Fidelio Tours

VAKÁCIÓ - Hova menjen nyáron a gyerek?

Nyári táborok
2020.06.12. 17:45
Ajánlom
A koronavírus-járvány miatt sok szülő kivette már az éves szabadsága jelentős részét, ezért különösen hasznos alternatívát nyújtanak a gyerekek lekötésére a napközis és ottalvós nyári táborok, amelyek június 16-tól kínálják programjaikat. Ezek közül válogattunk!

A Seuso kincsek története, kézművesség, barkácsolás, ősmaradványok megismerése, gombaismeret, játékok régen és ma, hangszerépítés, zenéslés. Számtalan napközis és ottalvós nyári tábor létezik, különböző tematikákat, érdeklődési köröket és korcsoportot megcélozva. A választás nem könnyű, ebben igyekszünk most segíteni az alábbi válogatással.

 

Vakáció-Sziget

Csodálatos környezet, mégis a város szívében, egész nyáron. A XIII. kerületi önkormányzat a Margitszigeten szervezi meg június 16. és augusztus 28. között minden hétköznap a Vakáció-Sziget napközis táborát. A táborba 6 és 12 év közötti gyermekeket várnak a három különböző tematikus táborrésszel. A Színház az egész világ! táborrészben hivatásos drámapedagógusok segítségével nyerhetnek bepillantást a gyerekek a kulisszák mögé. Az Örökmozgók! részben játszóházi hangulat, míg a Kreatív-sziget!-en kézműves foglalkozások, szabás-varrás, agyagozás és egyéb szakkörök lesznek. A táborokat a XIII. kerületi lakosok kedvezményesen vehetik igénybe.

További információ itt található.

forrasFlickr-173526.jpg

nyári tábor (Fotó/Forrás: Flickr)

 

Crescendo Tábor

Noha idén elmarad a Crescendo Nyári Akadémia és Fesztivál, a szervezők szeretnének a tehetséges fiatal zenészeknek valamilyen módon mégis lehetőséget teremteni a zenélésre, ezért várják a 16 év fölötti magyar jelentkezőket az egyhetes Crescendo Tábor július 26. és augusztus 2. között Tokajban.

A komolyzenei táborban a magyar komolyzenei élet neves zenészeitől, többek között Dallos Erika, Kállay Ágnes, Kemenes András, Meláth Andrea, Szabóki Tünde művészektől, tanulhatnak a résztvevők egy kellemes, családias környezetben. A hegedű-, cselló-, zongora- és énekórák, illetve az opera-, barokk- és kamarakurzusok mellett ezúttal sem marad el a közösségépítés és a lelki feltöltődést szolgáló programok.

Jelentkezési határidő: 2020. június 19. éjfél

További részletek ide kattintva.

 

Vas sárkányok, Seuso kincsek, lovagok és királylányok

Öt héten át, június 29. és július 31. között öt különböző témában várja a 7 és 12 év közötti gyerekeket a Magyar Nemzeti Múzeum. A gyerekek megismerkedhetnek az őskorral, a római korral a Kárpát-medencében, a honfoglalással, a középkorral, valamint a szultánok és császárok udvarával. Az egésznapos foglalkozásokat, felfedezőjátékokat, kreatív játékokat képzett múzeumpedagógusok tartják.

A részletekről itt olvashat.

forrasNemzetiMuzeum-173528.jpg

nyári tábor (Fotó/Forrás: Magyar Nemzeti Múzeum)

 

Természetbúvár-tábor a Természettudományi Múzeumban

Kalandozás az őslények, dinoszauruszok világában, bepillantás a kiállításainkba, gyűjteményekbe, kutatómunkába, mikroszkopizálás, ősmaradványok válogatása, ízeltlábúak vizsgálata, növényhatározás, gombaismeret, herbáriumkészítés, termések, ásványok megismerése. A nyári szünetben, június 16. és augusztus 28. között megnyitja kapuit a Természettudományi Múzeum a gyermekek számára. A napközis táborban múzeumpedagógusok és a gyűjteményekben dolgozó szakemberek, muzeológusok és preparátorok segítenek a természet titkainak felfedezésében.

További információ itt érhető el.

 

Heted7 Táborok a Szentendrei Skanzenben

Június 29. és augusztus 28. között várja a Szabadtéri Néprajzi Múzeum a 6-12 éves gyerekeket nyári napközis táboraiba, a nyár utolsó hetében pedig alkotó kedvű fiataloknak és felnőtteknek szervez fazekastábort a Skanzen. A gyerekek jellegzetes paraszti munkákat próbálhatnak ki, kézműves tevékenységekben, mozgásos és dramatikus játékokban vehetnek részt. A múzeum szabad területei, a kertek, rétek, erdő és a patak lehetőséget adnak, hogy a gyermekek kiéljék mozgásigényüket.

