbitális Majális részeként.
A kínai közelmúlt egy még mindig elhallgatott időszakáról, az 1959 és 1961 közti éhínségről huszonévesek készítettek megrázó előadást. KRITIKA
Estrella, köszönöm, szépen szóltál, - pontosan ilyen "indulatokra" vágyom MINDEN oldalról. akik érintettnek érzik magukat.
...Mármint a szópárbajt. Nem a fesztivált.
(Huhh. Azért itt vigyázni kell :-) )
Kivételesen védelmembe kell vennem Ivant (nem mintha rászorulna). Az [1]-es kérdése valóban nem irányul semmi és senki ellen, tehát szerintem felesleges erre bármilyen túlzott reakció. (Nab-bel így teljesen egyetértek, jópofa a sztori! ;-) )
A többieknek viszont abban kell igazat adnom, hogy ritka gyenge és bugyuta kérdésfelvetést sikerült Ivannak produkálnia. Nyilván ezért ezt többen esetleg provokációnak vehetik, nem tudom. Mindegy, sopen többé-kevésbé megválaszolta [15], bár nem hiszem, hogy ezek a semmitmondó (rész-)információk bármit is változtatnának ivanunk széles látókörében.
Mindegy, volt/van/lesz roma fesztivál, népdal fesztivál, zsidó fesztivál, és ez gyakorlatilag nem függ (lényegesen) az előadóktól, szponzoroktól. Szóval mire vonatkozik a kérdés?? Annak szól, aki beül és meghallgatja.
Szóval az egészet itt kicsit feleslegesnek érzem.
Ivan, csupán a kérdésedre válaszoltam (1. hozzászólás).
Az utolsó mondatod fogalmam sincs hogy került megint ide.
Ez a fesztivál nívós és élvezetes szokott lenni. Ajánlom mindenkinek, köztük Prinzi Pálnak is. Meg fog róla győződni, hogy semmi rémes nincs benne.
Ivannak: senkitől nem kérdezik a koncertek előtt, hogy milyen vallású.
Rémes. Izraelben vajon rendeznek magyar nyári fesztivált? Miután rengeteg magyarul beszélő zsidó él ott...
Ilyen válaszokat vártam.Köszönöm.
Kedves Ványa,
azt hiszem, én sem vagyok bolond, ráadásul - hála a keresőprogramnak és a memóriámnak - túl buzgónak sem kellett lennem.
Idei vitaindítód terjedelmileg a tavalyinak mindössze fele volt, viszont sokkal lényegretörőbb, összefogottabb annál. Kíváncsian várom a jövő évit.
Addig is válaszaim idei kérdéseidre:
- A neve NEM azt jelenti, hogy csak zsidóknak. [Jó lenne, ha definiálnád a zsidóság fogalmát. Vagy legalább azt, hogy Te mit értesz ezen.]
- Nem feltétlenül csak zsidó származású és/vagy identitású és/vagy vallású művészek játszanak.
- Nem csak ők [mi az, hogy ők?!] pénzelik. Ha komolyan érdekel, megkeresheted a költségvetést, mert az efféle rendezvényeké (legalább is utólag) nyilvános.
- Vagy mi?
Ezt nem egészen értem, de gondolom, hogy általános összegzést vársz rá.
Nos, az előző századfordulón és 20. század első felében hazánk lakosságának - az adott időponttól és az éppen aktuális "törvények"-től függően - kb. 5-10 %-a volt zsidó származású. E honfitársaink számaránya Budapesten az országos átlagnak kb. kétszerese volt. Mindebből következik, hogy "ők" a magukkal hozottat és az itt találtat ötvözve egy egészen különleges kultúrát hoztak létre. Ezt törte ketté a népírtás. Az utóbbi évtizedben ezt a kulturális életet próbálják feleleveníteni a legváltozatosabb intézmények és rendezvények, köztük a Zsidó Nyári Fesztivál is.
Köszönöm szépen.Csak kíváncsi voltam a válaszotokra ebben a kérdésben.
Csakhát a szokásos ellenreakció koholt vádak alapján ,üldözési mániából még mindig igen erős.
Kedves zenebolond!
Én nem vagyok bolond,még a nevemben sem,tisztában vagyok vele,mikor mit írtam.De kielégítő választ akkor sem kaptam.De buzgóságodat köszönöm.
