Tánc

A Nemzeti Táncszínház és az UNICEF a gyerekekért

2012.01.25. 11:08
Ajánlom
"Segíts egy tízessel" címmel indít jótékonysági akciót az UNICEF Magyarországgal közösen a Nemzeti Táncszínház. A február elsején induló kampányban tíz héten át gyűjtik az aprót a világ legrosszabb sorban lévő gyermekeinek megsegítésére.

Decemberben a Nemzeti Táncszínház tíz hazai alapítványnak segített jótékonysági akciójával, február elsején kezdődő új programjával pedig egy nemzetközi szervezetet támogat. Naponta több mint 21.000 gyermek hal meg értelmetlenül alultápláltság, hasmenéses kiszáradás, szennyezett ivóvíz fogyasztása, gyógyítható betegségek és egyéb, könnyen megelőzhető okok miatt. A legtöbben közülük a világ legszegényebb országaiban és közösségeiben élnek. Őket támogatja az UNICEF és ebben a harcban szeretné segíteni a szervezetet a Nemzeti Táncszínház munkatársai és nézői segítségével.

A színház a szervezet magyarországi nemzeti bizottságával közösen február elsején tíz héten át tartó adománygyűjtést indít a színház épületében, a Budai Várban. Az április 11-ig tartó programban aprót, azaz tízeseket gyűjtenek, a befolyt összeget az UNICEF a különböző programjaira fordítja. Mire elég egy tízes? Egymagában nem sok mindenre. Tíz darab tízforintossal azonban már lehet segíteni a gyermekeken. Tízszer tíz forint például elegendő három gyermekbénulás elleni oltóanyagra, így azzal három kicsi élete menthető meg. Ez az összeg fedezi negyven darab víztisztító tabletta árát is, ami kétszáz liter szennyezett víz megtisztításához elegendő, így katasztrófahelyzetben biztosítja a gyerekek tiszta vízhez jutását. Száz forintból szintén megvásárolható egy szúnyogháló, ami alatt öt gyerek fér el, és így megóvhatóak a maláriától.

- ­Sokan hiszik, hogy segíteni csak nagy összegekkel lehet, pedig a sok kicsi sokra megy mondás, esetünkben nagyon is igaz. A havi, akár ezer forintos, rendszeres támogatással az UNICEF gyerekek millióinak életét tudja elviselhetőbbé tenni. Örülünk ennek a kezdeményezésnek, mert lehetőségünk van arra, hogy tudatosítsuk az emberekben, hogy sokszor milyen kevésből, milyen sok mindent lehet megvalósítani - mondta dr. Bábel Tamás, az UNICEF igazgatója.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Plusz

A Sziget harmadik és negyedik napján is a felhőtlen szórakozásé volt a főszerep – GALÉRIA

A délutánt még pihenéssel és sportolással töltötték a Sziget Szitizenek, az esti koncertre azonban már a fesztiválozók nagy része a színpadok köré csoportosult.
Könyv

Halálosan megfenyegették J. K. Rowlingot, amiért kiállt Salman Rushdie mellett

„Ne aggódj, te leszel a következő" – ez a komment érkezett a Harry Potter-sorozat szerzőjének Twitter-bejegyzése alá, amelyben együttérzéséről biztosította Salman Rushdie-t. A megtámadott író egyébként már felébredt az altatásból, beszélni is tud, állapota azonban még súlyos.
Színház

Résztvevőket keres új előadásához a Paralel Alkotócsoport

Az Otthon című készülő közösségi színházi performanszhoz nemcsak közreműködőket, történeteket is vár a társulat.
Plusz

Ami körül a világ forog – Programajánló a Sziget 6. napjára

Kihagyhatatlannak ígérkezik a fesztivál utolsó, hétfői napja is: a Fidelio Színház- és táncplaccon megtudhatod, mi lesz a cirkusz, a tánc és a performansz ötvözetéből, és, hogy két évnyi korlátozás után hogyan reagál a művészet az érintés lehetőségére. Búcsúztassuk együtt a Szigetet augusztus 15-én!
Színház

Szigorodnak a belépési szabályok a Budapest Bábszínházban

Az intézmény átalakította a házirendjét, komoly életkori feltételekhez kötve a belépést.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Tánc hír

Erdély legnagyobb kulturális fesztiválján lép fel a Székesfehérvári Balett Színház

A társulat meghívást kapott a 13. Kolozsvári Magyar Napokra, előadásuk, a Fantomfájdalom augusztus 16-án lesz látható.
Tánc galéria

Balett-táncosok a 20. századi Magyarország utcáin – GALÉRIA

A balett a 16. század óta rendkívül népszerű színpadi forma, amely folyamatosan elvarázsolja a közönséget: a légies, kecses mozgás mindig csodálat övezte.
Tánc ajánló

Bartók parasztdalai táncban és jazzben elmesélve

Feledi János táncművész és Oláh Dezső jazz-zongorista együttműködése nem újkeletű, immár a harmadik közös munkájukra készülnek a Nemzeti Táncszínház szabadtéri fesztiválján, a TáncParkon. A július 22-én bemutatásra kerülő Esszencia című jazz táncesten közreműködik a Nemzeti Színház színművésze, Szűcs Nelli is.
Tánc ajánló

Carmina Burana a Maribori Balett előadásában a Margitszigeten

A Carmina Burana július 1-jén kerül színpadra a Margitszigeten. Tüzes, letisztult, lélegzetelállító. Két kultikus darab modern feldolgozásával indul az idei szezon második hónapja a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, a Maribori Szlovén Nemzeti Színház Balettegyüttesének előadásában.
Tánc interjú

„Jelentősége van az időnek” – interjú Barta Dórával

Miközben a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban sikerrel mutatták be a Bánk bán-rendezését, Barta Dóra márciusban átvehette a Seregi László-díjat. A kitüntetésről, a tánc és az opera kapcsolatáról, valamint a fiatal táncosgeneráció lehetőségeiről is beszélgettünk.