Téma:
A témához csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá.
Kattintson ide a belépéshez! Regisztrálni itt lehet.
A Fidelio.hu fórumszabályzata itt olvasható
Új hozzászólás   Új téma

1. 214 15:33 2012.04.12
    -

a hozzászólást még senki nem értékelte

Kedves virius! Én is így tudom, az fix, hogy tavaly Molnár Andrással láthattuk, akit nagyra becsülök (naná, közös énektanárunk volt :) ), de már őt is "megviselte aggság", hogy a sírban élő (de onnan vajon ki miért nem szedett?*) Titurelt is szóba hozzam. Óriási, csodálatos volt a pályaíve. Örülök, hogy éppen a Parsifal szerepében módomban állt végigkövetni.

* Közröhej, hogy mozog a koporsófedél, mire azt mondják, maradjon még egy kicsit... Hiszen Amfortas sem bírja már sokáig a szolgálatot...

2. 213 15:19 2012.04.12
    -

Na de legalább örüljünk annak, hogy habemus Parsifalum... Vigyor Molnár András tavaly énekelte utoljára a szerepet, idén már semmire sem hívták vissza, nemhogy Ókovácsék, hanem még az évadot összeállító Győriványiék.

A Momus-os fórumtárs téved, amikor odaát azt írja, hogy már tavaly is Kovácsházi volt a pesti Parsifal; nem, akkor még Molnár András volt az. De Kovácsházi nem most énekelte életében először a szerepet, úgy tudom, Mannheimben már csinálta. Csak Pesten volt először ő a Parsifal.

3. 212 17:55 2012.04.11
    -

Dezső, ne hasadj mán tovább!

4. 211 17:01 2012.04.11
    -

Ez a Pesendorfer nagyon tartalékolt a pénteki első felvonásában. Mikor Parsifal belépett a nagyszextjével, mintha kivirult volna a színpad. A viráglánykeringő szuperjó volt, és persze a harmadik felvonás... Régente pont az utolsó felvonásokra fáradtak el a torkok.

5. 210 16:59 2012.04.11
    -

Kedves Amfortann, inkább azt zümmögd, mi van veled mostanság.

6. 209 12:27 2012.04.10
    -

Megvolt az idei két Parsifal-előadás is, új Parsifalunk lett Kovácsházi István személyében, Gurnemanz ezidén Albert Pesendorfer volt.

7. 208 11:11 2011.02.09
    -

drága zsölény gyermekem

én nem zümmögök.csak cürmékelek.mivel ifjukoromban, a BKV énekkarban megtanultam,hogy

néma trütymütynek nem cürmékel a höpce

s erre jött a kórus -----de cürmékel !

Itt Szelecsényi Norbi volt a legjobb barátom

ott volt velünk Karai József..meg Balázs Árpád

Karai müüüvész ur rátett egy mozgalmi éneket

nemrég hallottam. hogy Miséket. meg tedeumokat ir

nna ja :Tempora mutantur dilectissime..ami a cürmékelést illeti

egyszer.öszentsége kapott a hatvanas években. amire igy válaszolt :

nem kell nekem a Bara  Mara  Fara !

elég nékem a   Kanonokok  kara !!!/jujj,mingyá bannolnak IPM-re

nna nem baj..lesz idöm a requiemre !!!!!ég áldjon fiam.

s  ne feledd

jobb ma egy kicsijány,

mint holnap egy -semmi-lány

/ juj,most elmondatnak velem 40 credót /

8. 207 00:21 2011.02.09
    -

Ne bolondozz azzal a vacak 61 éveddel, mások csak akkor kezdenek zümmögni.

9. 206 18:35 2011.02.08
    -

szeretett Zsőléy gyermekem, az Ur Jézus Krisztusban

ugy látom.hogy az egyetemes erő, velem is,és velünk marad

nem indulok én semmiféle rohamra,néha nagyon is kell az egyhetes szünet.mert hiába is van viirtuális Biborosi rangom. semmi érteme. ha nem jócélokra használom fel

ami életünk-mint tudjuk, összetevötik a tézis

-----------------------------------------------------antitézisböl. melyet mennyei erövel összefog

-------------------------------------------------a szintézis

Szentatyámnak- szerencsére- nem volt fenntartása irányomban.csupán az értemetlen szélmalomharcot tette szóvá

nade igaz is, a napló az megmarad,és arra lesz szségyen. aki  felelötlenül viselkedik a mennyei Atyával szemben

nemsokára betöltöm a 61-et.és valóban azzal kell törödni amikor : Dies iare dies illa

következik

ugyhogy ezt nem mondhatnám menekülésnek a szentatyánál töltött egy hetet, arra,hogy megerösödött  lélekkel térhessekvussza

egyébként megörvendeztettél a Tannfortas név,véltozattal.de ne Tannt tegyük elöre, hanem inkább a nagy szenvedöt: amfortast

