Színház

Megválasztották a Halhatatlanok Társulatának új tagjait

2021.06.01. 11:20
Ajánlom
Május 31-én kihirdették, hogy 2021-ben a nagyközönség kiket szavazott meg a Halhatatlanok Társulatának Örökös Tagjai közé.

Halhatatlanok Társulatát 1996-ban a Magyar Televízió egykori kulturális műsor-szerkesztősége, a Stúdió kulturális hetilap alkotói, Érdi Sándor és Szegvári Katalin hozták létre. A társulat Örökös Tagjait a nagyközönség választja meg azon előadóművészek közül, akik sokat tettek a kultúra ápolásáért.

Korábban a közönség tíz színpadi művészt választhatott, míg jelenleg a művészekből és közéleti személyiségekből álló kuratórium négy kategóriában (színésznő, színész, operaénekes, táncművész) jelöl ki négy-négy művészt, akiknek a neve felkerül a szavazólapra, amelyet országszerte több folyóiratban is közölnek. A nézők szavazatai alapján végül kategóriánként  két művésszel bővül a Halhatatlanok Társulata. Az új tagok sétáló cipőtalp-lenyomatát a Operettszínház előtt a Halhatatlanok sétányán helyezik el. 

A 2021. évi jelöltek listáját március 15-én hozták nyilvánosságra és a nagyközönség két hónapon át adhatta le a szavazatát a kedvenceire. 

A díjak odaítélése 1999 és 2003, valamint 2010 és 2013 között szünetelt, majd 2013-ban a Klubrádió folytatta a hagyományt és újra életre hívja a közönségszavazást, és teret ad a díjátadó gálának, valamint a nyertesekről készülő portréknak. Támogatásukkal 2013-ban és 2015-ben bővült a Halhatatlanok Társulata. Öt év kihagyás után, 2020-ban az ATV keltette újra életre a nagy múltú hagyományt, melyet 2021-ben is folytatott. 

Halhatatlanok Társulata 2021

Színészek:

Rudolf Péter

Szacsvay László 

Színésznők:

Lázár Kati

Tiboldi Mária 

Táncművészek:

Bodor Johanna

Zsuráfszky Zoltán 

Operaénekesek:

Zempléni Mária

Bede-Fazekas Csaba 

Fejléckép: Lázár Kati, Rudolf Péter, Bodor Johanna, Szacsvay László (balról) 

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Eötvös Péter és Mihail Pletnyov is vezényli jövőre a Concerto Budapestet

Meghirdette 2022/23-as évadát a Concerto Budapest, a zenekarhoz első vendégkarmesterként Eötvös Péter, míg rezidens művészként Mihail Pletnyov csatlakozik.
Klasszikus

„Az elhivatottság volt Kocsis Zoltán életének középpontja” – beszélgetés Dr. Vigh Andreával

Idén másodszorra kerül sor A magyar klasszikus zene napjára, a Zeneakadémia és a Nemzeti Filharmonikusok közös szervezésében megvalósuló koncertsorozatra, mely Kocsis Zoltán emléke előtt is tiszteleg. Az eseményről a Zeneakadémia rektorával, Dr. Vigh Andreával beszélgettünk.
Klasszikus

Énekesképzés a teljesség igényével – Beszélgetés Baráth Emőkével

Augusztusban kerül sor először a Pure Voice Akadémia képzésére, melynek különlegessége, hogy holisztikus szemlélettel igyekszik felkészíteni a növendékeket az énekesi pálya változatos kihívásaira. A kurzus alapítójával, a világhírű szopránnal, Baráth Emőkével beszélgettünk.
Plusz

Elhunyt id. Éliás Gyula

Az első magyar DJ-generáció egyik legismertebb alakjának halálhírét fia is megerősítette a közösségi oldalán.
Klasszikus

Életre kelt építészet – száz éve született Iannis Xenakis zeneszerző

Száz éve született a 20. század egyik legkülönlegesebben sokoldalú alakja, az építész-zeneszerző Iannis Xenakis. A matematikai struktúrákat zenére fordító komponista muzsikáját hallgatva mintha egy futurisztikus utazáson vennénk részt.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház gyász

Elhunyt Haumann Péter

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színészt, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagját, a nemzet színészét 81 éves korában érte a halál – tudatta a család az MTI-vel.
Színház ajánló

Az Adáshiba a Játékszínben

„Történik napjainkban, sajnos” – írta Szakonyi Károly műve elejére 1970-ben, és amire utal, 2022-ben is igaz. Sőt nemhogy eljárt volna az idő az alaptéma fölött, a darab ma még döbbenetesebben ábrázolja a média és az ember viszonyát.
Színház ajánló

Vacsoraszínház a krimik szerelmeseinek – Poirot az Orfeumban

Május 28-án mutatja be legújabb vacsoraszínházi előadását az Orfeum, a közönség talányos bűnügyi történeteket kísérhet figyelemmel, miközben Hercule Poirot alakja mellett a gasztronómia is Belgiumot idézi.
Színház ajánló

„A fiatalokba kell kapaszkodnunk” – 15. alkalommal rendezik meg az Ördögkatlan Fesztivált

A jubileumi összművészeti fesztivált augusztus 2. és 6. között rendezik meg, hagyományosan öt helyszínen, változatos programokkal.
Színház gyász

Elhunyt Kocsis Antal színművész

A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház örökös tagját életének 83. évében érte a halál – tudatta a teátrum.