gyerek

Meríts a Dunából!

2014.06.27. 15:11
Ajánlom
A Nemzetközi Duna Napot június 29-én a Kopaszi-gáton ünneplik a Duna-barát kalandorok a Mindspace szervezésében, a Danube Flow - Hív a Duna! programsorozat zárásaként. Lehet majd kacagni, horgászni, nyomozni, sírni, jógázni, táncolni, dobálni, kísérletezni. Mindezt egy helyen és egy időben.

A gáton a gyerekprogramok közül ott lesznek a Meríts a Dunából! - Ha szomjazod a tudást játéktár állomásai, a Duna kvíz, és a kultúrAktív jóvoltából A Nagy Hídépítő Játék, amelynek keretében újrahasznosított alapanyagok felhasználásával híd makett készítő foglalkozás lesz. Hogy valóban komolyan vehessék magukat, a szervezők felkérték a tudományt, hogy képviseltesse magát, és vizes kísérletekkel mutassa be, mit tud a víz. A tudomány segítségére az MTA Duna-kutató Intézet munkatársai lesznek.

A kacagásé lesz a főszerep a vizes játszótér és a Tér-kép-más programok esetében, ahol Budapest Duna-parti nevezetességeit lehet elhelyezni egy műholdfotóra. A férfilátogatók számára horgászást biztosítanak a szervezők, ezúttal dunai halakat lehet kihalászni egy medencéből.  Az "Utazás a Dunán" dobálós játék során pedig a folyó jelentősebb városait lehet megismerni. Jaskó Bálint, a KOMA társulat színészének egyszemélyes előadása keretében pedig „A vízcsepp élete" című tragikomédiát láthatja a nagyérdemű.

Újra lehet majd nyomozni, a Kopaszi-gátra szabott krimijáték során a résztvevők a vérszomjas gyilkos nyomába szegődhetnek. A test tornásztatók ezúttal jógaórán vehetnek részt a Jalagati Yoga Club jóvoltából. A módszer kitalálói a tradicionális jóga alapjait ötvözik a legmodernebb edzéselméleti és mozgásszervi rehabilitációs szempontokkal. Ha mindez még nem elég, Fejreállítjuk a Dunát! A Vizes Város, Budapest szünidei alkotópályázat képzőművészeti csemegével csatlakozik a Duna Naphoz, egy camera obscurát építenek fel a Kopaszi-gáton, Bölcskey Miklós képzőművész, egy hatalmas fekete lepel és a résztvevők közreműködésével. Emellett lehetőség nyílik újrahasznosított anyagokból saját camera obscura készítésére, és Duna fotózásra a frissen készített kamerákkal.

A napot három koncert zárja, ahogy Duna Naphoz dukál, Pecával és Harcsával és egy meglepetés Góbéval. A népzenét komolyzenei alapokon pengető Góbé kezd, majd Harcsa Veronika aranytorkú énekesnőnk, Gyémánt Bálinttal kiegészülve mutat be csodát, az estét pedig a brazil dallamos talpalávalóval a Peca formáció zárja, a furulyakészítés mesterével, Gábos Barnával.

A Danube Flow - Hív a Duna! összes eseménye vállalati-civil együttműködés keretében a Coca-Cola Magyarország támogatásával valósul meg. A Jalagati jogába belekóstolók között jógabérletet, a krimi és a Meríts a Dunából! állomásait végigjárók között pedig hajójegyet sorsolnak ki a szervezők. Azok között pedig, akik komolyan belemerültek a nyolc eseményből álló rendezvénysorozatba, és legalább három Hív a Duna! eseményre ellátogattak, további értékes nyereményeket sorsolnak ki.

A programok délután 2-től este 10-ig tartanak majd, bővebb információ ide kattintva olvasható.

Programkereső

Legolvasottabb

Jazz/World

Gryllus Samu hangszerelte át Gryllus Dániel Weöres Sándor prózájára komponált dalsorozatát

Weöres Sándor költői prózájának, az 1945-ben publikált A teljesség felének sorai közmondásként ma is köztünk élnek. Ezeket a gondolatokat ültette át a zene nyelvére Gryllus Dániel csaknem 40 évvel ezelőtt, most pedig fia hangszerelésében lesznek hallhatóak február 5-én, a Magyar Zene Házában.
Könyv

A sors kövei – 140 éve született Virginia Woolf

A modern angol próza és lélektani regény egyik megteremtőjeként is ismert Virginia Woolf a 20. század egyik legnagyobb hatású irodalmi alkotója, aki bár sikeres írói karriert tudhat maga mögött, az életében elszenvedett traumákat sosem tudta feldolgozni.
Színház

Az eltűnt idő nyomába ered Hajduk Károly

Jancsó Júlia fordítása nyomán elevenedik meg Marcel Proust kultikus műve, Az eltűnt idő nyomában Fischer Iván Lakásszínházában, február 5-én.
Plusz

Kulka János tanítja újra beszélni a sztrókon átesett Lang Györgyit

Az énekesnő erről a Klubrádió Ötös című műsorában beszélt Falusi Mariannak, akivel korábban együtt vezették a műsort – számolt be róla a Színház Online.
Klasszikus

59 éves korában elhunyt Patkós Sándor fagottművész

Tragikus hirtelenséggel, életének 59. évében, január 26-án elhunyt Patkós Sándor fagottművész, a Budapesti Fesztiválzenekar alapító tagja.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.