Jazz/World

Ingyenes nyáresti koncertek és ZeneKert – megnyitott a Magyar Zene Háza Szabadtéri színpada

2022.05.25. 15:05
Ajánlom
Egész nyáron ingyenes szabadtéri koncertekkel és egy új kerthelyiséggel, a ZeneKerttel várja a látogatókat a Magyar Zene Háza. A szabadtéri színpad feltörekvő tehetségek és izgalmas zenei kísérletek számára ad lehetőséget koncertezésre, számos jól ismert zenész és formáció mellett.

A szabadtéri szezon is példázza a Magyar Zene Háza zsánerhatárokat elmosó attitűdjét. A szabadtéri szezon ingyenes programkínálatában DJ-szettek, kezdőket is váró táncházak, filmvetítések, valamint családi programok fogadják a látogatókat.

Május-júniusban a Városkapu: Debrecen elnevezésű sorozat várja a közönséget, amelynek keretében Debrecen város zenei élete mutatkozik be, nemcsak beltéri koncerteken, hanem szabadtéri programokon keresztül is.

Május 26-án debreceni kötődési DJ-k (The Magic Track, Grabo’sky) szettjei hívják táncba a látogatókat. A hónap végén a családi programok is részben kiköltöznek a szabadtérre, elsőként a Makám gyereknapi koncertje szól a kisebbeknek, Kimegyek holnap az állatkertbe címmel.

Júniusban az Intermezzo Fesztivál MOME X MZH is a szabadtéri helyszínen kísérhető figyelemmel,

majd a nyár meghatározó részében, július-augusztusban és még szeptember első felében is tovább szélesedik a kínálat filmvetítésekkel, némafilmekhez társított klasszikus- és kortárszenei produkciókkal, szombatonként szabadtéri családi programokkal és rengeteg további koncerttel és DJ-szettel. 

Programok:

 • május 26. DJ-k Debrecenből DJ-znek – The Magic Track | Grabo’sky (Városkapu: Debrecen, dj-szett)
 • május 29. Kimegyek holnap az állatkertbe – Makám gyereknapi koncert (családi)
 • június 3. DuoCorde (klasszikus, kortárs)
 • június 5. Csillagkapu (Városkapu: Debrecen, családi)
 • június 8. Bolyki Sára – Várallyay Petra duó (tradicionális, jazz)
 • június 12. Királyok útján – a Szent István Király konzi fúvós zenekarának koncertje
 • június 14. Vibe Changers X Sena (Irie Maffia X MC Zeek (pop, improvizáció, open mic)
 • június 16. Táncház: Mártones (tradicionális, táncház)
 • június 17. ASAN Budapest: Eklektíva - Yapo, DJ Petrányi Zsolt (dj-szett)
 • június 18. ASAN Budapest: Eklektíva – Lust & Planetmalcolm, Cadik (dj-szett)
 • június 23. Intermezzo Fesztivál - MOME X MZH 1. nap: ONE AB, Filipvariál (dj-szett)
 • június 24. Intermezzo Fesztivál - MOME X MZH 2. nap: Galactic Jackson, OIEE (dj-szett)
 • június 28. Vibe Changers (pop, improvizáció, open mic)
 • június 29. Papajazz (swing)
 • június 30. Nasip Kismet (globálzene)

A programokról további információk érhetők el itt»»

Támogatott tartalom.

Fejléckép:A Magyar Zene Háza Szabadtéri színpada (fotó/forrás: Magyar Zene Háza)

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Visszatérés a Walhallába

A Covid miatti kényszerű kihagyás miatt idén végre visszatérhetett a Budapesti Wagner-napok közönsége a Müpába, ahol már az első fanfárként felcsendülő Walhalla-motívum közben sokan érezték, ismét egy különleges utazás részesei lehetnek. Beszámoló az első Ring-sorozatról és a Rienziről.
Vizuál

Nyári hangulat a Virág Judit Galériában

Egry József, Csók István, Vaszary János, Szőnyi István egy-egy műve is megidézi a kánikulát a Virág Judit Galéria legújabb kiállításán. Az idén huszonöt éves galéria új, ingyenesen megtekinthető kamaratárlatán minden egyes alkotás megvásárolható.
Plusz

Színházi időutazás az Epreskertben – Jön a Séták Hétvégéje

Kurtizánok, gyilkosok és Piszkos Fred nyomába eredhetünk, bejárhatjuk Gül Baba Türbéjét, vagy éppen az Epreskert meséit nézhetjük meg egyfelvonásos színházi előadás formájában a Séták Hétvégéjén július 1. és 3. között.
Színház

Így néz ki most a felújítás alatt álló debreceni Csokonai Színház – GALÉRIA

2020 szeptemberében megkezdődött a debreceni Csokonai Színház felújítása, és a színház valamennyi belső terét érinti. Ilyen nagymértékű átalakításra az elmúlt 30 évben nem volt példa a teátrumban, amely a tervek szerint 2023-ban nyitja meg kapuit a nézők előtt.
Klasszikus

Fiatal művészeknek szervez mesterkurzust Miranda Liu

A New Millenium Nemzetközi Akadémia (NMIA) minőségi oktatást és online tanulási lehetőségeket kínál feltörekvő kreatív művészeknek, akik egy mesterkurzus keretein belül tanulhatnak világhírű zenészektől, művészmenedzserektől és szakértőktől.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Jazz/World ajánló

A Vujicsics Együttes is fellép Salföldön

A Balkánra fókuszál a 7. Salföldi Dalföld; a fesztivál koncertekkel, kiállításokkal, táncházzal, minikonferenciával és sok más kulturális programmal várja a közönséget június 24. és 26. között a Káli-medencében.
Jazz/World ajánló

Löszfal-tövi új dimenziók: Dombos Fest 2022

A Dombos Fest július elején újra várja Kishegyesen az igényes szórakozásra vágyókat, és mindazokat, akik idén is elvarázsolódnának a löszfal tövében. 22 évvel ezelőtt egy szemétdomb helyén civil összefogással indult a Dombos Fest, amely azóta a térség egyik legkedveltebb művészeti fesztiváljává vált.
Jazz/World ajánló

Chris Potter San Franciscó-i supergroupja, az SFJazz a Müpában

A jelenkor kihívásaira, az elmúlt évek nehézségeire reflektál június 24-i budapesti koncertjén az SFJAZZ Collective. A kilenctagú supergroup az élő bizonyítéka, hogy a jazz ma is ugyanolyan élő, érvényes és szerethető műfaj, mint egykoron.
Jazz/World gyász

Elhunyt Ducsai Szabolcs trombitás

A Budapest Jazz Orchestra és a Studio 11 állandó tagjának halálhírét a Magyar Jazz Szövetség jelentette be közösségi oldalán.
Jazz/World ajánló

Lemezpremier a Fidelión: itt a Blessing, a Rafael Mário Triótól

Rafael Mário a magyar jazz ifjú generációjának egyik kimagasló tehetségű zongoristája. Triójának létközege a kortárs ízekkel fűszerezett jazz, ez hatja át legújabb, Blessing című albumukat is. A lemezbemutató július 22-én hallható majd az Opus Jazz Clubban, Munkácsy Eszter (ének) és Tar Gergely (ütőhangszerek) közreműködésével.