Klasszikus

Klasszikus koncertek karácsonyra – a Zeneakadémia adventi ajánlata

2021.11.28. 07:40
Ajánlom
Élményt ajándékozni mindig jó: remek ünnepi meglepetés a Zeneakadémia háromféle értékben megváltható ajándékkártyája, amely felhasználható például a világklasszis előadókat és különleges hangversenyeket kínáló 2022. tavaszi szezonra is.
ZAK_ajandekkartyas_hird_1080x2000_2021-11-26-111938.png

Klasszikus koncertek karácsonyra (Fotó/Forrás: Zeneakadémia)

A 2022-es tavaszi kínálatban ismét nemzetközi hírű magyar és külföldi muzsikusok érkeznek a Liszt Ferenc téri zenepalotába, ritkán hallott kompozíciókkal, izgalmas műsorokkal. A teljesség igénye nélkül koncertet ad majd Kirill Gerstein zongoraművész a Hagen Quartettel, Fenyő László gordonkaművész a Borogyin Vonósnégyessel, Joshua Bell hegedűművész és Shai Wosner zongoraművész, a Kozsuhin és a Jussen zongoraművész-testvérpárok, a világ legjelentősebb fúvós művészeiből álló Les Vents Français, Roman Rabinovich és Fejérvári Zoltán zongoraművészek, Jean Rondeau fiatal francia csembalóművész, Fejérvári Zsolt nagybőgőművész és Báll Dávid zongoraművész, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar, valamint Beatrice Rana az Amsterdam Sinfoniettával. Kelemen Barnabás, Baráti Kristóf és Giovanni Guzzo hegedűművészek különleges szerepben is bemutatkoznak: egy sorozat részeként a Zeneakadémia Vonószenekarát koncertmesterként vezetik.

Az őszi szezonból tavaszig ívelő sorozatokban szereplő hangversenyek között lesz például Martin Fröst és a Svéd Kamarazenekar fellépése.

A jazz műfajában is érdekes koncertek várhatók: Kenny Barron amerikai és Dado Moroni olasz zongorista duója, illetve Snétberger Ferenc triója Jesper Bodilsen és Morten Lund dán muzsikusokkal ínyencségnek ígérkezik.

A gyermekeknek szóló Liszt-kukacok Akadémiája tavasszal a zenei felfedezőket állítja középpontba, bemutatva máig tartó hatásukat például a könnyűzenében és az éneklésben.

A Zeneakadémia saját szervezésű koncertjeire felhasználható 3.000, 5.000 és 7.000 forintos ajándékkártya mind a jegypénztárban, mind online megvehető, és a vásárlástól számítva egy évig érvényes.

Az elmúlt másfél év időszaka miatt a bérletek helyett a Zeneakadémia kedvezményeket nyújt azoknak, akik egy adott tematikus sorozaton belül több koncertre vesznek jegyet egy időben. Három hangversenyre szóló jegynél 10 százalék, négy vagy több esetén pedig 15 százalék kedvezmény érhető el a vásárlás összegéből. A Zeneakadémia Extra szolgáltatásra regisztráltak ezen felül további 5 százalék engedményben részesülnek.

További információ és jegyvásárlás ide kattintva! >>>

Támogatott tartalom.

Programkereső

Legolvasottabb

Könyv

Ők kapják idén a Baumgarten-emlékdíjat

Harmadik alkalommal jelentették be a Kukorelly Endre kezdeményezésére létrehozott elismerés díjazottjait. A teljes egészében közösségi adományokból finanszírozott Baumgarten-emlékdíjak átadására a vírushelyzet miatt később kerül sor.
Klasszikus

Kicsoda Oksana Lyniv, Itália első női zeneigazgatója?

A napokban kezdte meg a munkát a bolognai operaházban az ukrán Oksana Lyniv, aki az első női zeneigazgató Olaszországban. Neve a magyar közönségnek is ismerős lehet, hiszen járt már nálunk.
Színház

Anatolij Vasziljev osztályvezető lesz az SZFE-n

A világhírű orosz alkotó a színházrendező szakos hallgatók osztályvezetőjeként érkezik az intézménybe – közölte a Színház- és Filmművészeti Egyetem.
Vizuál

Elhunyt Ricardo Bofill spanyol sztárépítész

A posztmodern mesterének tartott sztárépítészt 82 éves korában, pénteken, Barcelonában érte a halál.
Könyv

Nyáry Krisztián tiltott szerelmekről ír

Február 14-én különleges kötet jelenik meg a Corvina Kiadó gondozásában. A Tiltott irodalom – Klasszikus irodalmi művek az azonos neműek közötti szerelemről című antológia a „Nem kötelező” sorozat második darabjaként kerül a könyvesboltok polcaira.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus Nők a zenében

Kicsoda Oksana Lyniv, Itália első női zeneigazgatója?

A napokban kezdte meg a munkát a bolognai operaházban az ukrán Oksana Lyniv, aki az első női zeneigazgató Olaszországban. Neve a magyar közönségnek is ismerős lehet, hiszen járt már nálunk.
Klasszikus hír

Zeneszerző-pályázatot hirdet a Filharmónia Magyarország

A zeneszerzőknek az Orgonák Éjszakája programsorozat valamennyi koncertjén elhangzó nyitányt kell komponálniuk, melyet március végéig küldhetnek el a pályázatra.
Klasszikus hír

Új vezetőt kapott a Fesztivál Akadémia Budapest

Dr. Egri Gábor kulturális menedzser lett a Fesztivál Akadémia Budapest új igazgatója. A szakember korábban a Müpa értékesítési és marketingigazgatójaként, valamint több hazai és nemzetközi intézmény és projekt vezetőjeként és tanácsadójaként vált ismertté.
Klasszikus hír

Pad Zoltán kapja idén a Lajtha László-díjat

A Magyar Rádió Énekkarának karnagya a január 18-i Lajtha-emlékesten veheti át az elismerést. A díjat azoknak ítélik oda, akik sokat tettek, hogy a zeneszerző életműve méltó helyére kerüljön a magyar kultúrában.
Klasszikus hír

Fiatal énekesek jelentkezését várják a Marton Éva Nemzetközi Énekversenyre

Az ötödik Marton Éva Nemzetközi Énekverseny élő fordulói, az elő- és középdöntők, valamint a döntő 2022. szeptember 5-től 11-ig zajlik majd a Zeneakadémián, az internetes közvetítésnek köszönhetően pedig a világ minden pontjáról követhetik az érdeklődők.