A nagy csűrök, pajták, házak esős és meleg időben is jó szórakozást kínálnak.

A nyár végi fazekastábor alatt megismerkedhetnek a vállalkozó kedvűek a formázástól a díszítésig a fazekasság technikájával. A tábor közelebb hozza az érdeklődőkhöz a magyar népi fazekasság világát, és megismertet a Kárpát-medence fazekas központjaiból kikerülő remekművek forma- és ismeretgazdagságával.

Részletek itt olvashatók.

image002-173444.jpg

nyári tábor (Fotó/Forrás: Szentendrei Skanzen)

 

Nyári tábor a Veszprém Petőfi Színházzal

A fiatalokat szólítja meg a színház: az első turnusban június 29. és július 3., a második turnusban augusztus 10. és 14. között várják a 10 és 14 év közötti fiatalokat. A tábor részvételi díja 19.000 forint/fő, ami tízórait, uzsonnát, meleg ebédet és ajándékokat is tartalmaz.

Jelentkezni a jelentkezes@petofiszinhaz.hu e-mail címen a turnus megjelölésével, valamint az elérhetőségek megadásával lehet.

 

Hello Wood design napközis tábor

Június 15-22. között a design területei iránt érdeklődő, barkácsolni és alkotni vágyó 7-14 éves gyerekek számára hirdet napközis tábort a Hello Wood Óbudán a Zichy-kastélyban. Design témájú készségfejlesztő programjaikon egészséges életmódot folytató tervezőművészek, designerek dolgoznak együtt a tervezés, a kétkezi alkotás és a design területe iránt érdeklődő gyerekekkel.

A hangsúly a kétkezi tapasztalat megszerzésén van: a workshopok eredménye lehet design bútor, stop-motion animációs kisfilm, egy művészi fotó, grafikai alkotás, egy divatos ruha, kiegészítő, ékszer vagy akár egy látványos divatbemutató is.

Információ és jelentkezés a Hello Wood Junior oldalán.

hello_wood_foto_darab_zsuzsa-173926.jpg

nyári tábor (Fotó/Forrás: Hello Wood / Darab Zsuzsa)

 

Neves zenészek tanítanak a Gitármánia Táborban

Ferenczi György, Siklósi Örs, Gyémánt Bálint és Füstös Bálint is előadást tart a Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban Tiszaligeten. Az 1 hét alatt közel 100 kurzuson vehetnek részt az ifjú és kevésbé fiatal zenészek július 20. és 26. között. Többek közt ének, gitár, dob, basszusgitár, billentyűs hangszerek, dalszerzés, egyéniségfejlesztés, hangszerelés, stúdiózás, szövegírás és zenekari képzés is szerepel a kínálatban.

A jövő zenészei különböző szakmai órákon is részt vehetnek, ilyen a hallásvédelem, a hangszerépítés, a hangtechnikai ismeretek, a szerzői jogok, a színpadi ismeretek, a technológiai előadások, a zenekari képzés és a zeneterápia.

Jelentkezési határidő: 2020. július 10.

További információ és jelentkezés ide kattintva.

Gitarmaniazenekariora-173405.jpg

Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor (Fotó/Forrás: Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor)

 

Múzeumi nyári tábor a mesék szárnyán

Idén három időpontban hirdeti meg nyári táborait a váci Tragor Ignác Múzeum 6-10 éves gyerekek számára. Június 22. és 26. között, valamint július 20. és 24. között „Kalandozások a mesék és mondák világában” címmel a drámapedagógiáé és az interaktivitásé lesz a főszerep. Szó lesz a gyógyfüvekről, a természetfeletti erőkben való hitről, a tárgykészítés, a népi hitvilág, az ember mindennapjairól régen és most (használati tárgyak megismerése), valamint az érzelmek kifejezéséről a képzőművészet bekapcsolásával.

A július 6. és 10. között zajló „Játékos időutazás” című foglalkozásokon ugyancsak a meséket, mondákat és mellette a különböző történeti korokat hívják segítségül az időutazáshoz: ősi hitvilág és hiedelmek kutatása a régészet által, vendégség Mátyás király udvarában, játékok régen és ma.

A tábor napközis jelleggel kerül megtartásra a Múzeum Pannónia Ház kiállítóhelyén, hétfőtől péntekig, 8 és 16 óra között. Költsége 23.000 Ft/hét, amely a foglalkozások költségét és a meleg ebédet tartalmazza. Egy turnusban 15 gyermeket tudnak fogadni.

A jelentkezés és befizetés határideje: 2020. június 14.

