Eltemették Seregi Lászlót
A Kossuth-díjas művésztől a családja, balettművészek, énekesek, színészek búcsúztak az Opera előcsarnokában és a Farkasréti temetőben.FOTÓRIPORTTAL
Ha továbblép Shop oldalunkra, folytathatja a vásárlást.
A mégsem gomb megnyomására rendelési szándékát töröljük.
A Kossuth-díjas művésztől a családja, balettművészek, énekesek, színészek búcsúztak az Opera előcsarnokában és a Farkasréti temetőben.FOTÓRIPORTTAL
Újrarendezték az Esterházy-család Európa egyik leggazdagabb magántulajdonban lévő fegyvertárát, melyből kiállítás nyílt Fraknó várában.
A Nemzeti Színház igazgatója a Szegedi Szabadtéri Játékok Mágnás Miskájához keresett táncosokat.
A Budapesti Wagner-napokon június 3-án és 19-én a Müpában látható a Tannhäuser. A darab rendezőjével, Matthias Oldaggal beszélgettünk. INTERJÚ
Színvonalas és társadalmilag elkötelezett világzenét játszik a Rupa and the April Fishes, akik május 31-én érkeznek a Müpába. MAGAZIN
Játékkiállítás, rajzfilmek, artisták, nassolás, Varázshegy és százéves villamosok - csak néhány a gyereknapi hétvége programjaiból.
Nemrég tért haza a Prima Primissima-díjas zongoraművész svájci turnéjáról, ahol többek között Chopin és Liszt műveit szólaltatta meg. INTERJÚ
A kínai közelmúlt egy még mindig elhallgatott időszakáról, az 1959 és 1961 közti éhínségről huszonévesek készítettek megrázó előadást. KRITIKA
Észak-Toszkána csodálatos vidékén rendezik meg az 58. Puccini Fesztivált.
De legalább nem a III–VI. közül valamelyiket játszották azzal.
ha már nadír: Casals Brandenburgiai- köztük a II.- horribile dictu- szaxofonnal... :(
Háthát - az a híres "V betűs" 88. azért nagyon konzervatív vele... Mint ahogy pl. Klemperer IV. (Bach-)szvitje is csak egy fokkal kibírhatóbb az előadóművészet nadírjánál, Alfred Cortot Brandenburgijainál...
Schumann 4-je Furtwänglerrel tényleg nehezen felülmúlható. Igaz - nem szívesen mondom, mert nem a szívem csücske -, de Karajan Schumann szifóniafelvételei megközelítik F-ét.
A Schubert 9. is nagyszerű a vele általában párban lévő Haydn 88-cal együtt.
Kedves liebhaber, nem tudtam pontosan megállapítani, mik vannak ebben a dobozban, de feltehetően a többségét nem ismerem. Klemperer EMI-nél megjelent Beethoven szimfónia-sorozata, Fidelioja, a h-moll mise és még egy pár lemez, ami megvolt nekem (lp-n) meggyőzött arról, hogy soha ne vegyek kései Klemperert. Nem állítom azt, hogy ezek rosszak - sokan szeretik, tehát valami jó biztos kell, hogy legyen bennük - de engem végtelenül untatnak, sőt néha idegesítenek. A Fideliot - sajnos ezen a felvételen ismertem meg ífjúkoromban a művet - jó másfél évtizedig azért nem hallgattam, mert azt gondoltam róla, hogy ennél unalmasabb vackot Beethoven nem írt. Aztán megismerve más Fidelió-felvételeket (Furtwänglertől 4-et, Walter, Kleiber...) sürgősen revideáltam ezt a nézetemet - már ami a műre (és nem Klemperer interpretációjára) vonatkozik.Furtwängler stúdiófelvételeinek többsége sokkal kevésbé jó mint az élő felvételek, és a kései felvételeknél sokkal jobbak a háborúsak. Tehát nem nagyon vitatkozom a megállapításoddal (A stúdió Walkür például valóban sokkal unalmasabb az élőknél, és a Fidelio esetében is ez a helyzet.) Ugyanakkor van egy két üdítő kivétel. A Schumann 4., vagy a Schubert Nagy C-dúr stúdió-felvétele számomra a mű interpretációs csúcsát jelentik.
Kedves Tarnhelm,
ismered a Testament 1968-as bécsi albumát? (SBT 1365, http://www.amazon.com/Otto-Klemperer-Wiener-Philharmoniker-Performances/dp/B000A0HFUS, nem illesztgetek.) Jó, hogy nem hagyta abba (pl. K. 388!!!). Egyebekben: én Furtäwngler kései stúdiófelvételein alszom be tutira.
Valóban úgy néz mint egy Allosaurus, de nagyon hatásosan nyomatja. Szemben Klempi kései felvételeivel, amin tutira bealszol.
Nem, csak ott volt az oldalszélen, és példaképpen belinkeltem, íme, vannak még kellemetlen karmesterek Klempereren kívül is.
Csak tudnám, miért linkelted be Ide Reinert, Steff!
Várj kitalálom! Ezzel akarod bosszantani a Klemperer fan clubor, hogy Reiner mennyivel jobban vezényel Beethovent, mint a vén, unalmas arcidegzsábás?
Hú, mamám:
http://www.youtube.com/watch?v=xMNGTD3GWkA&feature=related