Klasszikus

Újévi Díszhangverseny – a Pannon Filharmonikusok adventi ajánlata

2021.11.28. 07:25
Ajánlom
Újév. Egy rövid, de gazdagon összetett szó. Magában hordozza a jövő várakozását, az új reményeinket és egy viszonylag hosszú, ámbár gyorsan elröppeni látszó 365 napos időszakot. Újévi üdvözletünket, bizakodásunkat és vágyainkat töltjük ilyenkor a pezsgőspoharakba, amelyekhez Pécs legrangosabb társadalmi eseményén újra ünnepi klasszikus muzsika társul.

Legutóbb elmaradt, de most, 2022. január 2-án, vasárnap este a Pannon Filharmonikusok Újévi Díszhangversenyére várják a nagyérdeműt, ahol a hagyományos Johann Strauss-darabok mellett újdonságok is felcsendülnek. A szerzők között szerepel: John Williams, Scott Bradley, Korngold, Gerschwin, Lutosławski, Dvořák és tapsra invitáló műveik között a zenekar koncertmesterének, Bánfalvi Zoltánnak nyitánya is elhangzik. Vendégművész Balog József zongoraművész lesz, vezényel Bogányi Tibor vezető karmester.

Kiemelt közreműködő vendég a közönség!

P1021142_j-110209.jpg

Újévi Díszhangverseny (Fotó/Forrás: Pannon Filharmonikusok)

Nívós társadalmi esemény költözik tehát a pécsi Kodály Központ szívébe – a világ egyik legfantasztikusabb akusztikájú hangversenytermébe, amely az alkalomhoz méltó módon öltözik csodás fény- és virágdíszbe. A zenekar közönségdíjas férfi és női muzsikusára itt még lehet szavazni, majd a hangversenyt követő exkluzív zártkörű fogadáson köszönthetjük őket név és személy szerint! Ugyancsak itt köszöntik az együttest támogató Páholytagokat, akik több évre előre lefoglalják helyüket az újévi koncerten, és a zenekar kiemelt figyelmében részesülnek az egész évad során.

Csatlakozzon Ön is!

Szeretettel várja Önt és családját a 210 éve alapított Pannon Filharmonikusok!

További információ és jegyvásárlás ide kattintva! >>>

Támogatott tartalom.

Programkereső

Legolvasottabb

Könyv

Ők kapják idén a Baumgarten-emlékdíjat

Harmadik alkalommal jelentették be a Kukorelly Endre kezdeményezésére létrehozott elismerés díjazottjait. A teljes egészében közösségi adományokból finanszírozott Baumgarten-emlékdíjak átadására a vírushelyzet miatt később kerül sor.
Klasszikus

Kicsoda Oksana Lyniv, Itália első női zeneigazgatója?

A napokban kezdte meg a munkát a bolognai operaházban az ukrán Oksana Lyniv, aki az első női zeneigazgató Olaszországban. Neve a magyar közönségnek is ismerős lehet, hiszen járt már nálunk.
Színház

Anatolij Vasziljev osztályvezető lesz az SZFE-n

A világhírű orosz alkotó a színházrendező szakos hallgatók osztályvezetőjeként érkezik az intézménybe – közölte a Színház- és Filmművészeti Egyetem.
Vizuál

Elhunyt Ricardo Bofill spanyol sztárépítész

A posztmodern mesterének tartott sztárépítészt 82 éves korában, pénteken, Barcelonában érte a halál.
Könyv

Nyáry Krisztián tiltott szerelmekről ír

Február 14-én különleges kötet jelenik meg a Corvina Kiadó gondozásában. A Tiltott irodalom – Klasszikus irodalmi művek az azonos neműek közötti szerelemről című antológia a „Nem kötelező” sorozat második darabjaként kerül a könyvesboltok polcaira.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus Nők a zenében

Kicsoda Oksana Lyniv, Itália első női zeneigazgatója?

A napokban kezdte meg a munkát a bolognai operaházban az ukrán Oksana Lyniv, aki az első női zeneigazgató Olaszországban. Neve a magyar közönségnek is ismerős lehet, hiszen járt már nálunk.
Klasszikus hír

Zeneszerző-pályázatot hirdet a Filharmónia Magyarország

A zeneszerzőknek az Orgonák Éjszakája programsorozat valamennyi koncertjén elhangzó nyitányt kell komponálniuk, melyet március végéig küldhetnek el a pályázatra.
Klasszikus hír

Új vezetőt kapott a Fesztivál Akadémia Budapest

Dr. Egri Gábor kulturális menedzser lett a Fesztivál Akadémia Budapest új igazgatója. A szakember korábban a Müpa értékesítési és marketingigazgatójaként, valamint több hazai és nemzetközi intézmény és projekt vezetőjeként és tanácsadójaként vált ismertté.
Klasszikus hír

Pad Zoltán kapja idén a Lajtha László-díjat

A Magyar Rádió Énekkarának karnagya a január 18-i Lajtha-emlékesten veheti át az elismerést. A díjat azoknak ítélik oda, akik sokat tettek, hogy a zeneszerző életműve méltó helyére kerüljön a magyar kultúrában.
Klasszikus hír

Fiatal énekesek jelentkezését várják a Marton Éva Nemzetközi Énekversenyre

Az ötödik Marton Éva Nemzetközi Énekverseny élő fordulói, az elő- és középdöntők, valamint a döntő 2022. szeptember 5-től 11-ig zajlik majd a Zeneakadémián, az internetes közvetítésnek köszönhetően pedig a világ minden pontjáról követhetik az érdeklődők.