Tannak még sokat kell tanulnia  amfortastól és ezért gondoltam az AMFORTANN-t

mert tann még nagyon messze van attól,amit amfortas képvisel

vagyis : tannfortas helyett  amfortannt használunk

ég veled Zsölény fiam.  remélem  gyakran találkozunk

ösellenségem" miatt pedig ne aggódj, elég eröm van a helytelen megszólalásainak kivédésére

et vitam venturi  Tann Biboros,nyugalom-szigeti virtuális érsek

utóirat : egyébként hoztam a vatikánból egy üveg szentelt vizet

a gonosz lelket irtóznak a szentelt viztöl.és ha rosszalkodni fognak

akkor kissé meghintjük őket !

10. 205 18:35 2011.02.08
    -

szeretett Zsőléy gyermekem, az Ur Jézus Krisztusban

ugy látom.hogy az egyetemes erő, velem is,és velünk marad

nem indulok én semmiféle rohamra,néha nagyon is kell az egyhetes szünet.mert hiába is van viirtuális Biborosi rangom. semmi érteme. ha nem jócélokra használom fel

ami életünk-mint tudjuk, összetevötik a tézis

-----------------------------------------------------antitézisböl. melyet mennyei erövel összefog

-------------------------------------------------a szintézis

Szentatyámnak- szerencsére- nem volt fenntartása irányomban.csupán az értemetlen szélmalomharcot tette szóvá

nade igaz is, a napló az megmarad,és arra lesz szségyen. aki  felelötlenül viselkedik a mennyei Atyával szemben

nemsokára betöltöm a 61-et.és valóban azzal kell törödni amikor : Dies iare dies illa

következik

ugyhogy ezt nem mondhatnám menekülésnek a szentatyánál töltött egy hetet, arra,hogy megerösödött  lélekkel térhessekvussza

egyébként megörvendeztettél a Tannfortas név,véltozattal.de ne Tannt tegyük elöre, hanem inkább a nagy szenvedöt: amfortast

Tannak még sokat kell tanulnia  amfortastól és ezért gondoltam az AMFORTANN-t

mert tann még nagyon messze van attól,amit amfortas képvisel

vagyis : tannfortas helyett  amfortannt használunk

ég veled Zsölény fiam.  remélem  gyakran találkozunk

ösellenségem" miatt pedig ne aggódj, elég eröm van a helytelen megszólalásainak kivédésére

et vitam venturi  Tann Biboros,nyugalom-szigeti virtuális érsek

utóirat : egyébként hoztam a vatikánból egy üveg szentelt vizet

a gonosz lelket irtóznak a szentelt viztöl.és ha rosszalkodni fognak

akkor kissé meghintjük őket !

11. 204 16:35 2011.02.08
    -

Kedves Tannfortas, remélem, nem "ősellenséged" makacs rohama indított a rejtőzésre...

12. 203 15:01 2011.02.08
    -

megváltoztattam a nick nevem

Tannhauser törlendö ,és az amfortasból az a TAS törlendö

továbbra is lehet Tann-nak szólitani

de ez már nem Tannhauser

hanem AMFORTANN  "

13. 202 13:04 2010.10.13
    -

Másik topikban Licht-Albi hírül adta, de biztos, ami biztos, legyen nyoma itt is, elvégre Parsifal... :-)

A MÜPA tegnapi sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy a 2011-es Wagner Napokon mindkét Parsifal-előadáson Waltraud Meier énekli Kundry szerepét. (Az előzetesen közzétett program szerint csak az egyiket énekelte volna.) Így viszont Németh Judit egyszer sem énekli Kundryt a MÜPÁ-ban, úgyhogy aki őt (is) szeretné látni ebben a szerepben jövőre, annak a MÁO-ban a helye április 17-én és/vagy 22-én...!!!

14. 201 14:16 2010.09.20
    -

Hadd emlékezzünk meg a Parsifal-topikban is Polgár Lászlóról, a tegnap elhunyt nagyszerű basszistánkról, aki több mint negyedszázadon át, az 1983-as bemutató óta volt a budapesti Parsifal-előadás kiváló Gurnemanza.

R.I.P.

15. 200 02:00 2010.09.16
    -

elnézést a hibákért .de a szemem folyamatosan  romlik

irhattokm ám hozzá

ki isnlehet egésziteni 

16. 199 01:53 2010.09.16
    -

Tann és a,fortasz a nyugalom szigeten..

