Haydn 2009
Találatok száma:11

A mester pimaszul elbánik a mesterrel. A saját fölmenőit még ennyire sem kíméli... tovább...

Esterházy Péter Kossuth-díjas író Harminchárom változat Haydn koponyára című színművének ősbemutatójával zárul december 18-án a Bárka Színházban a Haydn Év 2009 rendezvénysorozata. tovább...

A Haydn Év 2009 rendezvénysorozata a nagysikerű fertődi Kastélykoncertek után Budapesten, egy a klasszikus zenei koncertek számára új helyszínen, a VAM Design Centerben rendez hangversenyeket november 13. és 15. között. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet a november 14-i koncertre! tovább...

A Haydn Év 2009 rendezvénysorozata a nagysikerű fertődi Kastélykoncertek után Budapesten, egy a klasszikus zenei koncertek számára új helyszínen, a VAM Design Centerben rendez koncerteket, és ismét valami újjal lepi meg a közönséget november 13. és 15. között. tovább...

Milyen kölcsönhatásban lehet Haydn életműve és a XX-XXI. század zenéje? Milyen titkos szálakon keresztül hat a kortárs szerzőkre a nagy bécsi mester? A hagyományos komolyzenei koncertek mellett a modern zenei csemegék kedvelői is biztosan megtalálják a kedvükre való programot a Haydn és a XX-XXI. század zenéje fesztiválon, amelyre a Haydn Év 2009 keretében a VAM Design Centerben kerül sor november 13. és 15. között. tovább...

A Haydn-év alkalmából nemcsak koncertek, rendezvények, kiállítások mutatták be a zeneszerző életét és munkásságát, hanem könyvek, lemezek is napvilágot láttak. E kiadványok közül válogattunk. tovább...

Október 18-án ér véget az Esterházy Vonósnégyes Fesztivál a Hagen Quartet koncertjével. tovább...

Október 17-én délután fél négytől a Keller Vonósnégyes ad koncertet Eisenstadtban az Esterházy Vonósnégyes Fesztiválon, este fél nyolctól pedig az Artis Quartet zenél. tovább...

Pénteken veszi kezdetét Eisenstadtban az Esterházy Vonósnégyes Fesztivál. A nyitókoncerten a Mosaiques Quartet lép fel. tovább...

Lassan lezárul a Haydn-év, de a programok áradata még korántsem ért véget. 14. és 16. között neves tudósok és művészek egyedülálló szimpózium keretében értekeznek majd Haydn a 21. században címmel. tovább...

Az Auer Vonósnégyes koncertjével veszi kezdetét szeptember 11-én a IV. Haydn Vonósnégyes-Fesztivál. Az Európa minden tájáról érkezők 20-áig muzsikálnak Fertődön. tovább...

1

Programkereső

MIT HOL
 -TÓL   -IG 

Vége az ingyenebédnek, csak magunkra számíthatunk

A Szünet nélkül! – a magyar kultúra érdekében címmel rendezett konferencián a magyar kortárs kulturális élet meghatározó alakjai szólaltak fel.

Kétszáz főt bocsátanak el az Operaházból

Április elsejével indul a csoportos létszámcsökkentés a dalszínházban, derült ki a január 6-i rendkívüli társulati ülésen.

A Mókus meg a Mogyoró Nagy kalandja

Február 15-én a Müpában a Monamo zenél a Jazzműhely sorozatban. Zenéjük életvidámsága, impulzív ereje az élő bizonyíték arra, hogy nincsenek korlátok, ha tehetséges zenészek dolgoznak együtt.

Elhunyt Sebestyén János

Magyar Állami Operaház

Február 4-én érte a halál a 80 éves Liszt-díjas orgona- és csembalóművészt.

Csak a függetlenség az alternatíva

A Stúdió K újdonsült ügyvezető igazgatójával és művészeti vezetőjével, Zubek Adriennel és Nagypál Gáborral a jelenről és a jövő szándékairól és lehetőségeiről beszélgettünk.

Vajda Gergely: 'Jó koncerteket vezényelni szerződtem ide'

Vajda Gergely (fotó: MTVA)

Zártkörű pályázat útján lett vezető karmestere az MR Szimfonikusoknak Vajda Gergely, akit a két kontinensen való megfelelésről is kérdeztünk.

Gál Tamás:'Egyáltalán nem akartam karmester lenni'

Arts&Business

A Liszt-díjas karmester nemrég vette át a Zeneakadémia zenekarának vezetését. INTERJÚ

Sör + jövő

James Ensor: A halál uralkodik a hét főbűn felett (KOGART Ház)

Az idei első WAMP vásáron, február 12-én lehet megnézni a Heineken és a WAMP közös tervezői pályázatára készült majd két méter magas palackokat.

Mai évfordulók