Színház

Dupláznak a Budai Komédiások

2020.10.16. 15:30
Ajánlom
A Budai Komédiások társulata a Figurina Bábszínház épületében, a Retek utca 17. szám alatt kezdte meg működését 2020 októberében. A társulat arra törekszik, hogy derűs színfoltja legyen a fővárosi kulturális életnek.

Október végén két bemutatóra is készül a társulat. Akik zenés, könnyed kávéházi hangulatra vágynak, azok a Szimplán egy duplát! című, Zerkovitz Béla-slágereket felvonultató élőzenés produkciónál nem is találhatnának jobbat.

Az előadásban felcsendülnek többek között az Asszonykám adj egy kis kimenőt, a Hulló falevél, vagy éppen a Kár itt minden dumáért

ismert dallamai Majorfalvi Bálint és Fábián Nikolett előadásában, Pille Tamás rendezésében. Az alkotógárdához koreográfusként csatlakozik Cortés Sebastián és zenei munkatársként Szilassy Nelly. Az október 24-i bemutatót a hónapban még két előadás követi 26-án és 29-én, valamint novemberben további három alkalommal (13-án, 24-én és 25-én) kerül színpadra az orfeumi est.

MajorfalviBalintTeglasMarton-AZOTSZORSZULETETTFIU-BudaiKomediasok-AfototFabianNikolettkeszitette4-143516.jpg

Majorfalvi Bálint és Téglás Márton Az ötször született fiúban (Fotó/Forrás: Fábián Nikolett / Budai Komédiások)

Október 30-án aztán egy igazi egyfelvonásos „színházi kámedi” mutatkozik be. Az ötször született fiúban két színész több mint egy tucat szerepet ölt magára, betekintést engedve egy fiktív színházi próbafolyamatba. A nevetés garantált, ráadásul a produkció ősbemutatónak mondható, hiszen a két szereplő – Majorfalvi Bálint és Téglás Márton – írja és rendezi is az előadást, ami a bemutatót követően október 31-én, novemberben pedig további két estén (14-én és 26-án) lesz látható.

Jegyek valamennyi előadásra online válthatók a jegy.hu felületén, de érdemes követni a Budai Komédiások facebook oldalát is, ahol a társulattal kapcsolatos legfrissebb információkról olvashatnak az érdeklődők. A Társulat készséggel áll rendelkezésre e-mailben is, ahol az előadásokkal kapcsolatos kérdésekre és a járványügyi intézkedésekről is választ kaphatnak a nézők.

Támogatott tartalom

Fejléckép: Majorfalvi Bálint és Fábián Nikolett a Szimplán egy duplát! című előadásban (fotó: Takács Ildikó)

Programkereső

Legnépszerűbb

Jazz/World

Rózsák között ébredt egy szakállas bácsi

És nem is csak rózsákból állt az ágya, hanem mindenféle virágból. Lenyűgöző klip készült Pátkai Rozina új dalához.
Színház

Egyre több premier marad el, nem kockáztatnak a színházak

A járványhelyzet folyamatos kihívás elé állítja a kulturális intézményeket és produkciós irodákat, nem elég, hogy csak az online térben közvetíthetik előadásaikat, a próbák és a streamelt bemutatók is el-elmaradoznak az egészségügyi kockázat miatt.
Színház

Schiller klasszikusával érkezik a Radnóti Színház új stream-előadása

Új online bemutatóra készül a Radnóti Színház, Friedrich Schiller örök érvényű Don Carlosát Sándor Júlia és Nagy Péter István átiratában ismerheti meg a közönség.
Plusz

Megvan a Budapesti Tavaszi Fesztivál időpontja

Április 9-18. között rendezi meg a főváros a 40 éves fesztivált, amelyet idén először egyedül, a kormányzat anyagi segítsége nélkül kénytelen megszervezni.
Vizuál

A világ legszebb mozijai között a Puskin

A Los Angeles-i Cinemarama és a római Dei Piccoli mellett a budapesti Puskin mozi is szerepel Timeout ötvenes listáján - írja a Telex.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház hír

Lőrinczy György a Szentendrei Teátrum új vezetője

Az idén ötvenegy éve alapított Szentendrei Teátrum élén Lőrinczy György a korábbi igazgatót, Vasvári Csabát váltja, aki nem indult újra a pozícióért.
Színház hír

Mostani formájában megszűnik a POSZT

Kezdeményezték a Pécsi Országos Színházi Találkozót szervező nonprofit kft. megszűnését. A Magyar Teátrumi Társaság titkára szerint azért, mert „elfáradt, és Pécsnek nem is volt annyira fontos”. Ugyanakkor tíz éve tart a folyamat, amelynek része a mostani fejlemény.
Színház hír

Egyre több premier marad el, nem kockáztatnak a színházak

A járványhelyzet folyamatos kihívás elé állítja a kulturális intézményeket és produkciós irodákat, nem elég, hogy csak az online térben közvetíthetik előadásaikat, a próbák és a streamelt bemutatók is el-elmaradoznak az egészségügyi kockázat miatt.
Színház interjú

Quintus Konrád: „A színház szakrális tér”

A Francia Box-iskola jeles képviselője, igazgatja a Császári Operát és egy luxusszállót Lagondában vesztegzár idején. Mindemellett van ideje rendőri feladatainak eleget tenni, és megszerettetni a színházat a tinédzserekkel. Quintus Konráddal, a József Attila Színház sokoldalú színművészével beszélgettünk. (X)
Színház hír

Premierrel ünnepli Romhányi József születésének 100. évfordulóját a Centrál Színház

Rendhagyó premierrel emlékezik Romhányi Józsefre a Centrál Színház. A Vérszipoly című zenés rímdráma egy ellenállhatatlan humorú komédia Seholsincs országból, amelynek zenéjére az író tanítványa, Philiph István írt szöveget.