Tann  öreg barátom. todom nem jó mostneked.

.........bajajid nálam itt.most kipihenhedet

........bár én nem tudom csillspitni fájdalmaidat.

.......de mégis kivánom. érezd jól magad...

Amfortas: véd engem a nyugalom szigete.bár tudom

-...............az ur végzéseit meg nem változtatom......smidön életem filmje. a hatvan megremeg

.............vágyam már rozsdás.s reuma tépi meg.....

Amfortas: mesélj. a szentattyánál.mi törtét veled?

Tann..ajaj. rámmeresztett sok villogó szemet

.........haragszik..hogy nékem nyugalmat adott

.......s kissé oldalt tettük az áldozatot

AMfordas

de megbántad-remélem- mit a grállal tettél?

..... azzal hogy egyházunk ennel cselekedtél ?

..... nem bánom én. hogyha rajtam fát hasokat.

.......vénusz  jó volt hozzám.éltünk jó napokat

......nna de ezzel kérlek nagyon mélyen

....az egyház veszithet csak a földöntuli vétken.

...... hagassd el multbeli emlékedet

nem tes

17. 198 09:26 2010.04.11
    -

Kedves t2, ugyan az idei Parsifalt ki kellett hagynom (főleg egészségügyi okokból - szétköhögtem volna az előadást), de Molnár Andrást a legutóbbi időkig mindig a legkitűnőbb formában láttam szerepelni, lett légyen szó a Parsifalról, Tannhäuserről vagy Stolzingi Walterről. Önmagában az élemedett kor nem lehetne akadály, gondoljunk csak Závodszky Zoltánra (pl.) vagy - Siegmund szerepében - Placido Domingóra.

18. 197 01:30 2010.04.11
    -

Nem volt rossz halál, de nem is volt kegyes.  

19. 196 00:19 2010.04.11
    -

Megvolt hát a második Parsifal is, Perencz meggyógyult, hanggal énekelt és most nem volt rajta az az idétlen paróka. Gurnemanzot Valter Ferenc énekelte, őhelyette Titurelt pedig Cserhalmi Ferenc.

20. 195 15:29 2010.04.10
    -

Bizony legjobb tudomásom szerint a mai Parsifal - most úgy tűnik - csakugyan darabtemetés.

Amúgy Perencz maradt és most már nyilván hanggal énekel, de Polgár nem lesz. Valter lesz Gurnemanz, őhelyette meg Cserhalmi Titurel.

Kiemelt cikkeink

Eltemették Seregi Lászlót

A Kossuth-díjas művésztől a családja, balettművészek, énekesek, színészek búcsúztak az Opera előcsarnokában és a Farkasréti temetőben.FOTÓRIPORTTAL

Esterházy hadtörténet

Újrarendezték az Esterházy-család Európa egyik leggazdagabb magántulajdonban lévő fegyvertárát, melyből kiállítás nyílt Fraknó várában.

Táncosokat castingolt Alföldi

A Nemzeti Színház igazgatója a Szegedi Szabadtéri Játékok Mágnás Miskájához keresett táncosokat.

Szűz kéz

A Budapesti Wagner-napokon június 3-án és 19-én a Müpában látható a Tannhäuser. A darab rendezőjével, Matthias Oldaggal beszélgettünk. INTERJÚ

A tűzről pattant énekesnő gyógyít is

Pannonica mindig felnézett Thelonius Monkra

Színvonalas és társadalmilag elkötelezett világzenét játszik a Rupa and the April Fishes, akik május 31-én érkeznek a Müpába. MAGAZIN

Programok kicsiknek és nagyoknak a gyereknapi hétvégére

Ugrin Gábor

Játékkiállítás, rajzfilmek, artisták, nassolás, Varázshegy és százéves villamosok - csak néhány a gyereknapi hétvége programjaiból.

Érdi Tamás: "Ezekért a pillanatokért érdemes élni"

Nemrég tért haza a Prima Primissima-díjas zongoraművész svájci turnéjáról, ahol többek között Chopin és Liszt műveit szólaltatta meg. INTERJÚ

Sötét idők

A kínai közelmúlt egy még mindig elhallgatott időszakáról, az 1959 és 1961 közti éhínségről huszonévesek készítettek megrázó előadást. KRITIKA

Puccini Fesztivál – Torre del Lago – 2012. július, augusztus

Észak-Toszkána csodálatos vidékén rendezik meg az 58. Puccini Fesztivált.

Programkereső

MIT HOL
 -TÓL   -IG