Kedves sopen!Köszönöm lényegretörő,nem csak "ugató" válaszodat,mint amit már kaptam másoktól.
Ivan, itt a valasz a kezdo kerdeseidre:
Nem csak zsidoknak, nem csak zsido resztvevokkel, ha lehet nem csak zsidok altal penzelve.Inkabb allami tamogatassal.:))
Ivan, senki sem haragszik rád. De úgy ismerünk itt, mint akinek vág az esze (ez bók volt), és nehéz elhinni, hogy nem jössz rá magadtól, hogy a Zsidó Nyári Fesztivál elnevezés egy elsősorban a zsidó kultúrával foglalkozó (ergo tematikus) fesztivált jelöl.
Kedves iván, miért ??????????
Hisz van keresztény ifjúsági találkozó is, ahol együtt énekelnek, muzsikálnak, hagyományőriznek, példának okáért a taizé-i is. Van csángó találkozó, roma, szerb hagyományőrzés, van sváb bál, mind-mind e kis hazában.....................................................
...........
Nekem apai nagyanyám zsidó volt, engem kereszténynek neveltek, az összes felmenőm keresztény volt.
És NAGYON fáj ha valaki megbánt akármelyik mivoltomban.
A magukat itt kereszténynek harsogók (NO NAME , hisz tudjuk kik) épp a két legfőbb keresztényi tanítást hagyják figyelmen kívül: a szeretetet és a megbocsátást.
Jó lenne végre már felnőni ebben a kérdésben........legalább itt ezen a fórumon.
Baromi unalmas állandóan nekifeszülni és ellenállni.
Na, talán túljutottunk a reflexmozgásokon. Mondjátok, mit tudtok az előadókról (gondolom, nem lehetnek rosszak, ha ennyire népszerű az esemény), milyennek találjátok a programot?
Nyugi! Nincs új a Nap alatt:
"Zsidó Nyári Fesztivál 2004
-Vitaindító cikk
[ Listázás időrendben, legelsővel kezdve ]
26-2 | 1-1
ivan kozlovsky [1]
2004.06.30. 23:21
Ez most mit jelent?Zsidóknak,vagy zsidóktól?Az előadók csak zsidók lehetnek?Tehát nem a minőség számít adott nesetben,hanem a származás????Mi ez,hogy zsidó fesztivál????Azt nem értem,hogy nem lehet kimondani azt,hogy zsidó,mert akkor azt gondolja mindenki,hogy bántásnak szánja az illető.De ha ilyen fesztivál is van,akkor miért dehonesztáló a kifejezés?
Ui:Remélem az első 2re tud vki válaszolni.
És persze itt kijelentem,hogy mindegy nekem,ki zsidó,ki nem,tehát nem a kedélyek felkorbácsolása végett írtam le ezeket"
Köszönöm.Legalább te nem [MODERÁLVA] le az embert,ahogy úgy gondolod,hogy felületed adódott rá,mint egy hiéna.Legalább neked van másban is örömöd.
Úgy tűnik félreértettél, én nem azt gondoltam, hogy TE kiabálsz.
Ezen a fórumon mindenki csak azt várja,hogy mikor mondhatja meg a magáét a másiknak.
Kezd ez nagyon fárasztó lenni.De nem baj,úgy tűnik elfogjátok azt érni,hogy én is kiszálljak ebből az egészből és akkor legalább mindenki boldog lehet,és nem kell állandóan prüszkölnötök.
Kedves Iván, mintha már beszéltünk volna erről
Igyekszem ritkán megnyilvánulni,de néha tényleg muszáj. Iván "túlmozgásait" már megszoktam, ezért legtöbbször egyszerű ajakbiggyesztéssel szoktam túllépni megjegyzésein, amelyek igazat szólva mostani oldaláról még nem adtak képet. Készséggel, és naívan elhiszem, hogy minden hozzászóló rossz, mert rosszra gondol,de el kéne azon az elkoptatott közhelyen gondolkodni kedves Iván, hogy a stílus maga az ember! A névtelenség védőbástyája mögé bújva úgy fogalmazni, hogy azt lehetőleg mindenki félreértse, hát nem vall valami nagy jellemre...