Előzmények

A témához csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá.
Kattintson ide a belépéshez! Regisztrálni itt lehet.
A Fidelio.hu fórumszabályzata itt olvasható
Új hozzászólás   Új téma

1. 7 10:18 2010.09.07
    -

a hozzászólást még senki nem értékelte

látatlanban is megfejtettem :)))) - Gottfried - kedves Tarn, szellemi teljesítményedet nem lebecsülendő: itt a Fórumon elég általános volt ez a gyanú :))

2. 6 08:55 2010.09.07
    -

Így elsőre valóban elég primkónak tűnik a rendezés ezzel a náci párhuzammal.

De ne mondjunk addig véleményt, amíg nem láttuk a darabot.

Wise elbújdosott. Határozatlan

Kérdésedre azért megadom a választ, hogy ki ne fúrja az oldalad a kiváncsiság:

1. A színhely egy laboratórium, ahol kísérleti patkányok a brabantiak (férfiak szürke, nők fehér, gyerekek rózsaszín). A patkánykülső 4 elemból áll: patkányfej, patkánytest, patlányvégtagok, patkányfarok. A patkányok időnként egyik-másik jellemzóiktől megszabaduklnak és félig-meddig emberi alakot öltenek. De csak a legvégére lesznek teljesen emberek. (a főszereplőkre ez nem vonatkozik)

2. a borzalmas csecsemő, vagyis embrió a végén, ahogy ezt látatlanban is megfejtettem :)))) - Gottfried. Egy hatalmas hattyútojásban húzza be Lohengrina  végén. Gottfried rémesen grimaszol, állati randa, és szétszaggatja a köldökzsinórját, amit behajigál a brabantiak közé. Ha jól értem valami olyasmiről lehet szó, hogy mire a patkányok emberi alakot öltenek egy új emberi rémuralom (Gottfriedé) veszi kezdetét. De a koncepció meglehetősen zavaros, számos parafrázissal, (szerintem) ötletszerű és nem koherens jelképrendszerrel. A jelmezek ugyanakkor elég ötletesen vannak megoldva.

3. 5 21:37 2010.09.06
    -

Montam én odaát, h nem nagyon fogsz örülni e felvételnek...

Az idézett Götter részlet a nem rég megjelent Max Lorenz DVD-n is rajta van.

Én sajnos nem tudok ilyen gyűjteményes DVD-ről, ami persze nem zárja ki, hogy ne jelent volna meg ilyen lemez, de nem tartom valószínűnek, sajnos, mert feltehetően elég sok ilyen "apró" részletet rögzíthettek annak idején......

4. 4 21:24 2010.09.06
    -

Hát ez elég bornírt... Rosszall

De azér megnézném...

Ezt viszont mellette tanáltam:

Bayreuth 1934, Frida Leider, Max Lorenz a Göötterben,

a karmester feltehetően Elmendorf lehet, mert Tietjen Winifred mellett üldögél. (1934-ben ők ketten vezényelték a Ringet)

http://www.youtube.com/watch?v=Xfv7POg6deE&feature=related

Licht-Albi, asszem már kérdeztem, de most újra megkérdem: nem tudsz olyan dvd-ről, ami ezeket a korai bayreuthi töredékeket, filmhíradókat stb. tartalmazza?

5. 3 20:48 2010.09.06
    -

6. 2 10:50 2010.09.06
    -

Csak nem megint a csúnyarossz dannunziókat gyűlöljük? :)

7. 1 09:58 2010.09.06
    -

Oké, ha így állunk, akkor én se számolok be arról, hogy milyen a legújabb DVD szerzeményem.

A borítóját azért megmutatom...Nyelvöltés