Eltemették Seregi Lászlót
A Kossuth-díjas művésztől a családja, balettművészek, énekesek, színészek búcsúztak az Opera előcsarnokában és a Farkasréti temetőben.FOTÓRIPORTTAL
Ha továbblép Shop oldalunkra, folytathatja a vásárlást.
A mégsem gomb megnyomására rendelési szándékát töröljük.
A Kossuth-díjas művésztől a családja, balettművészek, énekesek, színészek búcsúztak az Opera előcsarnokában és a Farkasréti temetőben.FOTÓRIPORTTAL
Újrarendezték az Esterházy-család Európa egyik leggazdagabb magántulajdonban lévő fegyvertárát, melyből kiállítás nyílt Fraknó várában.
A Nemzeti Színház igazgatója a Szegedi Szabadtéri Játékok Mágnás Miskájához keresett táncosokat.
A Budapesti Wagner-napokon június 3-án és 19-én a Müpában látható a Tannhäuser. A darab rendezőjével, Matthias Oldaggal beszélgettünk. INTERJÚ
Színvonalas és társadalmilag elkötelezett világzenét játszik a Rupa and the April Fishes, akik május 31-én érkeznek a Müpába. MAGAZIN
Játékkiállítás, rajzfilmek, artisták, nassolás, Varázshegy és százéves villamosok - csak néhány a gyereknapi hétvége programjaiból.
Nemrég tért haza a Prima Primissima-díjas zongoraművész svájci turnéjáról, ahol többek között Chopin és Liszt műveit szólaltatta meg. INTERJÚ
A kínai közelmúlt egy még mindig elhallgatott időszakáról, az 1959 és 1961 közti éhínségről huszonévesek készítettek megrázó előadást. KRITIKA
A száz éve, 1912. április 5-én született író emlékére Örkény Évfordulót, és számos programot szervezett a Hungarofest.
egyébként én nagyra tartom Jordán Tamást.olyannyira, hogy családon belül egyszerüen csak "biboros urként emlegetjük
egyébként Mindszenty zalaegerszegen volt apát blébános.nagyapámmal sokat sakkoztak s amikor az öregem nyert,felpattant de megfegyelmezte magát
mert az asztal bánta
s mikor nagyapa látta.hogy már ideges, szándékosan elrontott egy lépést és hagyta nyerni
repülögépen halt meg..ez is nagy alakitása volt Jordánnak. ahogy lassan lecsusztak a szent iratok a földre .......
[4] Tökéletesen egyetértek, de pontosítanom kell mégis: Sinkovits NEM ezen a színpadon volt Tiborc (meg sem érte az új Nemzeti felépültét, 2001-ben elhunyt). De hogy még cifrább legyen a helyzet: EZ a Nemzeti nemcsak épületileg, de jogilag SEM azonos a korábbi Nemzetivel; az társulatostul maradt, ahol volt, a Hevesi Sándor téren, csak átkeresztelték Magyar Színházra, Nemzetit pedig újat gründoltak az ezredfordulón. Ez azt eredményezte, hogy egy évig nem volt ténylegesen működő Nemzeti Színház Budapesten. Ez sajnos az első Orbán-kormány hibája és mulasztása, hogy nem biztosította a budapesti Nemzeti Színház jogfolytonosságát. Aztán jöttek a 2002-es választások, a végeredményt tudjuk, azt is, miként volt lehetséges. Jordán még jó igazgató volt, nadehát Alföldi... Vö. portálunkon a János vitézzel foglalkozó topik...