gyerek

Élményekkel teli hétvége az egész családnak

2014.05.20. 15:35
Ajánlom
A nemzetközi gyereknapon számos, budapesti helyszín várja színvonalas rendezvényekkel a kikapcsolódni vágyó családokat.

A Bóbita Gyereknapon, május 25-én egész napos, ingyenes programok közül válogathatnak a családok az Allee bevásárlóközpontban. Az Eszter-Lánc mesezenekar, az Apacuka Zenekar és a Talamba Ütőegyüttes koncertje mellett kreatív kézműves foglalkozások, arcfestés, varázslat, mese és kacagás - Boldog Péter bűvész, valamint tudományos kísérletek is garantálják a kikapcsolódást.
Első és egyben rendhagyó gyermeknapi fesztiválját rendezi meg a Pesti Magyar Színház május 22-25. között. A négy napos "maratoni" gyermeknapon igazi színházi, irodalmi és kreatív programokkal várják a gyerekeket a teátrumba. A színház családi fesztiválján és előadásain a gyermekeknek írt darabok szerzői, valamint egy általuk meghívott író társuk is jelen lesz, ahol a könyvvásáron és börzén túl, a gyerkőcök még dedikálhatják is az írókkal kedvenc, vagy frissen szerzett könyvüket.
A Klebelsberg Kultúrkúria gyereknapi forgataga május 24-én kerül megrendezésre. A Csodamalom Bábszínház elhozza Gőgös Gúnár Gedeon című előadását, de lesz mulatság a Kolompos együttessel, valamint - a gyerekek legnagyobb örömére - Pegazus mesés játéktára, Tekergőtér, Furfangos csodavilág játszóház, bűvész, Gömbölődő játéktár, kézműves játszóház és hempergő is.

Szintén május 24-én tartják a gyereknapot a Magyar Mesemúzeumban, ahol 11 órától Kovácsovics Fruzsia repíti el a kicsiket zenés-mesés műsorában a Távol-Keletre. 12 órától veszi kezdetét a GYIK Majális, ahol szabadtéri kiállítás, animációs vetítések és kreatív workshopok állnak a gyerekek rendelkezésére. A nap zárásaként, 15 órától fergeteges moldvai táncház indul a Sebesvíz együttessel, versenyekkel, játékokkal, közös dalolással, csujjogatásokkal.
A Városligetben sem maradnak ünnep nélkül a gyerekek, hiszen május 24-25-én, két napon keresztül színházi előadások, koncertek, kvízjátékok szórakoztatják majd a nagyérdeműt. A kulturális kikapcsolódás mellett a szervezők egészségmegőrző programokkal is készülnek, lesz például gyermekfogászati szűrés, véradás, de lovasterápia-bemutató is.
Május 25-én szintén nagyszabású gyereknap veszi kezdetét a Művészetek Palotájában is: kint és bent, fent és lent rengeteg színvonalas, színpadi program, igényes játék és különleges foglalkozás várja mindazokat, akik valódi értékekkel szeretnék megajándékozni ezen a napon a gyermekeket.
Május 25-én, 11 órától a Budapest Jazz Clubban Királylányok és Királyfiak címmel mesés történetet láthatunk, Kovács Patrícia előadásában. Az előadás megmutatja, mi is pontosan a jóság, a szépség, az állhatatosság, és az összes többi olyan tulajdonság, amit a kisgyerekek szíve rejt, és amit érdemes a felnőtteknek is feleleveníteni olykor-olykor...
A Millenárison a PLayKID Gyermeknap kínál színvonalas programot a családoknak. A színpadon fellép többek között Halász Judit, Gryllus Vilmos, Szandi, Kovácsovics Fruzsina és a Kaláka együttes is, de lesz arcfestés, minikresz pálya, rendőrségi és tűzoltóbemutató, táncoktaás és olvasósarok is. A szórakoztatás mellett a szervezők kiemelt feladatnak tartják, hogy felhívják a gyermekek és persze szüleik figyelmét a közelgő nyári táborok veszélyeire, illetve az egészségük megőrzésének fontosságára különböző játékok segítségével.
A nevetés és a jókedv kapják a főszerepet a Magyar Vasúttörténeti Park gyereknapi rendezvényén. Május 25-én 11 órától a Magyar Rádió Családi Koncert - Klasszikusoktól a Rockzenéig produkciója, 15 órától pedig a Kispárna zenekar műsora szórakoztatja a közönséget. A mozgás is fontos szerepet kap az eseményen: a gyerekek kipróbálhatják ügyességüket a Cartoon Network Fociakadémia nyitóeseményén is.

Programkereső

Legolvasottabb

Klasszikus

Otthon a zenében – Ismerd meg Borsos Kata hegedűművésznőt!

Ki gondolná, hogy a finom vonású, fiatal hegedűművésznő idejét a doktori képzés és három gyermek tölti ki? A Zeneakadémia fiatal tehetségeit bemutató portrésorozatunk első részében Borsos Katával ismerkedhet meg a közönség, akinek DLA zárókoncertjére január 25-én kerül sor a Solti Teremben.
Könyv

„Esterházy Péter túl fogja élni a könyveket” - Kemény István köszöntője az Esterházy Péter és Gitta Könyvtár megnyitóján

Az Evangélikus Országos Gyűjtemény legújabb ékessége, a mintegy 12 ezer kötetet számláló új könyvtár január 24-től látogatható előzetes regisztráció után. Az avató ünnepségen személyes hangú beszédet mondott Kemény István író is, aki elsőként a Fidelio olvasóival osztotta meg írását.
Színház

Csalók és megcsaltak játszmája

Életünk illúziókra épül: próbáljuk a jó oldalunkat mutatni az emberek előtt, sikeresnek látszani, szépnek, okosnak és gazdagnak tűnni. Néhány embernek mindez valóban sikerül, mások egy hamis valóság mögé bújva élik mindennapjaikat. „Korunk cégvezetője”, Háy János darabjának főszereplője is ilyen. A legjobbat akarja, és minél többet markol, annál jobban szétesik az addig megszokott világa.
Zenés színház

A rokokó erotikája – Veszedelmes viszonyok a Budapesti Operettszínházban

Ősbemutatóra készül január 28-án és 29-én a Budapesti Operettszínház: a Choderlos de Laclos regénye nyomán készülő Veszedelmes viszonyok Kovács Adrián zenéjével és Kiss Csaba rendezésében kerül színre.
Színház

Színészek kampányolnak a választás tisztaságáért

Az Unhack Democracy kezdeményezésére több színész is csatlakozott a választások tisztaságát elősegítő kampányhoz – írja a 444.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.