Színház

Klasszikus történetek gyereknapra a Budapest Bábszínháztól

2021.05.28. 09:10
Ajánlom
A Budapest Bábszínház május 29-én és 30-án megnyitja kapuit a gyerekek előtt, és két népszerű előadását, a Holle anyót és a 80 nap alatt a Föld körült tűzi műsorára.

A biztonságos színházlátogatás érdekében esett erre a két mesére a választás, ugyanis a paraván lehetőséget biztosít a színészeknek arra, hogy maszkban játszhassanak.

Szombat délután Holle anyó története elevenedik meg Kuthy Ágnes rendezésében: a klasszikus mesében a mostohatestvérek a felnőtté válás útján megtapasztalják a jóság, tisztelet, szorgalom és segítőkészség erejét. Az darab különlegessége, hogy az előadás során a ritkábban használt marionett és pálcás bábtechnikát is alkalmazzák.

JQZb1KHF-115313.jpeg

Holle anyó a Budapest Bábszínházban (Fotó/Forrás: Éder Vera / Budapest Bábszínház)

Vasárnap délután aztán Jules Verne fordulatokban gazdag történetével folytatódik a gyereknapi hétvége, Phileas Fogg úr, az előkelő londoni Reform Club hóbortos tagja ezúttal is arra vállalkozik majd, hogy 80 nap alatt körbe utazza a földet.

Az élő színházi előadások mellett folytatódik a Bábfilmszínház is. Május 28-án a Gengszter nagyi, 29-én pedig a Holle anyó kerül képernyőre.

A Holle anyó május 29-én szombaton 15:00-kor, a 80 nap alatt a Föld körül pedig május 30-án 10:30-kor kerül színre a Budapest Bábszínházban, az előadásokra jegyek az alábbi oldalon válthatók. A színházban 6 éves kor fölött kötelező a maszk használata.

Fejléckép: 80 nap alatt a föld körül (fotó: Koncz Márton / Budapest Bábszínház)

Programkereső

Legolvasottabb

Színház

Nincs lezárva – kritika Az ember tragédiája 2.0-ról

Ilyet még nem láttunk. Éva a Titanic első tisztjével, Ádám a nagyváradi gettóban, Lucifer a spanyol kommunista párt főtitkáraként. Aztán mindhárman fennakadnak egy csendes-óceáni szemétszigeten. Négy kortárs író variációja Az ember tragédiájára.
Klasszikus

„A csúcsbarokk leginkább félreismert zeneszerzője” – Beszélgetés Vashegyi Györggyel

Egy elfeledett alkotó, aki a legnagyobb mesterekkel lehet egyenrangú, évszázadokon keresztül előadatlanul szunnyadó remekművek, melyek a közismert alkotásokat is új megvilágításba helyezhetik – Vashegyi Györggyel a Cziffra100 keretében tartott, január 26-i koncert kapcsán beszélgettünk.
Klasszikus

Elhunyt Wilheim András zenetörténész

Január 20-án, hetvenhárom éves korában elhunyt Wilheim András, a 20. századi zene szakértője – tette közzé a Editio Musica Budapest.
Plusz

Egy koncert erejéig ismét összeáll az Amadinda

Január 22-én egy exkluzív koncert erejéig ismét összeáll az Amadinda Ütőegyüttes, hogy a Műcsarnok Prima díjas kiállítója, Barabás Márton tárlatvezetését gazdagítsák a Magyar Kultúra Napján.
Zenés színház

Egy halálraítélt utolsó percei – Újra műsoron Jake Heggie operája, a Ments meg, Uram!

Mindössze egyetlen élő előadást ért meg a járványhelyzet miatt az Opera tavalyi kortárs bemutatója. Január 21-től ismét a közönség elé kerül Jake Heggie-nek az azonos című film története alapján készült operája, a Ments meg, Uram!

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Átkosan buja színmű a Bartók Színházban

Január 22-én mutatja be a dunaújvárosi Bartók Színház Frank Wedekind gyermektragédiáját, A tavasz ébredését, melyből Szász Hanna és Ivanics Tamás készített új színpadi adaptációt.
Színház hír

Új elnökséget választott a Színházi Kritikusok Céhe

Puskás Panni és Kovács Bálint társelnökségével folytatják a működést, az új vezetők mandátuma 2025-ig szól.
Színház kritika

Nincs lezárva – kritika Az ember tragédiája 2.0-ról

Ilyet még nem láttunk. Éva a Titanic első tisztjével, Ádám a nagyváradi gettóban, Lucifer a spanyol kommunista párt főtitkáraként. Aztán mindhárman fennakadnak egy csendes-óceáni szemétszigeten. Négy kortárs író variációja Az ember tragédiájára.
Színház ajánló

Lázadónak születtek – az egyik legizgalmasabb erdélyi csapat vendégjátéka Budapesten

Sebestyén Aba rendezése, a marosvásárhelyi Yorick Stúdió Lázadni veletek akartam című előadása január 24-én érkezik az Aranytízbe.
Színház hír

A Freeszfe Egyesület a változások úttörői között

A Martin E. Segal Theatre díjjal jutalmazta egyesület munkáját, kiemelve az alapítvánnyá alakulás alatti erőteljes és kreatív tiltakozást is.