Információ, jelentkezés: info@muzeumvac.hu; 06-30-555-7306

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Olyan volt a teste, mint egy sámándob – 75 éve hunyt el Bartók Béla

Halála után három emberöltővel felidézzük Bartók utolsó éveit, és beleolvasunk Yehudi Menuhin nekrológjába. A zeneszerző iskolákat teremtett, hatalmas örökséget hagyott, amely egyszerre öröm és teher.
Jazz/World

Elhunyt Juliette Gréco, akinek Boris Vian, Albert Camus és Jean-Paul Sartre írt dalszöveget

Kilencvenhárom éves korában szerdán meghalt Juliette Gréco, a francia sanzon nagyasszonya, Léo Ferré, Jacques Prévert és Serge Gainsbourg dalainak előadója - közölte családja az AFP francia hírügynökséggel.
Zenés színház

A New York-i Metropolitan Operaház lemondta az egész szezont

Közel 140 éves történelmében először lemondta egész szezonját a New York-i Metropolitan Operaház (Met), amely csak jövő szeptemberben nyitja meg ismét kapuit a közönség előtt.
Vizuál

Fedezd fel Frida Kahlo életének helyszíneit!

Lehet-e még újat mondani arról a nőről, aki az életét és az érzéseit ilyen mélységben tárta a nyilvánosság elé, aki saját személyét is a művészete részévé változtatta? Az ikonikus képzőművészek életét bemutató filmek sorában ezúttal a mexikói festőművésznő nyomában járunk.
Színház

Hát én nem vagyok magyar? – Kondor Ernő, a pesti kabaré „feltalálója”

A magyar kabaré története szomorú históriákkal teli, a nagy nevettetők élete sokszor egyáltalán nem volt vidám. De talán az egyik legigazságtalanabb sors a honi kabaré alapítójának, Kondor Ernőnek jutott. Őt már az életében elfelejtették. Pedig pályatársa, Kellér Dezső joggal nevezte őt a műfaj feltalálójának, ugyanis az általa megteremtett irodalmi kabaré a világon egyedülálló volt.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Fidelio Tours werk

A Gyógyítókerttől a Pajtaszínházig – Partitúra az Őrségben

Az Őrségben kalandozik a Partitúra kulturális felfedezőműsor szeptember 26-án, szombaton 14.30-tól a Duna tévén. Egyébként az Őrség onnan kapta a nevét, hogy a honfoglaló magyarok őrállókat telepítettek ide az ország nyugati kapujának védelmére.
Fidelio Tours interjú

Szarvas József: Én házigazda vagyok Viszákon

Szarvas József egy nyaraláson szeretett bele az Őrség lankás, dimbes-dombos tájába, és megfogadta: amint lehetősége nyílik rá, házat vesz a környéken. Így is tett, a parasztház pedig azóta otthont ad egy különleges pajtaszínházi programsorozatnak is. A Fidelio ennek kapcsán is kérdezte Szarvas Józsefet.
Fidelio Tours magazin

Művészcsaládok évszázados búvóhelye – Partitúra az Áprily-völgyben

„Megérkezik a busz Visegrádra, néhány jellemző, az autóból is értelmezhető tájkép, plusz drónfelvétel, utána átérünk Tahiba, a Péreli-Tolcsvay művészpár házához…” – így kezdődik a Partitúra Visegrád-környéki kalandozásának forgatási terve. Most szombaton, szeptember 19-én pedig már láthatjuk is a Duna tévén – a szokásos időben, 14.30-kor –, hogyan vendégeskedett Miklósa Erika operaénekes és Batta András zenetudós műsorvezető páros először Péreli Zsuzsa textilművész és Tolcsvay László zeneszerző otthonában.
Fidelio Tours magazin

"Kivonják a forgalomból" a holland királyi család aranyozott hintóját

Valószínűleg nem használják többé hivatalos eseményeken a holland királyi család aranyozott hintóját (Gouden Koets) a gyarmati rendszert megidéző díszítése miatt.
Fidelio Tours videó

„Mindegyik adás másként áramlik” – Indul a Partitúra harmadik évada!

Tard – a Matyódesign Center Váczi Rozival. Aztán a Szalajka-völgy, Fátyol-vízesés, erdei kisvasút, kemencében sült füstölt pisztráng a szilvásváradi Sáfrány udvarban, s még Gryllus Dániel, Wahorn András és a Bélapátfalvai Ciszterci Apátság, „a kőbe foglalt hit, történelem és harmónia”. Szeptember 12-én, szombaton, 14.30-tól indul a Partitúra harmadik évada a Duna tévén. A kulturális kalandtúra két vezetője, akik a Bükkben és környékén kalandoznak az első adásban: Miklósa Erika operaénekes és Batta András zenetudós. A műsor rendezője: Novák Péter.