Eltemették Seregi Lászlót
A Kossuth-díjas művésztől a családja, balettművészek, énekesek, színészek búcsúztak az Opera előcsarnokában és a Farkasréti temetőben.FOTÓRIPORTTAL
Ha továbblép Shop oldalunkra, folytathatja a vásárlást.
A mégsem gomb megnyomására rendelési szándékát töröljük.
A Kossuth-díjas művésztől a családja, balettművészek, énekesek, színészek búcsúztak az Opera előcsarnokában és a Farkasréti temetőben.FOTÓRIPORTTAL
Újrarendezték az Esterházy-család Európa egyik leggazdagabb magántulajdonban lévő fegyvertárát, melyből kiállítás nyílt Fraknó várában.
A Nemzeti Színház igazgatója a Szegedi Szabadtéri Játékok Mágnás Miskájához keresett táncosokat.
A Budapesti Wagner-napokon június 3-án és 19-én a Müpában látható a Tannhäuser. A darab rendezőjével, Matthias Oldaggal beszélgettünk. INTERJÚ
Színvonalas és társadalmilag elkötelezett világzenét játszik a Rupa and the April Fishes, akik május 31-én érkeznek a Müpába. MAGAZIN
Játékkiállítás, rajzfilmek, artisták, nassolás, Varázshegy és százéves villamosok - csak néhány a gyereknapi hétvége programjaiból.
Nemrég tért haza a Prima Primissima-díjas zongoraművész svájci turnéjáról, ahol többek között Chopin és Liszt műveit szólaltatta meg. INTERJÚ
A kínai közelmúlt egy még mindig elhallgatott időszakáról, az 1959 és 1961 közti éhínségről huszonévesek készítettek megrázó előadást. KRITIKA
Észak-Toszkána csodálatos vidékén rendezik meg az 58. Puccini Fesztivált.
Egy nagyon szép, igényes Di Stefano megemlékezés van az Operaportálon: www.operaportal.hu. (Életrajz három részben, képekkel, film- és zenerészletekkel, eddig az első két részt tették fel.) Di Stefano forever!
16. A Bajazzok kapható (volt ?) CD-n is. Nedda: Maria Callas, Canio: Giuseppe di Stefano, Tonio:Tito Gobbi, Peppe(Arlechino) Nicola Monti, Silvio:Rolando Panerai. Vez:Tullio Serafin. Miláno 1954 június.
A karjanos Tosca felvételen a magas hangjai nem igazán jók, azonkívül érthetetlen, hogy a III. felvonásban hogyan maradhatott benne a kettős magas záróhangja így, mert nagyon hamis...
15: Ezt a felvételt nem ismerem. Tucker olyan jó, mint Di Stefano?
ÓÓÓÓ.. ezt nem is tudtam.. micsoda Canio volt! Láttam egy régi felvételt, amin a Bajazzók nagyáriát énekelte, szemben a tükörrel, szinte mozdulatlanul, és mégis felfokozta a lelkiállapotot odáig, hogy a végén a púderrel bezúzta a tükröt..
Mégegy nagy tenorral több odafönt..
Az én ismereteim szerint egy igazi versenytársa van a De Sabata/Callas/ Di Stefano/ Gobbi Toscának. (Nem a későbbi Callas/Bergonzi, mert az elég vacak, hanem ez:)
Tosca
Dimitri Mitropoulos (dir.), Orchestra e coro della Teatro Metropolitan, Renata Tebaldi (Tosca), Richard Tucker (Cavaradossi), Leonard Warren (Scarpia), Alessio de Paolis (Spoletta), George Cehanovsky (Sciarrone), Fernando Corena (Il sagrestano), Calvin Marsh (Un carciere), Peter Mark (Un pastore). Metropolitan, New York, 1956. 01. 07. [live]. Fonit Cetra. (1991, ADD) 9075 102
Persze nem Tebaldi, hanem Warren miatt.
Akrajanosban szerintem Di Stefano kevésbé meggyőző, mint korábbi felvételein.
A karajanos Tosca is remek, már én is sokszor hallgattam, nagyon erőteljes és drámai.
6-hoz: Nekem is az van meg, és az lesz ma a műsor itthon.
És a másik, a karajanos–deccás, Price-szal?
5, 7 Hát igen, ez a bizonyos Tosca minden idők egyik legjobb operalemeze.
Plusz Álarcosbál, Rigoletto... tényleg igen jó trió volt.
Csak a Callas-Di Stefanós Trubadúrban kell nélkülöznünk Gobbit - vajon miért?
Újabb szomorú hír, a sztereó felvételek korának nagy generációja lassan kihal, az elmúlt tíz évben minden évre jutott legalább egy elvesztett csillag. Némi ellentmondásként én majd a mono Lucia di Lammermoor felvétellel emlékezek rá (a Sieglinde által említett nagy trió ezen a felvételen is maradandót alkotott).
Az a Tosca nekem is megvan. Egyik kedvenc lemezem.
...vagy Verdi Requiem 1951-ből...Toscaninivel!
Nyugodjon békében!Ámen.
R.I.P. Giuseppe...
Olyan rossz, mikor az ember azt hiszi egy énekesről, hogy már régebben meghalt, és megtudja, hogy élt... mostanáig. :(
Most már csatlakozhat Mariához és Titóhoz. Újra együtt van a nagy trió. Azt hiszem, ma este Tosca-hallgatás lesz az emlékére...
Gyerekkoromban, amikor nem idehaza éltünk, csak pár lemezünk volt. Tőle is egy kicsi, 35-ös - rongyosra hallgattuk. Sokat jelentett az a lemez, di Stefano volt akkoriban nekem az alfa és az omega.
A művész most, a hangja már régebben. Legyen neki könnyű...!
Megint egy óriási művész és hang távozott.
Hosszú betegség után Giuseppe di Stefano 2008. március 3-án elhunyt. uk.youtube.com/watch